Ennakko: Lauantaina Lamminpäähän!

Niin siinä kävi niinkuin hiukan ounasteltiinkin. Ilves-Kissat pystyi voittamaan vaikean vierasottelunsa Valkeakoskella, jossa PS-44 heitteli kyllä kapuloita rattaisiin parhan kykynsä mukaan. Kun Sepot ei kuitenkaan pystynyt kuin yhteen, Berat Grabovcin lataamaan, maaliin ja Kissat onnistui kolme kertaa maalintekijöinä Toni Paukkeri, Aleksi Siren rankkaripilkulta ja Toni Toijala kaikki sarjapisteet lisättiin Ilves-Kissojen saldoon. Aika iloinen kissajoukko palasi illemmalla kotikaupunkiin.

Lauantaisella yläsarjan viimeisellä ottelulla Loisketta vastaan ei siis enää ole pelillistä panosta, kun lohkovoitto on jo ”kirkossa kuulutettu”, mutta paikalle kannattaa kyllä saapua eikä vaan sen vuoksi, että Ilves-Kissat tarjoaa kaikille kahvit, sillä aihetta juhlaan on muutakin.

Tänä syksynä on nimittäin kulunut tasan seitsemänkymmentä vuotta siitä, kun Ilves-Kissoja juhlittiin maan jalkapallomestareina. Vuoden 1950 mestaruus oli kaikkien aikojen ensimmäinen tamperelaisseuran voittamana aikuisten sarjassa. Sittemmin mestaruuksia on tipahdellut Ilveksen, TPV:n ja Tampere Unitedin palkintokaappeihin.

Vaikka mestarijoukkueen pelaajista, joita olivat Thure Sarnola, Leo Turunen, Erkki Asikainen, Veikko Noponen, Esko Valkama, Pentti Vanhanen,Matti Laine, Asser Salo, Yrjö Asikainen, Oiva Volanen ja Kauko Orava, kukaan ei ole enää keskuudessamme, tapaamme juhlaottelun puoliajalla Ilves-Kissoja myöhempinä vuosina edustaneen pelimiehen, joka seurasi mestaruuden ratkaissutta ottelua. Mutta mistä? Se selviää lauantain pelin puoliajalla.

Ilves-Kissojen puheenjohtajan Tuomas ”Karkki” Karjanlahden ensimmäinen vuosi Kissojen peräsimessä on johtanut ainakin nousukarsintoihin ellei jopa sarjanousuun, joten siteerataan häntä.

”Kausi on sujunut mahtavasti aivan alusta asti. Alkuperäinen suunnitelma oli tavoitella nousua tosissaan vasta kaudella 2021, kun koko uusi organisaatiomme, valmennus ja joukkue on paremmin hitsaantunut yhteen. Seura on erittäin hyvässä tilanteessa – se on velaton ja valmiina menemään eteenpäin mahdollisuuden avautuessa. Pystymme tarjoamaan tulevalla kaudella kilpailukykyisen vaihtoehdon niin pelaaja- kuin yhteistyökumppanuusmarkkinoilla ja haluamme tosissaan tehdä lyhyellä aikavälillä Ilves-Kissoista Tampereen kakkosseuran. ”

Rohkeita sanoja, mutta niiden lisäksi tarvitaan myös tekoja ja tekijöitä. Alku näyttää varsin lupaavalta. Toivottavasti mahdollisimman moni paikalle saapunut myös tarttuu heitettyyn täkyyn. Tehdään Ilves-Kissoista paikkakunnan jalkapallohierarkiassa mitaliseura – yhdessä.

Juhlaottelu Lamminpäässä alkaa kello 15.00. Tervetuloa.