Kissojen kausi jatkuu paikallispelillä – “Meillä ei ole aikaa murehtia” 

Ilves-Kissat aloitti sarjakautensa 2024 ja uuden aikakauden Tammelan jalkapallostadionilla, kun kauden avausottelu viime sunnuntaina, Kakkoseen täksi kaudeksi noussutta EBK:ia vastaan, päättyi tappioon. Kissoilla on tällä viikolla uusi mahdollisuus avata voittotilinsä, kun joukkue vierailee omalla kotikentällään, Ilves/2:n isännöidessä ottelua Tammelassa. 

Kissojen tavoin Ilves joutui avauskierroksella nielemään ison pettymyksen, kun uuden päävalmentaja Guillem Santesmasesin ryhmä jäi tappioon paikalliskamppailussa Tampereen Pallo-Veikkoja vastaan. Pitkälti seuran oman junioripolun läpikäyneistä nuorista pelaajista koostuva Ilves/2 jäi kokeneempaa TPV ryhmää vastaan jalkoihin kamppailuvoimassa ja pelinopeudessa, “Paltsareiden” osoittaessa kykyä voittaa ottelu ratkaisevissa tilanteissa.

Avausottelussaan espoolaisia vastaan ajoittain rohkeaa ja viihdyttävää hyökkäyspeliä esittänyt Kissat-ryhmä kaatui ottelussa päävalmentaja Ihor Indutnyin mukaan nuoren joukkueen hermostuneisuuteen, joka näkyi henkilökohtaisina virheinä ja joukkueen pienessä arastelussa ensimmäisellä jaksolla.  

Toisen jakson esitys oli jo paljon enemmän suunnitellun ja toivotun mukainen, ja Indutnyi alleviivasikin toisen jakson esityksen malliksi, jota seurata torstaina alkuvihellyksestä asti. 

– Pystyimme pelaamaan haluamallamme tavalla, hyökkäävää jalkapalloa, mutta pari yksinkertaista virhettä sekoittivat pelimme. Meillä on erittäin nuori joukkue ja osa heistä selvästi stressasi ensimmäistä kertaansa uudella stadionilla ja tällä sarjatasolla. Luulen, että osa virheistämme menee nuoruuden piikkiin, mutta keskustelimme siitä ja nyt asia on käsitelty, Indutnyi kertoo.  

– Meillä ei ole aikaa murehtia. Meidän on saatava pisteitä, harjoiteltava kovaa ja olemme keskustelleet siitä, että meidän on taisteltava ja näytettävä kykymme hyökätä, kuten (avausottelun) toisella jaksolla. Saimme rangaistuspotkun ja hyviä maalintekojapaikkoja, mutta valitettavasti emme onnistuneet ja päästimme maaleja vastahyökkäyksistä. Jos pelaamme alusta asti, kuten pelasimme toisella jaksolla, luulen että voitamme tällaisen ottelun. Se on jalkapalloa, varsinkin näin nuoren joukkueen kanssa, ja tarvitsemme aikaa. 

Torstain paikallisottelu Ilvestä vastaan tarjoaa seuraavan mahdollisuuden Kissojen nuorelle joukkueelle ensimmäisen voiton tavoitteluun, ja vastassa on yhtälailla nuori Ilves-joukkue, jota johtaa nuori espanjalaisvalmentaja Santesmases: 

– Ilves todellakin on meidän tapaan nuori joukkue ja odotettavissa on iso taistelu. Olemme kohdanneet heidät harjoituskaudella ja vastaan tulee erittäin organisoitu, kurinalainen joukkue. Toivon, että saan omaan joukkueeseeni vastaavan kurinalaisuuden. He ovat hyvä joukkue ja odotan hyvää kamppailua, mutta meillä on kuitenkin kokeneitakin pelaajia, joiden on näytettävä laatunsa ja autettava nuoria pelaajiamme. Sen takia he ovat täällä, Indutnyi linjaa. 

Ilveksen isännöimä paikallisottelu kerää toivottavasti mahdollisimman paljon katsojia paikanpäällä, sekä paikallislehti Aamuelehden suorassa lähetyksessä, ja Kissojen tuore päävalmentaja uskoo ottelun näyttävän kaksi intohimoista ja tasaista joukkuetta.

– Kerroin pelaajille alkuviikosta, että nyt olemme päästäneet stressimme ulos ja voimme lähteä seuraavaan ottelun joukkuetta vastaan, joka on meidän tavoin melko nuori ja tällä tasolla kokematon. Tämä on jalkapalloa, mitä vaan voi tapahtua ja uskon, että luvassa on hieno ottelu, jonka kumpi vaan voi voittaa. Olemme pelanneet Ilvestä vastaan, heillä on nuori joukkue ja nuori, ansioitunut valmentaja. Ottelu tulee olemaan tasainen ja lopulta vahvempi joukkue voittaa, sanailee Indutnyi. 

Kissojen kauden ensimmäinen paikallisottelu käynnistyy huomenna (torstaina 12.4.) kello 19.00, kun molemmat joukkueet hakevat kauden ensimmäisiä pisteitään. Ilves isännöi ottelutapahtumaa ja paikallistaisto on katsottavissa myös suorana lähetyksenä Aamulehden tilaajille.

Artikkelikuva: Matias Lahtinen