Ankeat olosuhteet – ankea aloitus

Ilves-Kissojen kauden avausottelu Pyynikillä ei sujunut niin kuin oli suunniteltu. Sää vaihteli auringonpaisteesta räntäsateeksi ja samoja latuja ottelukin eteni. Paitsi, että mustissa pelanneiden Kissojen ensi minuutit sujuivat paitojen värisinä. Tummanpuhuvina.  Tuskin minuuttiakaan oli takana, kun TPT johti 1-0, viiden minuutin jälkeen pallo löytyi toisen kerran kissavahti Jani-Petteri Soinisen takaa, molempia maaleja tuuletti kotijoukkueen Matias Stark. Kahden maalin takamatkalta siis lähdettiin lopulta pelaamaan.

Katastrofialun jälkeen ottelu tasaantui ja kääntyi jopa hitusen kissamerkkiseksi, kun Berat Grabovci tinttasi kavennuksen. Mahdollisuudet useampaankin maaliin oli, mutta itseluottamus oli hukan teillä, joten tauolle mentiin maalin tappiolla.

Toisella jaksolla TPT:n molari Miska Jurva sai niin kovan iskun, ettei ottelun jatkamiseen ollut enää mahdollisuuksia ja tolppien väliin asteli Tuomas Tuominen. Tämä operaatio kesti kohtuuttoman kauan ja pelaajat luonnollisesti värjöttelivät kentällä menettäen intonsa ja jotkut jopa halunsa pelaamiseen. Sen verran Ilves-Kissat ryhdistäytyi, että sai pelin tasoihin Timor Inapshban puskun ansiosta menettäen sitten heti otteensa peliin. TPT:n voittomaalin viimeisteli Eemil Lamminen, kun peliä oli vielä jäljellä parikymmentä minuuttia. Tämän jälkeen kotijoukkueella oli vielä paremmat mahdollisuudet kahden maalin johtoon, kuin Kissoilla tasoitukseen.

Kissojen joukkueenjohto Eino Helmistä myöten tiesi vastustajan vaikeuden, joten yllätyksenä tappio ei tullut. Nyt on hetki aikaa katsoa peiliin, löytyisikö sieltä syytä murheelliseen pelin alkuun ja sitä myötä otteen täydelliseen lipsumiseen? Kysymyksessä oli kuitenkin vasta yksi tappio, vaikkakin ensimmäisen ottelun menettäminen raskaasti kyrsikin.

Sarja jatkuu heti tulevana perjantaina Kaukajärvellä, kun sarjan yksi ennakkosuosikeista, HJS Akatemia mittaa Ilves-Kissojen päivän kunnon ja tason. HJS voitti avauskierroksella TPV 2:n maalein 4-1.

Alla pelin koko kuva: TPT puoli metriä Kissoja korkeammalla.