Kostoretki Vaajakoskelle epäonnistui

Ilves-Kissat matkusti Vaajakoskelle kostaakseen kevään ensimmäisen kotitappion keskisuomalaisille. Tamperelaisten ottelut ovat olleet keskimäärin hyvin tiukkoja, maalin pelejä. Sitä suuremmat erot ovat syntyneet kolmesti; ensin Klaukkalassa kotiryhmä NJS taipui kissamyllyssä 0-2 tappioon. Heti perään Espoossa Honka nitisti vieraansa 3-1 ja kesäkuun alussa JäPS kävi Tammelassa ottamassa kolmella maalilla köniinsä. Yhtä tasuria lukuun ottamatta kaikki muut ottelut ovat päättyneet maalilla suuntaan tai toiseen.

Kissat ovat voittaneet maalilla kahdesti. Kerran vieraissa PK K-U nöyrtyi kotonaan ja toisen kerran sama joukkue koki maalin tappion Tammelassa. Maalin tappioon päättyi kotiottelu FCV:tä vastaan keväisellä Pyynikillä, toinen Tammelassa Gnistanille. Maalin tappio tuli tuliaisina Atlantiksen vieraana ja samoin numeroin Kissoja nöyryyttivät KäPa Tammelassa ja Vaajakoski nyt myös lauantaina kotonaan.

Edellä kerrotusta on vedettävissä huonollakin matematiikalla lopputulos  – maaleja on osattava tehdä, eikä omiin saisi montaakaan upota. Vaajakoskella upposi yksi ja sekin vasta, kun varsinainen peliaika oli jo umpeutunut. Ei ollut mukavaa palata kotiin, vaikka kotijoukkueen maalikehikoissa kolisi tämän tästä ja yksi kissaosumista liputettiin nippanappa paitsioksi. Kokoonpanokin oli muuttunut aika radikaalisti edellisottelusta, mutta sen taakse ei valmennusjohto halunnut piiloutua.

– Ne pelaajat ratkaisivat ottelun, jotka esiintyivät kentällä, eivät ne, jotka siellä eivät olleet. Hieno kamppailu pelaajiltamme, vastustajamme onnistuivat vasta yliajalla, siksi kai tappio aika tavalla kyrsiikin, analysoi Jukka Heinonen ottelua.

Entistä enemmän on käynyt selväksi se, että sarjassa pelataan vain sijoista Hongan takana, se selviää helposti sarjataulukkoon vilkaisemalla.

ETELÄINEN

 

FC Honka       11  11 0  0 29- 3 33

Gnistan          11  6  4  1 19-11 22

FCV                 12  5  2  5 16-14 17

TPV                   8  5  0  3 16-10 15

KäPa               11  3  5  3 15-14 14

Ilves-Kissat    11  4  1  6 14-14 13

FC Atlantis     10  3  2  5 12-17 11

JäPS                11  3  2  6 12-22 11

PK K-U            11  1  5  5  9-16  8

NJS                  12  1  3  8  9-30  6

 

Kissat  taistelee täysin voimin sarjapaikastaan, seuraavan kerran perjantaina 10.7, kun Tammelaan saapuu Nurmijärven Jalkapalloseura. Ettei vaan maalin peli puolin tai toisin ole silloinkin odotettavissa?

Jos Ilves-Kissat olisivat tarvinneet jonkin verran onnea ottelujen ratkomiseen, runsain mitoin sitä on saanut joukkueen huoltaja Olli Mattilan perhe. Mattilan joukkue on nimittäin vahvistunut pikku prinsessalla, joka on ainakin joksikin aikaa saanut aikaan perheeseen naisenemmistön. Koko Kissaperhe liittyy onnittelijoiden joukkoon.

Haikara