Mauro Severino Ilves-Kissoihin

Tamperelaiselle jalkapalloyleisölle jo entuudestaan tuttu Mauro Severino on Ilves-Kissojen seuraava sopimuspelaaja. 21-vuotias (1999) Severino tuo joukkueeseen nuoresta iästään huolimatta paljon kokemusta korkeammilta sarjatasoilta. Sopimus kattaa kauden 2021.

Mauro Severino vauhdissa NoPS:a vastaan

Severino aloitti jalkapallon Pietarsaaren Innossa, mutta perheen muuttaessa Tampereelle siirtyi mies TPV:n riveihin. A-juniori-ikäisenä vuonna 2016 Severino siirtyi Turkuun TPS:n riveihin ja siellä hän sai vyölleen myös ensimmäiset pelit Ykkösessä vuonna 2017. Elokuussa 2018 Severino siirtyi Ilveksen Veikkausliigan joukkueeseen loppukauden kattaneella sopimuksella. Ilveksessä hän oli kentällä neljässä ottelussa pelaten yhteensä 121 minuuttia. Ilveksestä tie vei HIFK:hon, jossa hän pelasi viisi Suomen Cupin ottelua talven aikana, mutta liigaotteluissa vastuuta ei tullut. Kesällä 2019 Severino ja HIFK purkivatkin pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä ja mies liittyi TPV:n Ykkösen joukkueeseen. TPV:n pudotessa Kakkoseen, oli kaudelle 2020 löydettävä uusi seura. Uusi osoite löytyi AC Kajaanista, mutta kesän siirtoikkunassa Severino vaihtoi seuraa Porin MuSaan, jossa hän pelasi loppukaudella Ykkösessä viisi ottelua.Yhteensä viime kaudella Ykkösessä otteluita kertyi 18. Severino on edustanut Suomea myös yhdeksässä poikien maaottelussa.

”Olin todella iloinen kuullessani, että Mauro on halukas tulemaan meille pelaamaan. Hän on nopea ja taitava pelaaja, jonka kanssa oli ilo pelata TPV:ssä. Hän on myös nuoresta iästään huolimatta kokenut jo paljon, joten hän tietää mitä Ykköseen haluavan joukkueen päivittäinen työskentely vaatii. Haluamme auttaa Mauroa kohti hänen tavoitteitaan ja uskomme että joukkueemme on miehelle hyvä askel tässä kohtaa. Maurolla on myös koulu Tampereella loppusuoralla, ja nyt hänellä on mahdollisuus myös tehdä se rauhassa loppuun”, kommentoi tuoreinta sopimuspelaajaa päävalmentaja Giorgi Ositashvili.

Severino onkin edustanut Kissoja jo kolmessa harjoitusottelussa Ilves/2, Ilveksen A-junioreita sekä nyt NoPS:a vastaan ja onnistunut maalinteossa kahdessa otelussa.

Ilves-Kissoilla on nyt kasassa 22 pelaajasopimusta, joista Tommi Sääksin, Amin Chouaibin ja WIljam Valtosen sopimuksissa on koeaika maaliskuun loppuun asti. Joukkue alkaakin olemaan lähes valmis, mutta puolustuslinjaan joukkue etsii vielä kahta-kolmea pelaajaa. Ilves-Kissat joutuivat tekemään hieman muutoksia maaliskuun ohjelmaan uusien koronarajoitusten johdosta. Lauantaille 27.3. kaavailtu ottelu Lahden Reipasta vastaan jouduttiin perumaan, joten Kissat siirsivät lomaviikkoa eteenpäin, jatkoivat harjoittelua tällä viikolla ja kohtaavat tulevana lauantaina 6.3. Porissa Ykköstä pelaavan Musan Salaman. Ottelun aika ja paikka tarkentuvat myöhemmin.