Ilves-Kissat kohtalon ottelussaan?

Lamminpäähän määrätty ottelu Ilves/2 – Ilves-Kissat alkoi kello 18.00.

Aika monet olivat ihmetelleet ottelun alkamisajankohtaa, kun vastakkain oli kuitenkin kaksi paikallista joukkuetta. Pelin olisi aivan hyvin voitu aloittaa, vaikka 17.30, jolloin katsomostakin olisi ottelun loppuhetkillä nähnyt edes jotakin. Nyt piti vain uskoa, että vihellykset menivät edes suurin piirtein niin kuin pitikin.

No ottelu alkoi kuitenkin täydellisen nuorilvesten dominanssilla. Joukkueesta näki, että nyt haluttiin näyttää rahtusen kokeneemmille pelureille, kuinka peli ratkaistaan. Palloa kierrätettiin pelaajalta toiselle ihailtavalla tekniikalla ja taitavalla taktiikalla, jolla Ilves-Kissat jätettiin perässäjuoksijan rooliin, josta yleensä ei hyvää seuraa. Ei nytkään.

Ilotulitus alkoi vajaan kahdenkympin jälkeen, kun Santeri Haarala niittasi ensimmäisen. Kaksi minuuttia kului edellisestä, kun Juho Heikkinen tuuletteli ensimmäistään ja viisi minuuttia myöhemmin toistaan. Vieraat olisivat anoneet armoa, jos olisivat kehdanneet. Kun sitä eivät tehneet, iski Ilves neljännen kerran maalintekijänä Niilo Jokinen. Tauolle käveltiin hämmentävissä 4-0 lukemissa.

Voisi kuvitella Kissavalkku Kari Sainiolla olleen aika tavalla asiaa pelaajilleen. Kun se ei kuulunut kirjoittajan korviin, pitää kertoa vain siitä, miltä kentän laidalle näytti, kun toinen jakso alkoi.

No se näytti rahtusen paremmalta. Jaksoa oli pelattu ainoastaan kolme minuuttia, kun ensi jakson lopulla pahasti polvensa vääntänyt Timor Inapshba pamautti maalin edustalta pelin 4-1:en. Ja nilkutti kymppiä myöhemmin vaihtoon. Parinkympin kohdalla pääkatsomon puoleinen avustava erotuomari Juha Franssila liputti sen, mikä erotuomari Veli-Matti Kanervalta jäi näkemättä. Samuli Järvelä oli kohdellut Berat Grabovcia kaltoin tilanteessa, kun pallo oli pelattu jo ihan muualle. Kortti nousi Järvelälle ja pallon pilkulta Ilves-maaliin tinttasi rikottu Grabovci. Peli 4-2 ja ilta senkun pimeni.

Ihan käsittämättömän varoituksen kuittasi tililleen Ville Puustinen, kun hän tavoitteli palloa ilmatilassa Ilves-topparin kanssa ottelun loppuhetkillä. Päät kopsahtivat toki yhteen, jonka vuoksi aluksi näytti tosi pahalta, mutta pahemman kopsun taisi saada kuitenkin yltäpäältä vertavuotanut Puustinen? Ilves toppari jatkoi pelaamistaan. Miksi keltainen Puustiselle?

Kun Lamminpäässä ei ole yhtään kentälle kohdistettua valopylvästä, herää kysymys siitä, miksi näitä pelejä määrätään näille kentille? Täydellisessä pimeydessä peli taisi päättyä 4-2 Ilvekselle, mutta siitäkään ei voi olla ihan varma, kun kentällä viimeisen kympin aikana ei näkynyt kuin harmaita varjoja, eikä Ilves ollut vaivaantunut edes kuuluttajan hankintaan areenalle. Kun näin on, ei jalkapalloilun sinänsä ihan nautittavan alasarjapalloilun statusta nosteta. Valitettavasti.

Ilves-Kissat taisi menettää mahdollisuutensa sarjanousuun ensi jakson kelvottoman esityksensä seurauksena. Lauantaina Nokian PS pelaa sarjajohtaja HJS:a vastaan. Taitaa olla utopistista ajatella nokialaisten tappelevan HJS:a vastaan miehekkäästi, kun Pyynikilläkin Kissoja vastaan he esiintyivät koko lailla kepulisti.