Sinne se päättyi, mistä se alkoikin

Nimittäin Kolmosen lohko. Pyynikin legendaarinen areena, joka tosin nykykunnossaan ei palvele sen enempää jalkapalloilijoita, kuin muidenkaan lajien aktiiveja, sai kunnian luoda ottelulle puitteet. Silti siellä avattiin sarja ja siellä se myös päätettiin.

Jännityksestä oli terävin kärki karannut, kun päätöskierroksella ei ollut muusta kyse, kuin siitä siirtyykö kerrosta alemmaksi PJK Pirkkalasta vai Janakkalan Pallo? Siksi Pyynikille ottelua Ilves-Kissat – TPV:n kakkonen saapui vain kourallinen katsojia, mutta niille, jotka paikalle saapuivat, esitettiin melkoinen maalijuhla.

Ja ne juhlat aloitti Eetu Virtanen reilun vitosen jälkeen aloituksesta 1-0, ja niitä jatkoi Radwan Moussa hiukan ennen puolen tunnin täyttymistä ennen kuin Virtas-Eetu iski päivän toisensa vain pari minuuttia edellisestä. Sen verran kotimiehistö halusi hyökkäillä, että Paltsareiden Matias Hakari pääsi uittamaan pallon kotijoukkueen maalia vakuuttavasti vartioineen Jimi Salon selän taakse. Tauolle mentiin 3-1 lukemissa.

Toisen jakson juhlat jatkuivat perin minuutin jälkeen, kun lohkon ylivoimainen maaliruisku Berat Grabovci iski kauden 30 osumansa. Kentälle vaihdettu Ted Debrah onnistui maalinteossa tutustuttuaan pelialustaan neljän minuutin verran ja Valtteri Ronkainen hiukan tämän jälkeen oltuaan kentällä vain kolme minuuttia. Hän onnistui toistamiseen neljä minuuttia myöhemmin, ja kuin pisteeksi iin päälle viimeisen niittasi päivän komeimmalla osumalla Grabovci, kun pelattiin jo pelin viittä viimeistä minuuttia.

Loppuluvut 8-1 Kissoille olivat toki oiva näyte joukkueen potentiaalista, vaikka Timor Inapshba ei enää pelivermeitä päälleen pukenutkaan.
Rahtusen alakuloa lisäsi joukkueenjohtaja Eino Helmisen poissaolo lempilapsensa viime ottelusta. ”Eikka” ei nimittäin peliä ihan pikku syyn vuoksi väliin jätä.

Kausi on siis paketissa ja pelaajat ovat saunailtansa ansainneet. Ilves-Kissojen sijoitus sarjassa on kakkonen, kun lohkovoiton ja nousun Kakkoseen varmisti HJS Akatemia jo kierrosta ennen päätöstä. Parhaat onnittelut lähetetään Hämeenlinnaan. Paikkakunta ansaitsee sijansa liiton sarjoissa, eihän siitä ole aikaakaan, kun siellä pelattiin ihan korkeimmillakin sarjatasoilla. Ai niin, Pirkkala hävisi viimeisen pelinsä ja siirtyy ensi kesäksi Neloseen – sääli sekin.

Otteluraportointi päättyy kauden mukana tähän. Jos jotkut näitä lukivat, ei kirjoittelu ollut ihan turhaa.