Ilves-Kissat aloittaa matkan kohti Ykköstä

Kauden 2021 harjoituskauden aloitus on aivan nurkan takana. Joukkue aloittaa pandemiarajoituksia mukaillen harjoittelun maanantaina 30.11.2020 tryout -jaksolla, jossa mukana on niin vanhoja kuin uusia pelaajia. Sopimuksia tehdään ja julkistetaan pikkuhiljaa joulu-tammikuun aikana, kun neuvotteluja saadaan maaliin. Seuralla on myös selvät tavoitteet tuleville vuosille – joukkue nostetaan miesten Ykköseen ja organisaatiosta tehdään samalla ammattimaisesti toimiva jalkapalloseura, joka pystyy pitkällä aikavälillä tavoittelemaan tosissaan paikkaa Veikkausliigassa. Otimme haastatteluun seuran puheenjohtaja Tuomas Karjanlahden, jolla on varmasti paras hahmotus siitä, mitä nousuun päättyneen viime kauden jälkeen on tapahtunut ja mitä on lupa odottaa Kissoilta tulevaisuudessa.

”Olemme keskustelleet paljon tamperelaisten jalkapalloihmisten kanssa ja on selvää, että tässä kaupungissa on tilaus ja tarve Ilveksen ohella toiselle ammattimaisesti toimivalle organisaatiolle. Lähdimme vuosi sitten hyvältä perustasolta, mutta meillä on tietysti pitkä matka edessämme. Askel askeleelta ja pala palalta rakennamme organisaatiota, joka pystyy vastaamaan tähän tavoitteeseen kestävällä taloudellisella pohjalla. Se ottaa aikaa muutaman vuoden, riippuen hieman joukkueen menestyksestä ja Pirkanmaalaisen yhteisön meitä kohtaan osoittamasta kiinnostuksesta. Fakta on myös se, että TPV ja Ilves ovat tällä hetkellä tunnetumpia brändejä kuin me Pirkanmaalla, joten joudumme hieman tekemään ekstratöitä sillä saralla”, kommentoi seuran tulevaisuuden suunnitelmia puheenjohtaja Tuomas Karjanlahti.

”Talouspuolen kanssa lähdimme tosiaan tekemään hommia viime kesänä ja nyt näyttäisi siltä että meillä on jotain sellaista julkistettavaa tulevien kuukausien aikana, jolla tiemme on auki ainakin sinne Ykköseen asti. Tamperelaiset yritykset ovat ottaneet Kissojen uudistuneen ilmeen hienosti vastaan ja perinteikkään seuran palauttaminen korkeammille sarjatasoille on selvästi monelle tärkeä asia. Tästä on varmasti jotain isompaakin uutisoitavaa tulevien kuukausien aikana lisää, mutta sen lisäksi tarvitsemme vielä kymmeniä yrityksiä mukaan jo tälle kaudelle, jotta tavoitteemme uskottavasta budjetista toteutuu. Tälle pohjalle on kuitenkin hyvä rakentaa tulevaa ja lähdemme innolla kehittämään toimintaa kohti tavoitteitamme.”

”Urheilupuolella homma näyttää hyvältä. Kuten naapuriseuran päävalmentaja Mikko Innanen jossain kommenteissaan totesi, TPV:stä on lähdössä koko kokenut osasto muualle ja heillä on suunta joko ylemmille sarjatasoille tai sitten meille. Toivottavasti saamme neuvottelut maaliin ja pystymme kasaamaan samankaltaisen joukkueen, missä olin itse mukana pari kautta sitten TPV:ssä. Sillä mentiin heittämällä ykköseen ja putoaminen oli aikalailla itse aiheutettua. Vaikka sarjassa säilyminen on ehdoton ja ensisijainen tavoite, en ihmettelisi jos Kissat löytyvät sarjataulukosta top-3 sijoituksilta. Giorgi Ositashvili pystyy viemään ja pitämään joukkueen Ykkösessä, ja etsimme tällä hetkellä hänen rinnalleen valmennustiimiin toista valmentajaa. Tästäkin on jotain avauksia jo olemassa, mutta mitään sovittua ei. Maalivahtivalmennuksesta vastaa jatkossakin loistavaa työtä viime kaudella tehnyt Esa Saarinen ja uutena tiimiin liittyy fysioterapeutiksi Laura Ristimäki. Kaikki joukkueessa toimivat henkilöt ovat kehittymishaluisia persoonia, jotka haluavat laittaa itsensä likoon Kissalogon puolesta”, kertoo Karjanlahti joukkueen urheilupuolen taustoista tulevalle kaudelle 2021.

Kaupista Kissojen kotiluola

Ilves-Kissat suunnittelevat pelaavansa ottelunsa uudella Kauppi -stadionilla Kakkosessa ja Ykkösessä. Kauppiin olisi tarkoitus tuoda kaudelle 2021 äänentoisto, valot, tulostaulu ja 10 lohkoa puukatsomoita Tammelasta, kokonaiskapasiteetin ollessa noin 800. Kun Allianssilla on nimet paperissa uuden Tammelan toteuttamisesta, voidaan vanhan Tammelan purkaminen aloittaa ja katsomolohkojen siirtäminen Kauppiin aloittaa. Vuosien 2021 ja 2022 aikana suunnitellaan aloitettavan myös varsinaisen Kauppi -stadionin rakentaminen, jossa Kauppi 3 -kentälle TAYS:in puoleiselle sivustalle rakennetaan kiinteät katsomot pukukoppi- ja varastotiloineen. Stadion suunnitellaan niin, että se täyttää Ykkösen standardit ja senkin kapasiteetti on noin 800.

