Tasaisen tasokas kärkikamppailu Lamminpäässä

Lamminpään urheilukentän nurmikko näytti keskiviikkona kentän laidalle jo mukavan vihreältä, joten lohkon kärkiottelulle puitteet olivat koko lailla kohdallaan. Ilveksen reservimiehistö pelaa viime kesän tavoin kahta sarjaa, joista toinen ihan aikuisten miesten Kolmosta ja se toinen on luonnollisesti joko A tai B junnujen eli kunkin pelaajan iän mukainen sarja. Näin keltapaitaisten  pelitaidot kehittyvät sekä oman ikäisten koitoksissa että raavaiden miesten joskus kovahkossakin koulussa.

Kolmosen lohkoa johti ennen tätä peliä Ilves-Kissat, jolla on riesanaan katkera vierastappio JanPa:lle, mutta muista ottelusta joukkue on poistunut kentältä kolmen sarjapisteen keralla. Ilveksen kakkonen on pelannut yhden pelin Kissoja vähemmän, joista on kerran joutunut tyytymään tasapeliin, kun Vuoreksessa vieraillut FJK vei pinnan mukaansa Forssaan. Muut kolme ottelua joukkue on vakuuttavasti voittanut.

Ennakkoon odoteltiin tasaista ottelua ja sellainen saatiinkin. Ottelu houkutteli katsomoihin mukavasti yleisöä,joka varmasti olisi viihtynyt vielä paremmin, jos iso ja korskea Ilves olisi siihen hiukan vaivautunut panostamaan. Ottelun kuuluttaminen ei ole kummoinenkaan tehtävä, mutta aikaansaa lajin arvostusta. Puffetin rakentaminen olisi tuonut muassaan jonkin verran euroja, kun pääsymaksua kerran ei kerätty.

No itse ottelu virtasi mukavasti päästä päähän ja tilanteita oli molemmilla. Maalitehtailun aloitti puolen tunnin jälkeen kokeneemmat eli  Ilves-Kissat. Eikä yllätys ollut se, että kentän kokenein, Timor Inapshba, joka iältään olisi voinut olla vaikkapa jokaisen vastustajan pelaajan isukki, latasi Eetu Virtasen kulmurin jälkimainingeista pallon komeasti Johannes Luukkasen selän taakse. Ilves ei jäänyt pitkäksi aikaa tilannetta murehtimaan, sillä kymppiä myöhemmin Veikkausliigassa jo 77 minuuttia Jallu Wissin luottamusta nauttinut ja poikamaajoukkueissa esiintynyt espoolaiskasvatti Jusif Ali jysäytti aika kaukaa, mutta tarkasti alakulmaan tilanteeksi 1-1. Puoliaikaa vietettiin noissa lukemissa.

Ilves-Kissojen puolustuslinja oli varmaankin saanut satikutia edellisottelustaan, jossa se päästi omiin pallon peräti neljästi, vaikka voitto lopulta tulikin. Nyt kippari Juha Veijonen johti rintamalinjaa, joka ei murtunut tuota yhtä kertaa useammin, joskin aiheutti joukkueenjohdolle joitakin kertoja kohtuutonta verenpaineen nousua. Joukkueeseen ovat mukavasti kotiutuneet Niko Äkräs, Pyry Haanpää, Olli-Pekka Toikkonen ja Aatu Hagelberg. Kun vielä Felix Suihkosta saadaan paras potentiaali ulosmitatuksi, ei olisi lainkaan kummallista, jos joukkue vaikkapa tappelisi sarjanoususta.

Ilveksen pelaajien henkilökohtainen taitotaso, nopeus ja pelikäsityskin riittää tämän sarjan kärkisijoille. Kokonaan toinen juttu sitten on kahden sarjan ehkä raskaaksi osoittautuva kokonaisuus. No apuja varmasti tulee Veikkausliigan penkiltä, jos heidän motivaationsa riittää Kolmosta pelaamaan. Ilves-Kissat olivat ottelun lopun aika lailla helteessä, vaikka keväinen sää iltaa kohden kovasti viileni. Pistejakoa ei voitane pitää kovin epäoikeudenmukaisena, joten näiden joukkueiden järjestys lohkon kärjessä ei muuksi muuttunut.

Ilves-Kissat pelaa seuraavaksi ensi viikon torstaina Lamminpäässä FJK:ta, joka siis riisti Ilves 2:lta pisteen, vastaan. Kello 19.00 alkavaan otteluun kannattaa saapua. Buffettikin kuulemma on luvassa.

Timor iski taas!