Hyvää naistenpäivää! Tutustu naisiin Kissojen taustalla

Kuten moni muukaan asia, ei myöskään Ilves-Kissojen miesten edustusjoukkue pyörisi ilman naisia. Tässä jutussa pääset tutustumaan naisiin Kissojen taustalla, joiden työ on ensiarvoisen korvaamatonta. Kiitos panoksestanne joukkueen eteen!

Naiset Kissojen taustalla. Vasemmalta: Minja Tornivuori, Kati Vastamäki, Iida Virtanen, Laura Ristimäki ja Roosa Laiho.

Kysyimme naisilta neljä kysymystä, jotka ovat:

1) Kuka olet ja mistä tulet?
2) Mikä on suhteesi jalkapalloon?
3) Miten päädyit kissoihin / mikä on tarinasi?
4) Paras futikseen liittyvä muisto?

ja tässä heidän vastaukset, olkaa hyvät.

Kati Vastamäki, sosiaalinen media


1) Vastamäen Kati, länsirannikolta lähtöisin oleva, aina punamustaa vieroksunut, itseoppinut someosaaja. Aikanaan Tampereelle muuttaessani olikin melkoinen shokki pukea punaiset sukat Ilves-Kissojen riveissä jalkaan, sillä olihan silloin vielä entisen naapurikaupungin Porin värit hyvinkin kirkkaina mielessä.

2) Yhden Kissoissa pelatun kauden jälkeen hakeuduin tutumpaan väriin pelaamaan ja pelaankin edelleen naisten Kakkosessa TKT:n edustusjoukkueessa.

3) Vuosien saatossa viha-rakkaussuhde punaisia kohtaan oli kaikonnut ja palasin ennen viime kautta Ilves-Kissoihin tuottamaan sisältöä edustusjoukkueen sosiaaliseen mediaan. Tuolloin Kissoilla ei vielä ollut Instagramissa tiliä, joten hyvinkin tyhjältä pöydältä sai lähteä liikkeelle. Kokemusta sisällön tuottamisesta someen olin tuolloin jo kuitenkin kerryttänyt muutamista muista urheiluseuroista.

4) Paras futismuistoni liittyy kauteen 2019. Tuon kauden joukkuehenki oli parasta, mitä olin koskaan nähnyt. Pelattiin hyvällä fiiliksellä ja hyvin, ja noustiin kauden päätteeksi Kakkoseen. Nousu alkoi varmistumaan elokuun vierasreissulla Ahvenanmaalla ja kaikista tapahtumista yli 16 vuoden futisuran aikana tuo muisto on ehdottomasti paras. Hyvänä kakkosena tulee tietysti myös Kissojen nousu!

Iida Virtanen, ottelutapahtuma

1) Virtasen Iida, paljasjalkainen tamperelainen. Kissoihin hypähtänyt kannattajajoukoista.

2) Pelikentillä tullut pyörittyä enemmän ja vähemmän koko elämän ajan, sukulaisissa paljon jalkapalloa harrastavia, itse on kuitenkin tullut enemmän kannattajajoukoissa oltua.

3) Vuosien varrella ollut enemmän ja vähemmän mukana kannattajana ja taustajoukkoissa, veli tai molemmat Virtasen veljekset pelannu Kissoissa ja sitä kautta muistakin jätkistä tullut tuttuja. Tykänny aina Kissojen yhteisöllisyydestä ja fiiliksestä mikä on peleissä ja sen ulkopuolella ollut!

4) Kissojen nousu kakkoseen tottakai!

Minja Tornivuori, kuulutus

1) Olen Minja, juuri Tampereelle opintojeni perässä tupsahtanut helsinkiläisneitokainen. Olen ensimmäisen vuoden journalistiikan opiskelija sekä pitkän linjan tapahtuma-alan yrittäjä, aina valmiina uusiin seikkailuihin! Ihmisenä olenkin hyvin spontaani ja eläväinen: minut löytää todennäköisesti sieltä, missä tapahtuu.

