Ilves-Kissat nautiskeli vesisateessa

Kovin ovat säänhaltijoiden toimet ailahtelevaisia. Edellisessä Kissojen ottelussa yli 30 asteen helle Hervannassa imi pelaajista mehut totaalisesti, nyt sateen jumalatar Esteri päätti pysyä koko ottelun ajan Lamminpään kentän päällä, joten katsojilla varmaankin oli kohtuullisen kosteaa, jos sadevarusteet vielä jäivät kotiin. Pelaajia sade ei suuremmin haitannut, happea riitti ja Lamminpään nurmikko kesti hienosti ottelun rasitukset.

Ilves-Kissojen vastustajaksi oli saapunut Forssan Jalkapalloklubi, jonka saldot aikaisemmista otteluista näyttivät puhdasta nollaa. Kovinkaan kauaa vieraat eivät pyristelleet kotijoukkueen matkassa, kun jo kolmannella minuutilla Toni Paukkeri pukkasi komeasti Jere Remeksen keskityksen vastustajan verkkoon.

Muutaman kerran sinipaitaiset vieraat pääsivät kotijoukkueen puolustusta ahdistelemaan ennen kuin Mikko Matinaro jyräsi Konsta Raittisen nurmen pintaan kuudentoista sisällä. Erotuomari Ville Kokkinen osoitti epäilemättä rankkaripilkkua ja nosti vielä ennen sen suorittamista keltaisen Matinarolle. Pallon taakse asettui Aleksi Siren, jonka tolpan kautta maaliin mennyttä laukausta vierasvahti Niko Rikkilä saattoi vain ihailla.

Jakson viimeisellä minuutilla nähtiin maali, jonka syntytapa sai kotikatsomon haukkomaan henkeään. Ville Puustinen nimittäin ryntäsi forssalaisten purkupalloon, ja jännittyneen jousen tavoin matkaansaattaen pallon rinnallaan Tommi Smeetsille, joka ei paikan saatuaan taaskaan erehtynyt. Tauolle mentiin 3-0 kotijohdossa.

Toisella jaksolla, sen aluksi, FJK saikin otetta pelistä ja kissapuolustus olikin aika lailla pyörityksessä, kun maalinsuulla tänään esiintynyt Sami Maja repi forssahyökkääjän nurmikolle, jonka seurauksena pallo nyt kissapilkulle ja varoitus Majalle. Jere Rauhansalon rankkarin Maja torjui, mutta torjunnasta kimmonneen paluupallon mies lähetti vstustamattomasti kotiverkkoon. Tunnin pelin jälkeen kentälle pääsivät Eetu Virtanen ja Amin Chouaib, jotka tuorein jaloin ja energiaa uhkuen toivatkin uutta uutta virtaa punapaitaisten hyökkäyksiin. Viimeisen kymmenen minuutin aikana peli sitten lopullisesti ratkesi, kun Konsta Raittinen lähetti tarkan kulmurin taka-alueelle ja Tommi Smeets teki illan toisen osumansa komealla puskulla. Ja vain kolme minuuttia myöhemmin Eetu Virtanen nivusvammastaan toipuneena tsippasi Jussi Rasvan maalille lähettämän pallon Forssan maaliin. Amin ”Amppa” Chouaib pääsi viime minuutilla iskemään sydämensä kyllyydellä loppulukemiksi 6-1 ja riemuitsi avausosumaansa vilpittömän iloisesti.

Kesko ja K-kauppiaat palkitsivat joukkueiden parhaat; FJK:n Topi Kuisma ja Kissojen Tommi Smeets pokkasivat huomionosoitukset itselleen.

Kiitos otteluisäntä Keskolle ja K-kauppialle. Kuvassa Tommi Smeets, Topi Kuisma (FJK), Jari Alanen (Kesko) ja Tuomas Karjanlahti.
Valmentaja Ositashvili ja Tommi Smeets tyytyväisenä: 3 ottelua 9 pistettä.

FJK lähetettiin korvat luimussa kotimatkalle ja 6-1 voitto nosti Ilves -Kissat sarjakärkeen maalieron turvin. Vastustaja kovenee seuravassa ottelussa, kun Lamminpäähän saapuu nuori, nopea ja taitava TPV/2. Ottelu alkaa ensi torstaina kello 19.00. Kannattaa tulla paikalle.

Ilves-Kissat 2-0, pilkulta onnistuu Aleksi Siren