Ilves-Kissat vs. TamU toistamiseen

Sunnuntainen harjoitusottelu pelattiin taas TamU:a vastaan. Melkoisen tutuksi vastustajaksi TamU muodostuu, kun nyt on jo kahdesti oteltu, vaikka helmikuukaan ei ole vielä lopussa. Juuri joulun alla pelatussa ottelussa Ilves-Kissat kylvetti TamU:a huolella ja kovin yksipuolinen näytös päättyi pikemminkin tenniskentiltä tutumpiin numeroihin 6-0.

Nyt vastapuolelle juoksi aivan erinäköinen kokoonpano, joka myös kentällä pisti hanttiin, minkä suinkin parhaimmillaan pystyi, vaikkakin vastustajien peli vaikeutui huomattavasti, kun joidenkin pelaajien hermokontrolli petti pahemman kerran. Kentän laidalle näytti jopa siltä, että kentällä käytiinkin sanasotaa, jonka osapuolina sapeleja kalistelivat ottelun erotuomari Pekka Nuppola sekä nyt valkopaitaisena esiintyneet TamU:n pelaajat ja vieläpä kokeneempien pelureidensa johdolla.

Ottelulla ei siis ollut pelillistä panosta, mutta hyvällä tahdollakaan yleisölle ottelun luonne ei näyttäytynyt suinkaan ystävyysteemaisena, josta osoituksena kotijoukkueelle näytetyt viisi keltaista ja kaiken kukkuraksi nyt TamU-paitaisena sopimusta joukkueeseen halajavan Berat Grabovcin punainen, joka päätti miehen testipelin jo ennen kuin ensi jakso oli päättynyt. Mahtoikohan edistää sopimuksen allekirjoitusta?

Joulunaluspeliin verrattuna TamU vaikutti nyt toki varteenotettavalta vastustajalta, kun aletaan tosissaan pelata Kolmosen kärkisijoista. Seurassa jos toisessakin esiintynyt Emenike on vaarallinen vasureineen tälle tasolle eikä Roope Kostiaisen kokemuksesta ole varmaankaan haittaa joukkuelleen, kun panostaa oleelliseen toisin kuin sunnuntai-iltapuuhteella nähtiin. Jonkin verran valmentaja Jukka Listenmaalla on toki puuhia pahimpien särmien hiomisessa.

Ilves-Kissat aloitti ottelun iloisella ilmeellä. Täyttä kolmea minuuttiakaan ei ehditty pelata, kun kaunis kuvio Toni Toijalan rajaheiton ja Ville Puustisen pukkauksen jälkeen Iiro Riponiemi ohjasi pallon vastustajan maaliin. Eikä aikaakaan, kun sama mies huomasi yht´äkkiä olevansa kahden maalivahtia vastassa, mutta nyt ei viimeistely onnistunut. Ensimmäisen puolen tunnin aikana Kissat pyöritti peliä aika ajoin näyttävästi, viimeistely ei kuitenkaan yhtä useammin onnistunut.

Kalapaliikki erotuomarin ja TamU-penkin ja pelaajiston välillä siirsi huomion ihan muualle, mutta harjoitusta toki oli tämäkin sekä yli- , että alivoimaisena pelaamisessa, vaikkakaan ei niin miellyttävää seurattavaa. Toisen jakson alussa TamU sai vapaapotkun noin 25 metriä kissamaalista. Emenike laukaisi yläkulmaan ja Sami Maja, nyt kissamaalilla, haroi tyhjää. Peli tasan.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua Toni Toijala tarjoili nyt Elias Kuuselalle avopaikan, josta Kissat siirtyi taas johtoon ennen kuin Emenike tasoitti pelin riuhtoen itsensä Joni Valkeeniemen pihdeistä aivan päätyrajalla, josta mies pamautti upean maalin, joskin laukaus lähti aivan nollakulmasta ja oli ehkäpä torjuttavissa.

Näytti tasapeliltä, mutta vain näytti, ajatteli Ville Puustinen, joka rankoi entistä joukkuettaan ihan niinkuin joulukuussakin. Ottelu Kissoille 3-2 ja molemmille valmennustiimeille aika paljon ajattelemisen aihetta.

Seuraava ottelu onkin Regions’ Cupia lauantaina 14.3 kello 11.00 ja vastustajana FJK.