Ilves-Kissat palasi juhannuskokoilta pirteänä

Jos juhannusta lähdettiin viettämään rahtusen mollivoittoisissa tunnelmissa, kun HJS:ltä saatiin isän kädestä, paluu arkeen oli varsin hyvää tekemistä. Vastustajaksi Lamminpäähän saapui Forssan Jalkapalloklubi, joka on asemoitunut sarjan alempaan keskikastiin, kun taas Kissat rimpuilee edelleen kärkikaksikon, HJS ja NoPS, kantapäillä vaanien tilaisuutta iskeä kapula jos toinenkin seurojen rattaisiin.

Viime vuoden Kolmosessa FJK säilyi ainoastaan siitä syystä, että VaKP oli forssalaisiakin surkeampi ryhmä. Tällä kaudella FJK.lla on kymmenen pelatun ottelun jälkeen 11 pistettä, mutta etelähämäläiset saattaa pelastaa taas se, että JanPa alkaa olla viimevuotisen Koskenpoikien tasoa, eikä PP-70 tai TKT ole juurikaan parempi ryhmä. Kotijoukkueen sarja alkaa olla puolivälissä, kun edessä on vielä ensi tiistain otatus nokialaisia vastaan.

Ottelu sujui täydellisesti kissaohjaimissa. Ensimmäisen maalin pamautti kippari Juha Veijonen, kun peli oli edennyt vajaan kymmenen minuuttia. Ja pari minuuttia myöhemmin iski Jere Intala ensimmäisensä ja viitisen minuuttia edellisestä tekaisi Toni Paukkeri maalinsa. Ennen jakson loppua Felix Suihko pääsi sutimaan maalin edustalta kauden avausosumansa, joten tauolle mentiin vakuuttavassa 4-0 johdossa. Huomion arvoista oli se, että lähes kaikki Kissojen maalit syntyivät Eetu Virtasen antamien vakuuttavien kulmureiden jälkitilanteista.

Toisella jaksolla kotijoukkue saattoi antaa vastustajalleen siimaa, kun kaikki näytti sujuvan kuin Strömsöössä ikään. Jakson ensimmäisen osuman iski Jere Intala, kun joukkue oli aikansa herkutellut maalipaikalla jos toisellakin. Jakson toinenkin maali meni Intalan tilille, kun hän iski tuomitun rangaistuspotkun vakuuttavasti verkkoon. Tämän jälkeen mies pyysi itse vaihtoon, jonka toiveen Kissavalkku Kari Sainio pian toteuttikin.Maalijuhlan keskiviikkoiltana päätti toisella jaksolla irti päästetty Ville Puustinen, joka puski vakuuttavasti Jesse Jaakkolan kulmurin verkon perille.

Kokonaiskuva ottelusta oli sellainen, jossa kotipojat olivat luokkaa paria vanhempia kuin vierailijat. Kun toisella jaksolla Kissojen ote hiukkasen hiipui, pääsivät vieraat kertaalleen jopa kulmalipulle asti, mutta sen suurempaa murhetta sekään ei Johan Pihlajamäen puolustukselle aiheuttanut.

Maalintekijät toki ansaitsevat kiitoksen panoksestaan peliin, mutta pelaajistosta komeimman virtuaalisen sulan knalliinsa pujottanut Jere Intala oli toki ylitse muiden.. Erittäin pirteä oli myös laidallaan vakuuttavasti viiletellyt Jussi Rasva, jonka habitus kertoo hyvin onnistuneesta harjoittelukaudesta. Ravintola Vanha-Ike palkitsi sekä Intalan että Rasvan iltapuhteen esityksestään, eikä palkinnot suinkaan menneet vääriin osoitteisiin.

Sarja jatkuu ensi tiistaina Lamminpäässä. Nokialta on aika lyhyt matka Lamminpäähän, joten vieraskannatus lienee kunnossa. Kissakannattajat eivät ole juurikaan joukkuettaan eteenpäin tyrkkineet. Nyt alkaa olla sen aika, jos tavoitteena on nousu astetta Kolmosta korkeammalle niinkuin joukkue on asian sisäistänyt. Kakkosessa on tilaa, vaikka siellä pelaavat sekä TamU että Ilves kakkonenkin