Ilves-Kissat voittoon Nokialaisista

Isäntäjoukkue ei antanut nuorella joukkueella matkassa olleelle Nokian Palloseuralle mahdollisuuksia, vaan vei voiton lukemin 5-1 (3-0). Päävalmentaja Giorgi Ositashvili kierrätti puoliajalla pelaajia isolla kädellä ja ottelu mahdollisti ottelussa erilaiset kokeilut niin pelitavan, kuin pelaajien pelipaikkojen suhteen. Ottelussa Kissoilta olivat poissa Mika Ahonen, Toni Paukkeri, Jean Fridolin Nganbe Nganbe, sekä Erkka Helminen. Uutena pelaajana mukana oli Patrik Ahola, joka pelasi edellisellä kaudella Kakkosta Vaasassa Kiistossa.

Kissat aloittivat ottelun aikaisemmista otteluista poiketen matalalla prässillä ja antoivat Nokialaisten tuoda palloa rauhassa puoleen kenttään asti. Nokialaiset taas ottivat ylhäältä kiinni, eikä Kissojen pelinrakentelu alussa ollut ehkä parhaalla mahdollisella tasolla. Joukkue oli ensimmäisen kympin aikana päästä pariin vaaralliseen hyökkäykseen, mutta hyökkäykset kuivuvat kasaan hieman kyseenalaisiin paitsioliputuksiin.

Kissat siirtyivät ottelussa johtoon 12. minuutilla, kun Toni Toijala katkaisi nokialaisten puolustajan poikkisyötön. Toijala jatkoi pallon pystyyn kärkiparilleen Iiro Riponiemelle, joka ehti palloon ennen NoPS:n maalivahti Jani Rantalaa, puski pallon hänen ylitseen ja viimeisteli pallon tyhjään maaliin. Toinen maali syntyi suoraan kulmapotkusta kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Jesse Jaakkola lähetti kauniin noston, josta Ville Puustinen puski pallon voimalla maaliin. 38. minuutin kohdalla Kissat saivat kulmapotkun jälleen oikealta, mutta tällä kertaa se pelattiin lyhyenä. NoPS sai purettua pallon puoleen kenttään, josta Juho Ihalainen lähetti kauniin syötön boksin ristikkäiseen kulmaan hiipineelle Ville Puustiselle. Puustinen otti pallon taitavasti rinnalla haltuun ja syötti sen keskelle vapaaksi jääneelle Iiro Riponiemelle, jolla oli helppo työ viimeistellä pallo toistamiseen tyhjään maaliin.

Puoliajalla Kissat suorittivat useita vaihtoja, kun kaikki muut paitsi jo kentälle ensimmäisen puoliajan puolessa välissä tullut Patrik Ahola sekä vaihtoon jäänyt maalivahti Roope Järvinen tulivat sisään. Ardian Kovaqi, Tommi Sääksi, Tomi Ylinen, Wiljam Valtonen, Patrik Ahola, Ali Al-Fatli, Radwan Moussa ja Amin Chouaib astelivat sisään ja ulos tulivat Jesse Jaakkola, Ville Puustinen, Juho Ihalainen, Elias Kuusela, Juha Jokinen, Mikael Paajanen ja Iiro Riponiemi. Kissat toisella puoliajalla siis: Maja – Al-Fatli, Kovaqi, Sääksi, Siren – Valtonen, Ylinen, Moussa, Ahola,  – Chouaib – Severino.

Toinen puoliaika alkoi Kissojen kannalta mallikkaasti, kun Ardian Kovaqille annettiin liikaa tilaa, ja hän pääsi NoPS:n kenttäpuoliskolta lähettämään Mauro Severinon läpiajoon. Kissojen tuore sopimuspelaaja pääsi nostamaan pallon vastaantulleen maalivahdin ylitse ja pallo kimposi tolpasta juuri ja juuri maaliviivan paremmalle puolelle, vaikka Nokialaisten puolustus yritti vielä siivota pallon väljemmille vesille. Linjatuomarin ollessa oikeassa paikassa oikeaan aikaan, näki hän pallon ylittävän maaliviivan ja Kissat johtivat lukemin 4-0.

Vastoin kaikkia odotuksia, NoPS pääsi kaventamaan. Nokialaisten hyökkäyksessä pelannut Ville Kuusinen sai pystysyötön Kissojen keskuspuolustuksen väliin, ja pääsi nostamaan pomppivan pallon yli Sami Majan, joka ei ehtinyt enää peruuttamaan maalille hieman yllättävästi rakentuneen tilanteen myötä. Tilannetta edelsi Kissojen hyökkäyspään menetys, josta NoPS käänsi pelin nopeasti.

Kissat kaunistelivat vielä lukemia loppumetreillä Amin Chouaibin toimesta. Chouaib sai haltuun NoPS:n alakerran epäonnistuneen avauksen, ja sijoitti pallon tarkasti alakulmaan noin kolmestakymmenestä metristä. Lopputulos siis 5-1.

Tulevana viikonloppuna vastaan asettuukin täysin eri tason vastus, kun Kissat kohtaavat viime kaudella vahvasti Ykkösessä esiintyneen Musan Salaman Porissa. Joukkueen oli tarkoitus pitää lomaviikko, mutta koska kiristyvät koronarajoitukset estävät pelaamisen Lahdessa 27.3., siirrettiin lomaa eteenpäin ja tulevana lauantaina klo 17.00 Porin urheilukeskuksen tekonurmella MuSa:a vastaan.

Ilves-Kissat – NoPS lauantai  27.2.2021 5-1 (3-0)