Valmennustiimi kasassa – Innanen, Sainio ja Saarinen jatkavat

Ilves-Kissojen valmennusosasto kaudelle 2023 on kasassa, kun edelliskaudella hienoa työtä tehneet Mikko Innanen, Kari Sainio ja Esa Saarinen jatkavat joukkueen peräsimessä.

Innanen on pelaajauraltaan TPV:n kasvatti ja hän debytoi Veikkausliigassa seuran edustusjoukkueessa kaudella 1999. Seuraavat 11 kautta hän edusti Valkeakosken Hakaa, jossa hän pelasi yli 200 liigaottelua ja saavutti muun muassa kaksi Suomen mestaruutta ja Suomen cupin voittoa. Kauden 2011 Innanen edusti Myllykosken Palloa ja kaudeksi 2012 hän siirtyi Jyväskylän Jalkapalloklubiin. Kaudeksi 2014 Innanen palasi Hakaan, josta siirtyi kaudella 2016 kasvattajaseuraansa Tampereen Pallo-Veikkoihin.

Mikko Innanen ja Kari Sainio aloittavat toisen kautensa Kissojen peräsimessä. Kuva: Anssi Takala

Pelaajauransa lopettamisen jälkeen Innanen siirtyi TPV:n apuvalmentajaksi Anssi Ylisen aisapariksi ja oli nostamassa joukkuetta Ykköseen kauden 2018 päätteeksi. Kaudelle 2020 Innanen otti päävalmentajavastuun, ja luotsasi joukkuetta kaksi kautta ennen siirtymistään Ilves-Kissoihin kaudelle 2022. Viime kaudella Innasen joukkueelta nähtiin kenties koko Suomen Palloliiton kilpailullisten sarjojen viihdyttävintä jalkapalloa, kun maaleja Kissojen otteluissa nähtiin kaudella 2023 5,5 ottelukeskiarvolla. Kissat keikkuivat jopa kärkipaikalla suuren osan kaudesta, mutta loppukiri jäi valitettavasti torsoksi ja sijoituksena oli hienon kauden jälkeen kolmas sija.

Kari Sainio ja Elias Kuusela ottelussa SalPaa vastaan. Kuva: Anssi Takala

Kari Sainio on monille tuttu Tampere Unitedin veikkausliigajoukkueista kausilta 1999-2006. Sainio on valmentanut Ilveksen junioreiden lisäksi TPV:n edustusjoukkuetta kausilla 2013-2015 yhdessä Jari Pylkkösen kanssa. ”Kapa” toimi Kissojen päävalmentajana kausilla 2016-2019, jolloin hän johdatti joukkueen Kolmosessa jokaisella kaudellaan toiselle sijalle. Kaudet 2020 ja 2021 hän toimi Innasen apuvalmentajana ja tuo yhteistyö on jatkunut nyt Kissoissa menestyksekkäästi.

Esa Saarinen jatkaa maalivahtivalmentajana. Kuva. Anssi Takala

Maalivahtivalmentaja Esa Saarinen on kokenut valmentaja ja on toiminut maalivahtien parissa niin TPV:ssä kuin Ilves-Kissoissa jo usean vuoden ajan. Saarinen on vuodesta toiseen haluttu nimi valmentajamarkkinoilla ja viime kauden maalivahtikaksikko Joni Miettisen ja Roope Järvisen suoritukset eivät varmasti muuttaneet tilannetta tälläkään kaudella. Saarisen aikuisura on käytännössä täysin Ilves-Kissoista. Mies on saapunut seuraan vuonna 2011 ja oli pois vain välissä muutaman kauden juurikin Sainion valmentajapestin aikana. Pelaajauralta futsalissa mieheltä löytyy PJK:n ja PP-70:n riveistä liigakokemusta 19 pelin verran.

Ilves-Kissat aloittavat harjoittelun maanantaina 9.1. ja tuolloin alkaa myös joukkueen try-out jakso. Try-outille haluavat pelaajat voivat ilmoittautua manageri Erkki Niemiselle sähköpostilla erkki.nieminen@ilveskissat.fi tai puhelimella 040 160 2540.