Kerran vielä keskiviikkona – sitten kokoille

Kakkosen eteläisen lohkon otteluista on pelattu suurin piirtein kolmannes. Täydet yhdeksän ottelua on pelattuna kuudella joukkueella, eri syistä johtuvien ottelusiirtojen myötä neljällä joukkueella on otteluita vähemmän, TPV:llä vasta kuusi pelattuna. Sarjataulukko ei näin ollen kerro ihan koko totuutta, mutta lohkon kärjessä on odotetusti Honka, joka ei ole menettänyt pistettäkään. Paikalliskilpailijamme Palloveikot on piristynyt vaisuhkon alun jälkeen tehden edellisottelussaan peräti seitsemän maalia ja lienee ainoa joukkue, joka tosissaan pystyy heittelemään kapuloita Hongan rattaisiin.

Keskiviikkona vastakkain olevat Ilves-Kissat ja PK Keski-Uusimaa ovat molemmat pelanneet kahdeksan ottelua. Kissat löytyy sarjataulukon kuudennelta riviltä 10 pisteellään, kun vastustajamme sijoitus on toiseksi viimeinen ja pisteitä heillä on plakkarissaan 6. Etelälohko on terävintä kärkeä lukuun ottamatta erittäin tasainen ja jokaisesta pisteestä on taisteltava kynsin ja hampain. Kauden lopussa nimittäin kolmen huonoimman joukkueen tie vie vääjäämättä sarjaporrasta alemmaksi ja lisäksi vertaillaan kaikkia neljää lohkoa keskenään. Heikoimmin pisteitä saalistanut oman lohkon seitsemäskin pudotetaan vielä Kolmoseen.

Aika lailla kovassa otteluruljanssissa Kakkosen seurat ovat. Ilves-Kissatkin pelasivat viimeksi viime sunnuntaina ja sitä ennen viisi päivää aikaisemmin. Jussiakaan ei kannata liian kauaa juhlia, sillä pelikunto pitäisi olla kohdallaan heti maanantaina, kun Tammelaan saapuu KäPa. Onnikan keula suunnataan sitten seuraavana lauantaina Vaajakoskelle, jossa olisi hyvä tilaisuus maksaa potut pottuina. Keväällä kun tuli kuokkaan Pyynikin postimerkillä. Valmentaja Jukka Heinosen peräänkuuluttamilla tuoreilla jaloilla olisi nyt kova kysyntä.

Joukkueet ovat jo kertaalleen kohdanneet. Keravalla viime viikon tiistaina Kissat meni ensi jaksolla 0-2 johtoon, joka sittemmin suli toisella jaksolla tasatilanteeksi. Loppuun saakka taisteleminen kuitenkin kannatti, kun Samu Ruisniemen syöttö löysi Salomo Ojalan kolmannella lisäminuutilla. Ojalan kliinisen viimeistelyn myötä kaikki pisteet matkasivat Tampereelle.

Viime sunnuntaina Ilves-Kissat käväisi sateisessa ja koleassa pääkaupungissa, jossa hyväkään kamppailu Atlantis FC:ta vastaan ei tuottanut pisteitä. PK K-U puolestaan vieraili Vaajakoskella ja oli ottanut ilmiselvästi kotiottelusta Kissoja vastaan opikseen. Joukkue painosti vastustajaansa herkeämättä lisäminuuteille saakka ja se johti FC V:n omaan maaliin, jonka seurauksena pisteet jaettiin.

Mielenkiintoisin PK K-U:n pelaajistosta lienee 37-vuotias brasilialainen Adriano, jolla on vyöllään 133 Veikkausliigaottelua, joissa hän on viimeistellyt 42 maalia. ”Adin” (n:o 9) roolina saattaa olla vaihdosta sisään tulo, kertaalleen hän on Kakkosessa viimeistellyt joukkueelleen osuman. Vieraiden paras maalintekijä on kahdesti osunut parikymppinen Miro Schwalenstöcker, jonka tunnistaa numerosta 15.

Ilves-Kissat on osunut Kakkosessa maalikehikon väliin 13 kertaa. Maaleista 4 on merkattu Timor Inapshban, 3 Salomo Ojalan ja 2 Jere Intalan ansioluetteloon. Kerran ovat osuneet Ville Puustinen, Eetu VirtanenSasu Nieminen ja Jussi Rasva.