Ilves-Kissat tarrasi mahdollisuuteen

Ilves-Kissat oli saanut sateiselle Lamminpään urheilukentälle vastustajakseen sarjan kiistattoman kärkijoukkueen HJS Akatemian. Lähtökohdat ottelulle olivat yksiselitteiset; mikäli HJS voittaa tai pelaa edes tasapelin, sen sarjanousua ei estäisi enää mikään.

Ilves-Kissoilla ei ollut ottelussa muuta kuin voitettavaa, vaikka joukkueen iskukyvyssä olikin 24 tehdyn maalin kokoinen aukko, kun Jyväskylässä taas opintojaan jatkava maalitykki Jere Intala ei päässyt otteluun mukaan.

Siitä huolimatta kotijoukkue ei lähtenyt peruuttelemaan, vaikkakin joukkue sai kaksi keltaista korttia varoitusten merkiksi ennenkuin jakso oli ehtinyt puoleen väliin. HJS saikin joitain hyviä laukaisupaikkoja, mutta kotimaalilla Jimi Salo ei haparoinut, vaikka niin pallo kuin pelialustakin olivat koko lailla niljakkaita.

Ennakkoluuloton pelaaminen aiheutti kotijoukkueelle sivuvaparin vasemmalta, jota asettui ampumaan Toni Toijala. Rankkarialueelle noussut Pyry Haanpää sai pallon pelattavakseen ja rikkoi kuin rikkoikin HJS:n maaalivahti Eero Viljasen pitkään neitseellisenä pysyneen maalilinjan röyhkeästi.

Viisi minuuttia ehti kuluttua edellismaalista, kun HJS:n Eppu Kallio jyräsi kissapelaajan nurmen pintaan varoituksen arvoisesti. Suunnilleen samoilta haminoilta vapaapotkua lähti antamaan taas Toni Toijala, joka lähetti pallon rankkualueen etualueelle, johon ehkä Haanpäätäkin röyhkeämmin rynnisti Ville Puustinen, joka pukkasi pallon voimalla toisen kerran Viljasen selän taakse. Taukoa vietettiin pimeyttä peläten 2-0 kotijohdossa.

Toisella jaksolla Kissat lisäsi liikkuvuuttaan ja pallo liikkui pelaajalta toiselle mukavan näköisesti. Jakson kymmenennellä minuutilla Kissat sai kulmapotkun, jota asettui ampumaan taas Toni Toijala. Kuin taiottuna pallo löysi taas maalin takanurkilla vaanineen Puustis-Villen pään, josta pallo kolmannen kerran HJS:n reppuun.

Kolmen maalin johto herpaannutti hetkeksi kotijoukkueen puolustuslinjan, jonka johdosta puoliajalla kentälle vaihdettu Eetu Tapanainen pääsi iskemään vapaasti maalin edestä kavennuksen 3-1:een.

HJS taisi innostua kavennuksesta hiukan liikaa, kun ensin Prince Mokuma otti keltaisen 61 minuutilla ja seitsemän minuuttia myöhemmin käytti niin kovia otteita vastustajaansa kohtaan, että erotuomari Mikko Lähteenmäki nosti taskustaan epäröimättä punaisen kortin, jolla Mokuma passitettiin kentältä pukusuojan puolelle.

Ulosajosta kului ainoastaan minuutin verran, kun Konsta Raittinen pamautti ruudikkaan laukauksen maalikehikon ja maalivahti Viljasen kautta maaliin ja tilanteeksi 4-1. Viimeistään Raittisen osuma Mokuman ulosajon jälkeen lauhdutti HJS:n kovimman hyökkäysinnon ja illan pimetessä enempiä osumia ei enää nähty.

Vierasjoukkue joutui korvat luimussa kotimatkalle ja olivat pakoitettuja laittamaan juhlajuomat takaisin jääkaappiin odottamaan aikaa parempaa.

Potentiaalinen sarjanousija HJS kuitenkin edelleen on. Kaksi kierrosta joukkueilla on pelaamatta ja piste-ero nyt 4. HJS:n vastustajat vielä NoPS kotikentällä ja ACE päätöskierroksella Tampereella. Kissoilla jäljellä kaksi vierasottelua, ensin Forssassa, sitten Nokialla. Ja saattaa keittokseen kauhansa laittaa vielä NoPS:kin, joilla on jäljellä ensin kovasti ryhdistäytynyt PP-70 ja sitten molemmat tämän illan joukkueet.

Mielenkiintoista!

Ravintola Vanha-Ike palkitsi kotijoukkueen kolme maalia hienosti syöttänen Toni Toijalan, kaksi maalia puskeneen ikiraataja Ville Puustisen ja hiukan oudommalla pelipaikalla operoineen yhden maalin tekijän Raittisen.

Luunkova Puustinen – kaksi maalia HJS:n verkkoon