”Joudumme luultavasti hieman tekemään töitä ja tuomaan omia katoksia ensi kaudella, mutta saamme varmasti rakennettua loistavan ottelutapahtuman Kakkoseen anniskelualueineen. Toivottavasti epidemiatilanne hellittää niin, että katsojien ottaminen otteluihin on ensi kesänä mahdollista. Se on elinehto kaikille urheiluseuroille, myös meille. Hieno kesä on tulossa, sillä saimme tällä viikolla varmistuksen, että pelaamme Kakkosen lohkossa b, eli meillä on ainakin kaksi kotiderbyä TPV:tä ja Ilvestä vastaan”.

”Olisi ehdottomasti koko kaupungin etu, että uutta Tammelaa päästään rakentamaan mahdollisimman nopeasti. Toivottavasti siinä pysytään aikataulussa. Uusi Kaupin stadion näyttää suunnitelmissa ainakin olevan toimiva ja fasiliteeteiltaan hyvä Ykköseen, mutta kyllähän Tammela tarjoaa sijaintina aivan poikkeukselliset puitteet jalkapallon pelaamiseen. Etenkin uudella stadionilla on mahdollisuus tarjota kumppaneillemme heidän ansaitsemansa olosuhteet. Kyllä hieman kateellisena voi katsoa tällä hetkellä esimerkiksi Hakametsän yrityksille tarjoamia fasiliteetteja, vaikka nekin ovat ilmeisesti hieman jääneet ajasta jälkeen – senhän takia tänne rakennetaan tuo Kansi.”

Tamperelaisen urheiluväen taustakabineteissa keskustelua on herättänyt Ilveksen monopoliasemaan pyrkiminen stadionin palveluita tarjoavan yrityksen hallinnoinnissa. ”Ei voi olla niin, että uudesta Tammelasta tulee ”Ilves-stadion”. Se on kaupungin omistama stadion, joka on Tamperelaisen kilpaurheilun hyödynnettävissä. Toivottavasti kaupunki pitää linjansa, eikä anna Ilveksen hyppiä silmille tässä aiheessa”. Toinen taustalla keskustelua herättänyt asia on pesäpalloväen ujuttautuminen takaportin kautta sisäharjoitusvuoroihin ja tätä kautta saaneen etua vuorojen jaossa. ”Tilanne on haastava, Pirkkahallissa ei ole tarpeeksi vuoroja tarjolla ilta-aikaan ammattimaisen urheilutoimen ylläpitämiseksi. Ei kuitenkaan voi olla niin, että pesäpallo saa sanella että heille tulee kolmena päivänä viikossa vuorot parhailta paikoilta klo 18-20. Tämä vaikeuttaa jalkapallovuorojen jakamista entisestään ja aiheuttaa ennen kaikkea eripuraa lajien välille. Sitähän me emme kukaan tietenkään toivo, vaan näistäkin asioista pystytään varmasti järkevästi sopimaan”.

Tilannekatsauksen loppuun Karjanlahti ottaa katseet johtokunnan tämän kauden tavoitteisiin: ”Tulevana vuotena johtokunnan tärkeimmät tehtävät tulevat olemaan talouden tasapainon ylläpitämisessä ja reagoiminen sen kehitykseen. Lisäksi lähdemme kartoittamaan ratkaisuja myyntipainotteisen toiminnanjohtajan palkaamiseksi. Se on ehdoton edellytys ammattimaisen organisaation toimimiselle. Toivomme myös, että yritykset ja Kissojen kannattajat lähtevät mukaan kevään aikana yhtä innokkaasti, kuin mitä tähän asti. Kuuntelemme myös herkällä korvalla heidän toiveita ja yksi näistä olikin mahdollista toteuttaa heti uuden peliasun myötä, jossa on perinteinen punainen torso ja valkoiset hihat. Yritykset löytävät tarjolla olevat kumppanusratkaisut sivuiltamme https://www.ilves-kissat.fi/yhteistyokumppanuus/ ja kannattajat löytävät aina kannattajatuotteemme verkkokaupastamme. Huimien Black -Weekend tarjousten lisäksi saamme joulukuun aikana vielä myyntiin Ilves-Kissojen pipot sekä toivottavasti myös puff-huivit. Laajennamme siis tarjontaamme jatkuvasti ja pyrimme saamaan myös huippusuosittujen huppareiden varaston sille tasolle, että pystymme toimittamaan niitä entistä nopeammin. Ensi viikolla onkin tulossa uusi erä, joten nyt on loistava hetki tilata huppari pukinkonttiin”, päättää Karjanlahti.

Jäämme siis innolla odottamaan, mitä uutisia Kissaleiristä tulevina viikkoina ja kuukausina kantautuu. Tällä viikolla julkaistiin Toni Toijalan sopimus ja kaksi jo tehtyä sopimusta on vielä julkaisematta. Loput jo kaudelle 2021 julkaistut pelaajasopimukset alla, kaikki sopimukset ovat yksivuotisia paitsi Ville Puustinen kauteen 2023 asti.

Juha Jokinen – Avant Tecno
Radwan Moussa – Erikoisinfra
Jesse Jaakkola
Juho Ihalainen
Toni Toijala
Toni Paukkeri
Ville Puustinen (2023)

Onko yrityksesi kiinnostunut kumppanuudesta? Jätä yhteystietosi ja lataa esitteemme tästä, niin olemme teihin yhteydessä.