Uninen Kissaryhmä FJK:n vieraana

Tampereen piirin Kolmonen ei suinkaan ollut nousun osalta loppuun käsitelty juttu, kun ottelu Forssassa alkoi lauantaina kello 14.00. Tuntia myöhemmin nimittäin starttasivat omaan peliinsä HJS vastustajanaan NoPS. Jos NoPS olisi taistellut miehekkäästi pisteet mukaansa Nokialle, olisi sarjanousu jäänyt viimeisen kierroksen varaan ensi lauantaiksi. Edellyttäen Ilves-Kissojen voittoa FJK:sta.

Vaikka Ville Puustinen pääsi tinttaamaan avausosuman Forssan verkkoon jo ottelun kolmannella minuutilla, joukkue eteni ikäänkuin puolivaloilla ajellen, joten FJK:n Manu Kuisma pääsi sutimaan tasoituksen, kun vartin verran ottelusta oli pelattuna. Taas kului vartti seuraavaan osumaan. Kissojen edellisottelussa kolme hienoa maalisyöttöä antanut Toni Toijala, otti nyt myös maalintekijän roolin. Vieraat johtoon 1-2, joka tulos kesti puoliajalle saakka.

Valmentaja Kari Sainio ei ollut tyytyväinen näkemäänsä ja kertoi sen myös pelaajilleen. Toinen jakso olikin jo parempaa pelaamista, joten Toni Toijala pääsi vielä kahdesti tekopaikkaan ja onnistui viimeistelyissään vakuuttavasti. Rahtusen jo yliajalla FJK sai rankkarin, jonka viimeisteli Janne Eerikäinen. Lopputulos Kissoille 2-4 ja sarjapisteet Tampereelle.

Vieraiden avainpelaajat olivat hattutempun viimeistellyt Toijala ja puolustuksessa vakuuttavasti pelannut Ville Puustinen. Hämeenlinnasta kantautui tieto, että HJS:n ja NoPS:n ottelu oli puoliajalla maalittomissa lukemissa, joten vielä jäi jännitettävää siitä, ratkeaako sarjanousu vasta viikon päästä.

No, nokialaisten kamppailu kesti vielä vartin verran toista jaksoa, sen jälkeen HJS iski peräti viidesti, joten sarjakärjen osalta peli oli selvä.

Onnittelut sarjanoususta Hämeenlinnaan. Myös Ilves-Kissojen sijoitus sinetöityi, sarjan kakkossija tuskin pelaajia ja taustajoukkoja tyydyttää, kun ensi lauantain pelissä Nokialla on kysymyksessä enää ainoastaan kunnia.