HJS-Kissat 2-0. Suonenveto ja avustavan arpominen ratkaisivat ottelun Kaurialassa?

Juhannusviikon keskiviikkona Ilves-Kissat vieraili Hämeenlinnassa, jossa sarjakärki HJS tylsytti punapaitaisten kovat maalintekijät. Ensimmäinen takaisku koettiin, kun Toni Toijalan työtehtävät estivät keskikentän rakentajan osallistumisen otteluun. Mukana kuitenkin oli niin paljon laatuluokan pelimanneja, että maalipaikkoja piti pystyä luomaan nähdylläkin kokoonpanolla.

Ottelu ei muodostunut varsinaiseksi jalkapallojuhlaksi, mutta HJS onnistui siinä, missä Kissat ei. Teki nimittäin kaksi hyväksyttyä maalia, johon vieraat eivät pystyneet. Ensi kerran hyvän ottelun kissamaalilla pelannut Johan Pihlajamäki joutui poimimaan pallon takaansa, kun ensi jaksoa oli viisi minuuttia pelaamatta. HJS:n Prince Mokuma pääsi pamauttamaan laukauksen, jollaisesta kosteimmissa päiväunissaankaan tuskin on nähnyt. Pallo pomppi 35 metrin päässä kissamaalista miehen ulottuville, josta hän lähetti pommin Pihlajamäen maalin yläkulmaan. Kaikki kunnia komealle laukaukselle, jollaista joku irvileuka kutsuisi ilkikurisesti suonenvedoksi. Niin tai näin, maali kuitenkin kirjattiin tuomarin muistivihkoon, joten taukoa vietettiin kotijohdossa 1- 0.

Toisella jaksolla kentälle juoksi Felix Suihko, joka kertaalleen vapautui vartijoistaan ja nosti HJS-maalivahdin yli, mutta pallo ponnahti tolpasta lähes maaliviivaa pitkin, mutta ei kuitenkaan pomppinut sen paremmalle puolelle. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin, kun toista jaksoa oli pelattu reilut kymmenen minuuttia. Miika Paussu sai pallon tilanteessa, jossa avustava erotuomari välillä nosti ja välillä laski lippuaan tavalla, joka sai kissapuolustuksen luulemaan kyseessä olevan paitsion. Paussu iski kuitenkin pallon reppuun, jonka erotuomari hyväksyi sääntöjen mukaisesti tehdyksi maaliksi. Tilanne 2 – 0. Eikä luulo nytkään ole tiedon väärtti.

Kissaharmitusta lisäsi se, että ensi jaksolla vastaavanlainen tilanne, josta Amin Chouaib tuikkasi pallon maaliin, hylättiin paitsiona.

Kaikenkaikkiaan vastakkain oli kaksi joukkuetta sarjan parhaimmistosta. Ilves-Kissat loi toki maalipaikkoja vähintään saman verran kuin kotijoukkue, mutta tolppaa lähemmäksi ei sitten päästy. Huomio kiinnittyi aika lailla turhanpäiväisiin pitkiin kuljetuksiin sekä lukuisiin huonoihin syöttöihin. Vierasjoukkueen pelaajista hyvän ottelun pelasivat maalivahti Johan Pihlajamäki sekä ikiraataja Juho Ihalainen.

Juhannuksen viettoon lähdettiin yhdeksän pelatun ottelun jälkeen pistein 21, joka oikeuttaa Kolmosen kolmanteen tilaan. Mitään ei ole kuitenkaan vielä menetetty, kunhan itseluottamus ja oma hyvä pelaaminen kaivetaan takaisin ja muistetaan myös se, että hyvä onnikin pitää ansaita. Parhaimmin sen voi tehdä hyvällä tsempillä ja luottamuksella pelikavereiden osaamiseen.

Ilves-Kissat toivottaa pelaajilleen, kannattajilleen ja taustajoukoilleen sekä kaikille vastustajilleenkin oikein hyvää Juhannuksen aikaa!