2) Pelasin nuorempana tavoitteellisesti jalkapalloa, jonka jälkeen olen jatkanut lajin parissa katsomon puolella peleissä myötäeläen. Haaveissani siintää ura urheilutoimituksen parissa ja uskon, että niihin saappaisiin on hyvä kasvaa Kissojen kanssa.

3) Kissoissa olen suhteellisen tuore kasvo. Sain ainejärjestöni kautta tietoa Kissojen toiminnasta, ja päätin oitis tarttua tilaisuuteen. Täällä sitä nyt ollaan!

4) Yksi parhaista futismuistoistani löytyy lapsuuteni kentiltä. Muistan ikuisesti, miten tykitin peräti kaksi maalia ihka ensimmäisessä (korkeatasoisessa!) turnauksessa, johon osallistuin. Jep, sen jälkeen oltiin kyllä polleana!

Laura Ristimäki, fysioterapeutti

1) Olen Laura Ristimäki ja toimin joukkueessa fysioterpeutin ja fysiikkavalmentajan roolissa. Olen kotoisin Seinäjoelta, opiskelin Rovaniemellä kolme vuotta Lapin AMK:ssa ja nyt olen kotiutunut Tampereelle.

2) Aloitin itse jalkapallon jo 4-vuotiaana Seinäjoella. Perheeni olikin aina oikea futisperhe. Pelasinkin tavoitteellisesti korkeakouluopiskelujen aloittamiseen asti ja voinkin sanoa kasvaneeni aikuiseksi jalkapallon parissa. Naisten ykkönen on korkein pelaamani sarjataso. Tämän jälkeen olen höntsäillyt ja tietenkin penkkiurheillut lajin parissa. Pelasinkin itseasiassa Ilves-Kissojen naisissa kakkosta yhden kauden!

3) Päädyin tähän joukkueeseen oikeastaan hyvien keskustelujen kautta. Tutut ihmiset yhdistivät ja viimekaudella olinkin esimerkiksi lipunmyynnissä apuna. Tämä on hieno mahdollisuus kehittää itseäni ammatillisesti, auttaa joukkuetta sekä pelaajia ja työskennellä minulle rakkaan lajin parissa.

4) Hienoja muistoja on todella monia. Sarjanousut, jalkapallon joukkuehenki, futisperhe ja hienot valmentajat ovat suuri osa hienoimpia muistojani.

Roosa Laiho, joukkueviestintä ja mediasuhteet

1) Olen Roosa Laiho, viime syksynä Mikkelistä Tampereelle journalistiikan opintojen perässä muuttanut futisfani.

2) Jalkapallo on ollut iso osa elämääni ihan pienestä asti. Aluksi pelasin sitä pihalla veljeni kanssa, ja noin 10-vuotiaana innostuin lähtemään mukaan joukkueeseen. Pelasin jalkapalloa Mikkelissä PU-62:ssa useamman vuoden, kunnes polvivaivat pakottivat minut kentän laidalle. Jalkapallo ei kuitenkaan jäänyt, vaan siirryin valmentamaan samassa seurassa. Valmentamisen lopetin viime vuonna ennen muuttoa Tampereelle. Olen myös katsonut futista telkkarista pienestä asti, ja nykyäänkin seuraan etenkin lempijoukkueeni Chelsean pelejä.

3) Kun kuulin muutama viikko sitten, että kissat etsivät otteluraporttien kirjoittajaa, kiinnostuin heti. Mikäpä sen parempaa kuin yhdistää kaksi intohimoani, futis ja kirjoittaminen. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan seuraan ja antamaan panokseni sen toimintaan.

4) Ehkä se kun kävin muutama vuosi sitten katsomassa Chelsean peliä livenä Stamford Bridgellä. Paikkamme olivat maalin takana muutaman metrin päässä kentästä, ja tunnelma stadionilla oli uskomaton!