Kuntopuntarin kärkijoukkueet ottavat mittaa toisistaan

Ilves-Kissojen kotiottelut jatkuvat perjantaina, kun Kauppiin vieraaksi saapuu FC Honka/Akatemia. Vastakkain ovat kuntopuntarin kärkijoukkueet, kun molemmat ovat voittaneet edellisestä viidestä ottelustaan neljä. Kissat on sarjataulukossa sijalla kaksi, Honka/Akatemia sijalla neljä.

Toni Paukkeri ratkaisi Kissoille voiton Kaupin jalkapallostadionilla 31.7.2022, kun Kissat voittivat Hongan lukemín 1-0. Kuva: Anssi Takala

Pääsyliput ennakkoon: https://www.coregoshop.fi/ilves-kissat
Kissalive etäkannattajille: https://solidsport.com/ilveskissat

Kaudella 2022 Honka kohdattiin kolmesti, kun varsinaisen sarjan lisäksi Honkaa vastaan pelattiin kerran yläloppusarjassa. Kaupissa Kissat voittivat Hongan lukemin 1-0 ja Tapiolasta haettiin kauden ensimmäisessä keskinäisessä punaisesta kortista huolimatta 3-3 tasapeli, mutta yläloppusarjassa kyyti oli kylmää ja Honka voitti kotonaan lukemin 6-0. Tämän kauden aiempi kohtaaminen Tapiolassa päättyi lukemiin 2-2, Kissojen ollessa ottelussa jo 1-2 johdossa Nuutti Mustalahden kahdella maalilla.

Perjantain vastustaja FC Honka/Akatemia on sarjataulukossa neljäntenä, kaksi pistettä Kissojen takana ja yhden ottelun enemmän pelanneena. Honka on ollut hurjassa vireessä, sillä se on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan neljä ja kärsinyt yhden tappion. Honka Akatemia on voittanut vieraissa HJS:n lukemin 2-3 ja sarjakärki FC Jazzin lukemin 1-2. Kotonaan se otti 2-0 voiton SexyPöxyistä ja 3-2 voiton PIF:stä. Edellisen kerran Honka hävisi hieman yli kuukausi sitten, kun 8.7. pelatussa ottelussa Raumalla Pallo-Iirot olivat vahvempia lukemin 3-0.

Kissat ovat voittaneet edellisestä viidestä pelaamastaan myös neljä,. Heinäkuun otteluista pisteitä saatiin 12/12, kun Kissat voittivat vieraissa SexyPöxyt lukemin 2-4, PIF:n ja Pallo-Iirot kotonaan lukemin 4-1 ja 4-2, sekä vierasottelussa Kaupissa Ilves/2 kaatui lukemin 1-3. Tätä ennen Kissat hakivat tasapelin Porista FC Jazzin vieraana lukemin 1-1.

Kissat ovat sarjataulukossa toisena 27 pisteellään, tasapisteissä sarjaa johtavan FC Jazzin kanssa. FC Jazz on pelannut yhden ottelun enemmän ja sillä on kolme maalia parempi maaliero. Kissojen takana on pisteen päässä Atlantis FC, joka on Kissojen tapaan pelannut 13 ottelua. Viiden joukossa on myös naapurivastustaja Tampere United, joka kohdataan Kaupissa Kissojen koitottelussa 1.9. TamU:lla on otteluita 13 ja pisteitä 23, joten kamppailu karsintapaikoista Ykköseen ja Ykkösliigaan käyvät hurjana.

FC Hongan edustusmiehistö pelaa sunnuntaina, joten perjantaina Kaupissa nähdään vierailijoilta varmasti vahva kokoopano, joka saattaa sisältää myös liigassa vähemmälle peliajalle jääneitä pelaajia. Kissojen pelaajatilanne puolestaan on myös hyvä, eikä isoja loukkaantumisia ole.

Portit kaupissa aukeavat 18.30., Wigrenin ja Vegemin tuotteita löytyy grillistä ja anniskelualueen viihtyvyyden takaa Nokian Panimon Keisari -tuotteet. Tervetuloa nauttimaan huimasta jalkapalloillasta!

Gerald Ben on aiheuttanut päänvaivaa sarjan puolustukselle. Kissojen ysinumerolla on kasassa tälle kaudelle kahdeksan maalia. Kuva: Anssi Takala