Vuoden tärkein ennakko: Ilves-Kissat – VJS lauantaina Kaupissa

Jatkosarjassa on nyt kaksi ottelukierrosta takana. Ensi kierroksella Ilves-Kissat kävi Sauvossa ja teki tarvittavan eli pelasi 1-1 tasapelin Peimari Unitedin vieraana. Toisella kierroksella 24.10 Peimari puolestaan matkusti Myyrmäkeen paikallisen VJS:n vieraaksi.

Ottelu eteni hyvin tasaisissa merkeissä aina viimeiselle kympille sakka. Vantaan Vili Lankinen niittasi iltapäivän ensimmäisensä 81 minuutilla ja muutamaa minuuttia myöhemmin toisensa rankkaripilkulta, joten Peimari Unitedin kämmenet hikoavat ainakin ensi lauantaihin, jolloin selviää se jatkuuko seuran taival ensi kaudellakin Kolmosessa.

Ottelutulos 2-0 VJS:lle tiesi vantaalaisille jo varmaa paluuta Kakkoseen. Tappio oli Peimarille kohtalokas ja koko kauden ensimmäinen.

Alla nimim.andyjackin kirjoituksesta Futisforumille:

Myyrmäessä oli tänään yli 700 katsojaa paikalla kun VJS varmisti nousun kakkoseen. Visiitti kolmosessa oli näin vain vuoden mittainen. VJS pelasi koko kauden käytännössä muutamalla pelaajalla (Lankinen, Gädda, Karvinen) vahvistetulla A-juniorijoukkueella. Tämän päivän perusteella nousu oli täysin ansaittu, sillä varsinkin pallollisena VJS oli selvästi rohkeampi kuin fyysisempi Peimari. Kovin montaa vaarallista paikkaa ei kumpikaan joukkue kuitenkaan saanut aikaiseksi ja pelin ratkaisu jäi viimeiselle kympille, jolloin VJS:n hyökkäyspelin tähdet Lankinen ja Katashira ottivat ratkaisijan roolin. Jos VJS saa pidettyä joukkueen rungon kasassa ja hankittua muutaman kokeneen pelaajan mukaan, niin pitäisi olla hyvät mahdollisuudet pärjätä kakkosessa.”

Mikäli andyjackiin on lainkaan luottamista, niin Kissoilla on ensi lauantaina vastassaan nuori ja rohkea joukkue. Saattaapa olla samantyyppinen kuin TPV/2 tai Kakkosessa pelaava Ilves/2, jotka molemmat ovat antaneet runsaasti vastuuta ja peliaikaa omille junioreilleen.

Joka tapauksessa joukkue saapuu paineettomana ensi lauantaina Kaupin uudelle tekonurmikentälle, jossa peli Ilves-Kissoja vastaan alkaakin jo kello 11.00.

Kissojen terveystilanne ennen kauden tärkeintä koitosta on kohtuullisen hyvä. Tommi Smeets on pitkä-aikaispotilaana edelleen lasaretissa ja viereiselle vuoteelle kömpi ennen Peimari-peliä Eetu Virtanen, mutta muun joukkueen paikat ovat vetreät ja taistelutahto viritetty äärimmilleen.

Ottelussa Kissojen sarjanousu varmistuu voittamalla VJS:n, jolloin jatkosarjan voittokin varmistuisi. Sarjanousuun riittää toki jatkosarjan kakkostilakin, joka varmistuu sekä tasapelillä että yhden maalin tappiolla VJS:lle!

Yleisölle tiedoksi, että Palloliiton ohjeistuksen mukaisesti kasvomaski on edellytys ottelun seuraamiseen. Tervetuloa testaamaan uunituore Kauppi 3 ja samalla kannustamaan Ilves-Kissat ensi kauden Kakkoseen.