Ilves-Kissat yllätti MuSa:n lukemin 1-3

Ilves-Kissat laittoivat Porin urheilukentän tekonurmella pystyyn sellaisen shown, että heikompia hirvitti. Vierasjoukkue otti tyylipuhtaan 0-3 johtoaseman 60. minuutissa, eikä päästänyt viime kauden Ykkösessä viidenneksi sjoittunutta kotijoukkuetta enää uhkaamaan johtoaan, vaan vei voiton loppulukemin 1-3. Kissat pelasivat mallikkaasti läpi ottelun ja jokainen pelaaja taisteli Kissalogon puolesta viimeiseen asti. Vaikka kyseessä oli harjoitusottelu, oli voitto varmasti tärkeä Kakkoseen valmistautuvalle joukkueelle itseluottamuksen ja joukkuehengen kannalta.

Kissat aloittivat ottelun ryminällä, kun vain muutaman minuutin pelin jälkeen Toni Toijala pamautti pallon lähietäisyydeltä ylärimaan. Kissat pystyivät pitämään kotijoukkueen pois keskialueelta ja ohjaamaan heidän hyökkäykset laitoihin. Porilaiset saivat aiheutettua Kissojen maalille painetta usealla kulmapotkulla, mutta etutolpan ”ruuhkakulmalla” maalia yrittäneet Porilaiset joutuivat pettymään kerta toisensa jälkeen, kun Kissojen uhrautuva puolustus hoiti keskityksen toisensa perään väljemmille vesille. MuSa:n paras tilanne syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta, jossa pallo pelattiin jo ohi maalivahti Sami Majan, mutta alas tullut Iiro Riponiemi hoiti pallon väljemmille vesille. Muuten ensimmäinen puoliaika oli kohtuullisen tasainen, jossa molemmat joukkueet pyrkivät avaamaan puolustuksesta pidemmillä palloilla kohti hyökkäystä välttäen virheitä omassa alakerrassa. Kissojen tiivis keskialueen puolustaminen ja hyvä prässääminen avasivat ensimmäisellä puoliajalla useita mahdollisuuksia hyviin tilanteisiin.

Pienen lumimyrskyn jälkeen, 40. minuutilla Kissat saivat palkinnon organisoituneesta pelaamisestaan, kun Mauro Severino sai pallon oikealla laidalla, boksin ulkopuolella ja pyöräytti liukuen pallon Toni Toijalalle, joka syötti pallon päätyrajalle Mikael Paajaselle. Päätyrajalta Paajanen pääsi pelaamaan pallon keskellä vapaaksi jääneelle Elias Kuuselalle, joka viimeisteli varmasti lukemiksi 1-0.

Toiselle puoliajalle Kissat tekivät yhden vaihdon, kun Wiljam Valtonen tuli sisään Iiro Riponiemen tilalle. Vaihdon myötä Mauro Severino siirtyi kärkeen Toni Toijalan pariksi ja Valtonen tuli oikealle laidalle. Kissat jatkoivat toisella puoliajalla uhrautuvaa otettaan, mutta MuSa oli toisen jakson alun hieman niskan päällä. Kissat mursivat MuSa:n painostuksen kuin varkain, kun Mauro Severino tykitti autosta ottelua selostaneen Jussi Vallin sanoin ”aikamoisen Eurogoalin” ottelun 54. minuutilla. Wiljam Valtonen pelasi pallon pystyyn Severinolle, joka otti MuSa:n puolustajalta seinän, ja laukoi pallon volleystä vasemalla jalallaan vasempaan ylänurkkaan, noin kahdestakymmenestä metristä. Kissat 2-0 johtoon, joka tuntui jo ratkaisevan ottelun henkisesti.

57. minuutin kohdalla vahvan ottelun pelannut ”jääkaappipakastin” Toni Toijala vapautettiin läpiajoon, joka ei näistä luonnollisesti erehdy. Nyt oli puolestaan Toijalan vuoro ottaa seinä MuSa:n maalivahdista, ja viimeistellä pallo sen jälkeen tyhjään maaliin. Vapauttavan syötön maaliin antoi kapteeni Juha Jokinen, joka pääsi hyödyntämään MuSan keskikentän pallonmenetyksen Kissojen kenttäpuoliskolla, noin neljässäkymmenessä metrissä.

Kissat suorittivat maalin jälkeen, 60. minuutin kohdalla useita vaihtoja, kun pois kentältä tulivat topparipari Ville Puustinen ja Ardian Kovaqi, oikea puolustaja Jesse Jaakkola, keskikentän keskustan Juha Jokinen ja Mikael Paajanen, sekä vasemmalta laidalta maalintekijä Elias Kuusela. Sisään toppareiksi astelivat Tommi Sääksi ja Juho Ihalainen, oikeaksi laitapuolustajaksi Patrik Ahola, keskikentälle Tomi Ylinen ja Radwan Moussa, sekä vasemalle laidalle Amin Chouaib. Vaihdosta sisään tulleet pelaajat jatkoivat joukkueeseen lauantaina iskostettua mentaliteettia, ja taistelivat jokaisesta irtopallosta ahkerasti. Kissat olivatkin koko illan selvästi nälkäisempi joukkue.

MuSa:n loppukiri jäi kavennusmaalista huolimatta heikoksi. Hienosti pelatussa kuviossa oikea-aikaisesti vastaan tullut Sami Maja sai torjuttua kotijoukkueen ensimmäisen yrityksen, mutta Kissojen harmiksi pallo kimposi keskelle suoraan MuSa:n pelaajalle, joka pääsi viimeistelmään pallon Kissamaaliin. Kissat vaihtoivat vielä Mauro Severinon pois kentältä ja Jean Fridolin Nganbe Nganbe tuli hakemaan tuntumaan viimeiseltä 15 minuutilta. Myös Ali Al-Fatli joutui jättämään pelin kesken ja Elias Kuusela tuli takaisin paikkaamaan Kissapuolustukseen vielä viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi. Kumpikaan joukkue ei pystynyt ottelun viimeisellä kympillä esittämään kovin vaarallisia tilanteita. MuSa loi ottelun loppupuolella pari vaarallista keskityspaikkaa, joista he eivät kuitenkaan päässyt testaamaan Sami Majaa sen kummemmin. Näin ottelu päättyi Kissojen voittoon lukemin 1-3.

”Hieno suoritus koko porukalta. Tänään näimme todellista Kissasydäntä jokaiselta jätkältä eikä pelaamisemme taso tippunut vaikka teimme useita vaihtoja. Asenne oli tänään 100% ja jätkät taistelivat jokaisesta pallosta. Olen erittäin ylpeä joukkueestamme. Olimme myös henkisesti tänään vahvoja, ja pystyimme hoitamaan MuSan hallintajaksot fiksusti ja kypsästi. Jätkät toteuttivat myös erinomaisesti ottelusuunnitelmaa, joten olen onnellinen poikien puolesta, he tekivät tänään täydellistä työtä”, kehui joukkueen suoritusta täysin ansaitusti päävalmentaja Ositashvili.

Kissat siirtyvät nyt viikon lomalle, jonka jälkeen harjoitusottelut jatkuvat lauantaina 20.3., kun vastassa Kaupissa on TPV.

Musan Salama – Ilves-Kissat 1-3 (0-1)