KäPa tuli näki ja voitti

Ilves-Kissat oli vieraillut Helsingissä Käpylän Pallon vieraana jo aikaisemmin kevään korvalla. Menetti silloin pisteistään kaksi ihan viimeisellä minuutilla. Nyt yritettiin parantaa edellisottelusta. Aika pitkälle onnistuttiinkin. Paitsi hävittiin kaikki pinnat.

Ottelun kulku noudatteli aika tavalla tuota alkukevään ottelua. Ilves-Kissoilla oli kyllä omat mahdollisuutensa ratkaista peli, vaikka mitään dominanssia mihinkään suuntaan ei nähty. Ensimmäinen pelijaksoista ei katsojia hellinyt, no kulmureita toki tuli yksi enemmän kotijoukkueelle, mutta ei siitä mitään juhlaa saatu rakennetuksi.

Toisella jaksolla tilanteita kotiryhmällä oli aika monta enemmän kuin vastustajalla. Samu Ruisniemi, joka kyllä kiukutteli varoituksenkin tililleen, oli tosi hyvässä vireessä ja ruokki kärkipelaajiamme tämän tästä. Ainoastaan Käpylän verraton molari Joose Haavanlammi esti jokaisen vähääkään paremman yrityksemme. Eikä hyvä yritys riittänyt lähellekään maalintekoa.

Kun kerran emme osuneet, vastustaja rokotti. Ja teki sen lähes ottelun ainoassa paikassaan. Kissapuolustus nukahti kymppiä ennen ottelun loppua ja tilaa oli tulla. Sen käytti vaihdosta peliin tullut Valtteri Vesiaho vakuuttavasti hyväkseen. Hieno kuti kotijoukkueen maalin alanurkkaan ratkaisi ottelun vieraille.

Kotiryhmän hyvä yritys johti muutamaan näennäiseen tilaisuuteen. Ikään kuin viimeisessä hädässä päästettiin kentälle Salomo Ojala, jolle ei onnistuttu pelaamaan sen enempää ratkaisun paikkoja kuin kenellekään muillekaan.

Niin siinä kävi. Visurin Veijo ei heitellyt tuhkaa joukkueensa päälle.

– Maalin peli suuntaan tai toiseen, niin se oli Oulunkylässäkin. Nyt hävittiin, ihan hyvin olisi voitu voittaakin, mutta onni ei nyt ollut puolellamme.

Syöttötyöskentely kyllä jätti aika paljon parannettavaa, eikä Jere Intalan poissaolo kokoonpanosta missään nimessä parantanut kotiryhmän pelillistä panosta. Toivottavasti ensi lauantaina Vaajakosken retkellä Jere on iskussa ja taas mukana.

Kauden avausmaali - Ville Puustinen

Ei Puustinen huono ollut, mutta maalin vastustajat hieroivat.

 

Ilves-Kissojen killan palkinto: Tuomas Karjanlahti

Veikkauspisteitä:

Kolme: Valtteri Vesiaho

Kaksi:  Samu Ruisniemi

Yksi: Joose Haavanlammi