Ilves-Kissat teurasti VJS:n – silti molemmat nousivat

Ilves-Kissojen kauden viimeinen kotiottelu pelattiin Kaupissa uuden uutukaisella jalkapallonurmella. Lämmitettävä nurmikenttä on tullut todella tarpeeseen, vaikka fasiliteet muutoin ovatkin vielä kovasti puutteelliset. Väliaikaiskatsomot kentän ympärillä toki ajoivat jotenkin asiansa, karvalankamallin kuulutuslaitteisto sen sijaan ei. Kahdella pienellä kaiuttimella, kun ei saa kuuluttaja ääntään kuuluville kuin pieneen osaan katsomosta, vaikka kuinka yrittäisi. Voisikohan Tammelan purettavasta katsomosta siirtää äänentoiston Kauppiin, kun Tammelaan kuitenkin tulee uudet ja ajanmukaiset laitteet?

Itse ottelu oli karsintasarjan huipennuksen irvikuva. VJS oli jo varmistanut nousunsa, kun kepittivät Peimari Unitedin kotonaan kahdella maalilla. Kissat oli käynyt vieraisilla Sauvossa, jossa tuloksena Peimaria vastaan oli 1-1 tasapeli, joten kotijoukkueelle riiitti tästä pelistä yhden maalin suuruinen tappiokin, jotta sarjanousu Kakkoseen varmistuisi.

Kissat ei tuijotellut tilastoja, vaan hallitsi pelin tapahtumia, vaikka maalitili aukesikin vasta jakson 26 minuutilla, kun Toni Paukkeri lähetettiin vauhdikkaaseen läpiajoon, josta hän viimeisteli vakuuttavasti. Samalla rusahteli vaantaalaisten selkäruoto pahasti, koska kotijoukkue viimeisteli seuraavan kolmen minuutin aikana vielä kahdesti. Molempien maalien isänä esiintyi muutoinkin kenttää vakuuttavasti dominoinut Toni Toijala. Tämän jälkeen kentällä oli ainoastaan yksi joukkue eikä se tullut pääkaupunkiseudulta. Toijala viimeisteli hattutemppunsa kahteentoista minuuttiin ja jakson viime hetkellä pääsi Kissojen Mikael Paajanen avopaikkaan, eikä hänellä ollut vaikeuksia toimittaa pallo viidennen kerran vantaalaisverkkoon. Mykistävässä 5-0 tilanteessa vietettiin taukoa, eikä kyse ollut halloweenista.

Aleksi Siren vapautti Toni Paukkerin läpiajoon, eikä mies erehtynyt. 1-0 Kissoille.
Ahonen (0+3) vapautti VJS:n puolustuksen estelyistä huolimatta ovelalla syötöllä Toijalan maalintekoon.

Toinen jakso ei oleellisesti muuttanut pelin kulkua. Reilu vartti oli toista jaksoa pelattu. Kun Toni-kaksikko Toijala-Paukkeri oli viimeistellyt vielä kertaalleen, joten pelatun kauden kokonaissaldoksi muodostui Toijalalle 22 ja Paukkerille 12 viimeisteltyä osumaa. Viimeinen puolituntinen sitten pelailtiin ja katseltiin kelloa pystyisikö Sami Maja kissamaalin suulla pitämään loppuun saakka nollan, nimittäin maalikehikoihin vantaalaislaukaukset kolisivat useaankin kertaan. Tämä jännitys ratkesi ottelun viimeisellä sekunnilla, kun Delee Rautio onnistui aikeessaan juuri ennen kuin erotuomari Jaakko Nieminen puhalsi pilliinsä viimeisen kerran.

Sami Maja ei saanut peliaikaa Tampere Unitedissa, ja lähti hakemaan sitä Kissoista. Mies pelasi vakuuttavan kauden ja oli ehdottomasti yksi Kissojen nousun arkkitehdeistä.

Ilves-Kissojen ensi jakso oli epäilemättä parasta, mitä joukkue on kauden aikana esittänyt. Oliko vastustajan veltohkoon esiintymiseen syynä sitten se, että seuran sarjanousu oli jo sinetöity, ottelun varhainen alkamisajankohta vai Kaupin uutukainen jalkapallonurmi? Oli syy mikä tahansa lopputulos 7-1 vei Ilves-Kissoiltakin riehakkaimman innon sarjanoususta. Epäilemättä herää kysymys siitä, onko VJS tosiaan nousun arvoinen joukkue? Korvat luimussa vieraat postuivat bussiinsa, jossa tunnelma paluumatkalla ei varmaankaan ihan kattoon saakka kohonnut.

Sarjajärjestelmässä on parantamisen paikkaa rutkastikin, mutta se ei suinkaan ole ollut Ilves-Kissojen vika. Joukkue ansaitsi nousunsa pelattuaan kauden aikana 18 ottelua, joista voitti 14, pelasi kolme tasuria ja hävisi vain kerran. Joukkueen maalisuhde muodostui 72 tehdystä ja 15 omiin päästetystä maalista.

Sarjanousun mahdollistivat seuraavat pelaajat Jimi Salo, Sami Maja, Joni Valkeeniemi, Janne Tulehmo, Radwan Moussa, Juho Ihalainen, Jussi Rasva, Toni Paukkeri, Mika Ahonen, Toni Toijala, Elias Kuusela, Ville Puustinen, Tommi Smeets, Mikael Paajanen, Eetu Virtanen, Aleksi Siren, Iiro Riponiemi, Konsta Raittinen, Amin Chouaib, Jesse Jaakkola, Juha Jokinen, Juha Veijonen ja Jere Remes.

Joukkueen valmennuksesta vastasivat Giorgi Ositashvili, Jarkko Jousmäki ja Esa Saarinen. Huollon toimivuudesta huolehtivat Kai Vesa ja Heikki Kulo ja joukkueen johdosta Pekka Salo ja Petri Intala. Seuran puheenjohtana toimii ensimmäistä vuottaan Tuomas Karjanlahti.

Kaikki edellä nimetyt ansaitsevat suurkiitoksen toiminnastaan ja parhaimmat onnentoivotukset sarjanoususta.

Kauden 2021 kausikortit vuoden loppuun tarjouksessa 39€!

1. Puoliaika Loppui45′
61′8 Paukkeri ToniMaali (7-0)
57′8 Paukkeri Tonivaroitus (A)
50′10 Toijala ToniMaali (6-0)
varoitus (A)6 Mäensivu Eetu49′
Jaksoloppuiaika46′
2. Puoliaika Alkoi46′
45′15 Paajanen MikaelMaali (5-0)
39′10 Toijala ToniMaali (4-0)
varoitus (A)3 Kaateri Rony37′
30′10 Toijala ToniMaali (3-0)
27′10 Toijala ToniMaali (2-0)
26′8 Paukkeri ToniMaali (1-0)