Jos kauden avaus meni poskelleen, niin jatkoa seurasi…

Kaukajärven kentällä Ilves-Kissojen vastustajaksi juoksi monissa ennakoissa lohkovoittajaksi povailtu hämeenlinnalaisjoukkue HJS Akatemia.

Varsin tasaisesti peli alkoikin, painopiste saattoi jopa olla HJS:n puolustusalueella. Toki ottelun erotuomarikin otti ottelusta oman roolinsa. Kissojen Berat Grabovci nimittäin taisteli hyökkäysalueella miehekkäästi pallosta, kun HJS-pakki jyräsi Beratin kumoon. Kentän laidalla odoteltiin rankkaria, mutta keltapaita antoikin vaparin vieraille ja Beratille varoituksen filmaamisesta? Tässä kohtaa aika moni kentän laidalla mietti kysymystä tuomarille: Kuinka meni niin kuin omasta mielestäsi?

Varoitus oli siis annettu, joten kokeneen pelurin olisi toki pitänyt olla paremmin hereillä. Mutta tunne ja intohimo ohitti terveen järjen, jonka seurauksena Grabovci taisteli pallosta sivurajan tuntumassa ja osui kieltämättä rumasti vastustajaansa jalkaan. Keltapaita kaivoi taas taskuaan ja nosti sieltä punaisen, kun muutakaan ei voinut tehdä. Ensimmäistä jaksoa dominoi kotijoukkue, mutta tauolle lähdettiin ristiriitaisissa tunnelmissa.

Toisella jaksolla painopiste luonnollisesti muuttui. Vieraat hallitsivat hienoisesti, mutta kotijoukkue sinnitteli pelissä mukana. Kentällä Kissojen pelaajista lähes jokainen teki voitavansa, mutta maalin suulla Jimi Salo taisteli leijonan lailla. Toinen toisensa jälkeen vieraiden rynnistys päättyi Jimin hyppysiin. Puolet jaksosta oli koko lailla pelattuna, kun tuomari osoitti pallon pilkulle Ilves-Kissojen pelaajan rikkeen seurauksena. Rankkaria ampumaan vieraiden Jere Suomalainen, jonka laukauksen Jimi fantastisesti torjui samoin kuin torjuntaa seuranneen reboundin. Ottelun ykköstähden viittaa ei enää saatu Salon harteilta. Ei sittenkään, vaikka kymppiä ennen loppua vierashyökkäys pamahti kissamaalin kehikkoon, josta pallo jatkoi molarin selän kautta kotipömpeliin. Näin tämän ei pitänyt päättyä.

Mutta päättyi kuitenkin. Kissoilla oli jokunen hyväkin tilaisuus kavennukseen, mutta varttia ennen loppua Ilari Kuitusen kanuunan torjui vierasvahti Ville Kalervo. Eikä Ville Puustisenkaan massiiviset hyökkäysuhittelut vaikuttaneet enää lopputulokseen. Kaksi ottelua, kaksi tappiota.

Otteluanalyysissä on helppo vierittää tappion syy Beratin niskoille, mutta mielenkiintoista olisi kuulla erotuomarin tulkinta hänen ensimmäiseen varoitukseensa. Vierasmolarikin sanoi, että selvä rankku, mutta hänkään ei siis ottelua tuominnut.

Kaiken kaikkiaan HJS:a pidetään sarjan ykkösjoukkueena. Kaukajärvellä joukkue esiintyi hyvin flegmaattisesti, eikä minkäänlaisia merkkejä joukkueen taidollisesta etevämmyydestä saatu nähdä.

Kissojen ei vieläkään kannata sirotella tuhkaa ylleen. Sadesään jälkeen useinkin alkaa paistaa aurinko – myös Ilves-Kissoille.