Ilves-Kissat sinnitteli voiton

Ilves-Kissat palasi taas koti-Tammelaan. Sunnuntainen vierailu Helsinkiin, ei tuottanut pisteitä hyvästä yrityksestä huolimatta. Sää oli nyt intoutunut kissaryhmän taakse, aurinko paistoi ja tuulikin oli tyyntynyt. Tammelan nurmimatto lähes täydellinen ja katsojiakin näytti olevan aikaisempia otteluja enemmän.

Avauskokoonpanoon oli tiensä raivannut ensi kertaa Badr Laouini, kun permanentista puutuivat sekä Tuomo Ruotsalainen että Juha Veijonen. Kapteenin nauha oli myös siirtynyt luotettavan maalivahdin Tuomas Karjanlahden hihaan.

Ja se, jos mikä, nosti Karjanlahden ryhdin entistä suoremmaksi. PK- Keski-Uusimaa kyllä hyökkäili, mutta kaikki vähääkään vaikeammat laukaukset jäivät vakuuttavasti kissavahdin hyppysiin. Puhumattakaan tussummista. Ensi jaksolla tilastoihin ei merkitty kuin jokunen kulmapotku molemmille joukkueille, joten tauolle poistuttiin kiikarilukemissa. Laoouini kyllä osallistui peliin kiitettävästi, mutta rahtunen aggressiivisuutta tuo varmasti enemmänkin peliaikaa, kuin yhden pelijakson. Hänen tilalleen juoksi kokenut Sasu Nieminen.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän kotijoukkue kenttää dominoi. Kentälle tulivat vielä sekä Samu Ruisniemi että Simo Martiskainen. Hyviäkään hyökkäyksiä ei kuitenkaan onnistuttu päättämään maaliin ennen kuin nelisen minuuttia ennen loppua Ilves-Kissat kehittivät hyökkäyksen kuin suoraan jalitsun oppikirjasta. Aika paljon pelejä pelaillut Samu Ruisniemi löysi vasemmasta laidasta Aleksi Sirenin, joka keskitti ykkösellä maalin edustalle, jonne oli tiensä löytänyt myös maalipyssy parhaasta päästä. Timor Inapshba viimeisteli päällään kauden viidennen osumansa ja katsojat nauttivat näkemästään.

Loppu oli kosmetiikkaa. Ilves-Kissat otti toisen tosi tärkeän voittonsa PK K-U:sta ja ponnahti samalla sarjataulukossa ylemmäksi. Iloisen tunnelman aisti kauempaakin kuin Kissojen pukukopista, jossa ilo oli ylimmillään.

Valmentajista Veijo Visuri purki tuntojaan.

– On ne kovia poikia. Väsymys varmaankin painoi otteluruljanssin keskellä, mutta työtä yhteiseksi hyväksi jaksettiin tehdä loppuun saakka ja se palkittiin. Kyllä nyt on kiva lähteä juhannuksen viettoon ja palata sunnuntaina harjoituksiin. Maanantaina heti Tammelaan saapuu KäPa otteluun, jossa varmasti on paljon nähtävää, ennakoi valmentajista Visuri.

Ilves-Kissat toivottaa pelaajilleen, toimihenkilöilleen sekä kaikille kannattajilleen oikein iloista juhannusaikaa.

IMG_0606