Kissat sai isän kädestä ja vielä akkakomennossa

Ilves-Kissat teki toisen pääkaupunkireissunsa perjantaina suunnaten onnikkansa Tapiolan urheilupuistoon, jossa vastaiseen kenttäpäätyyn juoksi lohkon ehdoton ennakkosuosikki Honka. Seura esiintyi viime kaudella vielä valtakunnan pääsarjassa, mutta monien kommervenkkien jälkeen tie vei aina Kakkoseen saakka, jossa se nyt pelaa melko lailla ylivertaisella arsenaalilla.

Viitisensataa katsojaa oli tullut katsomaan, olisiko Kissoista ollut antamaan puhtaan pelin joukkueelle minkäänlaista vastusta. Avauspuolikkaalla koti-Honka onnisti kahdesti. Ensin Filipe de Mello pisti pallon Kissarysään ja puoli tuntia myöhemmin Anatoli Inutile teki saman tempun. Puoliaikaa vietettiin tamperelaisittain kahden maalin tappioasemassa.

Toista jaksoa oli pelattu kymmenisen minuuttia, kun Niki Otaru iski kotijoukkueelle kolmannen. Peli näytti pelatulta, mutta Timur Inapshba onnistui ottelun toisella lisäminuutilla kerran Sasu Niemisen syötöstä ja se varmasti lyhensi kotimatkaa ainakin rahtusen.

Mitä ajatteli valmennusjohto päivän pelistä?  Jukka Heinosen saimme kiinni bussista, kun kotimatka oli alkamassa.

– Yleensä tässä vaiheessa kautta ei voi sanoa, kuka nousee ylemmäksi, mutta nyt siitä ei ole epäilystäkään. Hongalle tuskin mikään muukaan joukkue pystyy tasaiseen pelaamiseen. Vastassa oli tasainen ja taitava joukkue, jonka pelaajamateriaali on vertaansa vailla ja valmentajakin päätoiminen. Tosin ensimmäinen maali tuli aika nopeasti ja se toki vaikutti myös jatkoon. Omalle joukkueelle kuitenkin täydet pisteet loppuun saakka yrittämisestä, joka aikaansai Ville Puustisen puskun maalin kehikkoon ja sitten yliajalla kavennukseenkin.

Ottelussa jakoi oikeutta 26-vuotias nainen, Ifeoma Kulmala, jonka parhaimmat meriitit ovat yleisurheilu-estradeilta. Naisella on kaapissaan kolme viestijuoksun valtakunnan mestaruusmitalia HKV:n riveissä ja alle minuutin 400 metrin enkka riittää kyllä jalitsussakin Kakkoseen miesten tasolla.

Onko  valmennusjohdolla jotain sanottavaa tuomarista?

– Kyllä. Erinomainen tuomarisuoritus nuorelta naiselta. Kiitos siitä, toteaa Heinonen ja kääntää jo katseensa ensi perjantaihin, kun vihdoin viimein päästään kotiareenalle Tammelaan.