Valtakunnassa myllertää – Ilves-Kissoissakin hyvää pöhinää

Seuran sivuja aktiivisesti seuranneet ovat saaneet tiedokseen jo sen, että melkoinen turbulenssi on käynyt myös Kissa-organisatiossa. Seuran puheenjohtajana vuosia toiminut Ari Suoniemi on siirtänyt puheenjohtajan nuijan nuorempiin käsiin, vaikkakin toimii edelleen seuran johtokunnassa.

Seuraan on palannut vuonna 2014 Seinäjoelta Tampereelle pelaamaan saapunut Tuomas Karjanlahti. Edellisellä Ilves-Kissat-sessiolla Tuomas vahti punapaitaisten maalin edustaa jopa niin antaumuksella, että hänen tiensä vei astetta, kahta ylemmäksi, aluksi Hakaan sittemmin sieltä paikalliskilpailija TPV:hen. Nuoresta iästään huolimatta Karjanlahti ripusti pelihanskat naulakkoon tänä syksynä.

Noviisi puheenjohtajaksi

Ikävä Kissoihin toi miehen takaisin seuraan ja nyt hän tarttuikin, ei enempää eikä vähempää, kuin suoraan puheenjohtajan nuijaan. Syysvuosikokous valitsi johtokuntaan lisäksi varapuheenjohtajaksi Petri Intalan ja taloudenhoitajaksi Kissoissa pelaajana tulevallakin kaudella jatkavan Juha Jokisen. Lisäksi johtokuntaan valittiin naisten joukkueen joukkueenjohtaja Kati Kumpu sekä miesten joukkueen toimihenkilöt Kai Vesa ja Pekka Salo

Valmentaja valittu

Uusi puheenjohtaja on tarttunut ennakkoluulottomasti toimeensa ja pistänyt hihat heilumaan. Neljä edelliskautta joukkuetta luotsanneen Kari Sainion tilalle Ilves-Kissat on valinnut uudeksi päävalmentajakseen Giorgi Ositashvilin. Ositashvili (34), on edustanut pelaajaurallaan Suomessa FC Kuusankoskea, Fc KooTeePeetä, FC KTP:tä, Kultsua ja edelliset kaksi kautta naapuriseura Palloveikkoja.

Valmennuskurssejakin käynyt georgialainen ”Gio” siirtyykin nyt kentältä valmentajaksi ja ottaa Kissalauman komentoonsa ensimmäisen kerran Pirkkahallissa viikon päästä tiistaina 10. joulukuuta, kun Ilves-Kissojen kauden 2020 harjoitukset pyörähtävät käyntiin. 

Pelaajasopimuksia myös tehty

Myös pelaajarintamalla on sopimuksia signeerattu. Ensimmäiseksi kynään tarttui Toni Paukkeri, joka on jo muutaman kauden ryhdikkäästi kantanut punavalkoista Kissapaitaa. Mies on monipuolinen, nopea, eikä pelkää ketään eikä mitään. Sipoon Susista Tampereelle saapuneen Paukkerin lähiajan tavoitettaan kuvaa parhaiten lausumansa ”Kahden viime kauden jälkeen en nähnyt mitään syytä pelata muualla kuin Kissoissa. Ensimmäisellä kissakaudella oltiin kolmansia ja toisella toisia, joten ei ole varmasti vaikeaa arvata, mitä odotan kolmannelta kaudelta.”

Ville Puustinen edelleenkin rivissä

Kaikki Ilves-Kissoja fanittavat ovat erityisen iloisia tämän miehen allekirjoituksesta sopimukseen. Jos joku taistelee punaisen paidan puolesta ottelun ensimmäisestä minuutista viimeiseen, hän tuntee lempinimen ”Pusu”. Mies, jonka ympärille on helppo rakentaa toimiva puolustuslinja, eikä hän karta myöskään huimapäisimpiäkään syöksyjä vastustajan maalille, josta hyvin usein pilli suussa kentällä juossut mustapaita osoittaa keskiympyrään.

Luotettavaa molaria tarvitaan

Toissa kevään korvalla Ilves-Kissat pelasi harjoitusottelua TamU:a vastaan Kaupissa. Kissamaalilla Jimi Salo lähti ennakkoluulottomasti entistä joukkuekaveriaan Berat Grabovcia vastaan. Kuolemaa halveksuen Jimi syöksyi Grabovcin jalkoihin kokonaan miettimättä sitä, että vastustaja saattaisi pamauttaa tylysti suoraan vastustajaansa sääriluuhun. Ehkä olisi kannattanut. Pirstaleiset luut saatiin kuitenkin muuratuksi kuntoon jopa niin, että Jimi Salo pelasi jo kuluneella kaudella useita hyviä otteluja maalin edustalla. Siihen on hyvä luottaa jatkossakin.

Uusista sopimuksista ja Ilves-Kissojen tekemisistä myöhemmin täällä…