Ilves-Kissat  –  ei huono

Kissojen vieraaksi Lamminpäähän saapui Forssan Jalkapalloklubi, joka kevään ensi töikseen oli napannut tasuripinnan Ilves kakkoselta Vuoreksen kentältä.  Kun kotijoukkue oli päätynyt niinikään pistejakoon Ilveksen reservejä vastaan, lähtökohdat peliin näyttivät kovin tasaisilta.

Ilves-Kissat lähti peliin aika lailla niin kuin aikaisemminkin – lepsusti pelaillen. Eikä kestänyt kunnolla kahdeksaakaan minuuttia, kun vieraiden kippari, Santeri Ketola, pamautti tyylikkäästi alakulmaan tilanteeksi 0-1. Sen toki kolmea minuuttia myöhemmin kuittasi Juha Jokinen roikottamalla pallon vierasmolarin yli verkon perälle. Parin kymmenen minuutin kohdalla FJK sai aikaiseksi toisen hyökkäyksensä, joka  – yllätys, yllätys – päättyi taas maaliin, kun kissapuolustuksen keskellä vapaana huseerasi Miika Murtolahti. Parisenkymmentä minuuttia kotiryhmä aiheutti joukkueensa johtoryhmälle muutaman harmaan hiuksen edellisten lisäksi, ennen kuin Felix Suihko pelattiin avopaikkaan, josta nuorimies viimeisteli kliinisesti tilanteeksi 2-2. Näissä numeroissa katsojat poistuivat puffetin puolelle, kun pelaajat puolestaan lampsivat korvat luimussa kuulemaan, mitä valmentaja Kari Sainio oli mieltä näkemästään.

Vaikka kärpäseksi kattoon ei päässytkään, kovinkaan vaikeaa ei ollut tulkita hatarahkon pukukoppirakennuksen oven raosta kuulunutta valmentajan, ei niin runollista avautumista pelaajilleen. Kun luottohyökkääjä Timor Inapshba reväytti takareitensä ensi jakson viime minuutilla, eikä hänestä ollut enää palaamaan kentälle, joukkueenjohtajista ainakin Eino Helminen kävi aika kovilla kierroksilla, jotka toki tasaantuivat jo toisen jakson neljän minuutin kohdalla, kun Felix Suihko luki vastustajan peliä mainiosti ja haistoi puolustajan palautuksen maalivahdilleen mestarillisesti ja viimeistellen päätyrajan tuntumasta, hyvin pienestä kulmasta, Kissat johtoon 3-2.

Tämän jälkeen Helmisenkin pulssi laski alle kahdensadan, jota edesauttoi pitkästä aikaa Kissapaitaan pukeutuneen ja Kajaanista palanneen,  Aleksi Sirenin, laitanousu vasemmalta. Mies jysäytti pallon verkkoon kovaa ja tarkasti. Kuusi minuuttia myöhemmin tultiin oikealta laidalta, Olli-Pekka Toikkonen nautiskeli täysin rinnoin, kun sai syötetyksi Aatu Hagelbergin avopaikkaan, josta tämä viimeisteli vakuuttavasti kotiryhmän kolmen maalin johtoon.

Kuin kirsikaksi kakun päälle, varsin vähälle peliajalle jääneen, mutta ennakkoluulottomasti kentälle päästyään pelanneen, Henri Kulmalan, taidokas viimeistely tuotti loppulukemiksi 6-2, jota ei millään mittarilla mitattuna voi pitää huonona saavutuksena. Varsinkin, kun eräs alkukauden väriläiskistä, Virtas-Eetu, vietti samaan aikaan lomaansa Espanjan rannikolla. Sarjakärki pysyi Ilves-Kissoilla, kun pahimmilla kilpailijoilla on ottelu ellei kaksikin peliä vähemmän pelattuna.

Tästä on hyvä jatkaa sarjaa Sääksjärvellä, jossa paikallinen Loiske ei muuta haluakkaan, kun laittaa Kissojen rattaisiin kapulan, jos toisenkin.

Kaksi maalia: Felix Suihko