Tuttu kasvo vastassa niukassa tappiossa Atlantikselle

Ilves-Kissat kohtasivat harjoituskauden viimeisessä ottelussaan helsinkiläisen Atlantis FC:n. Kaupin Stadionilla lauantaina pelattu ottelu Kakkosen B- ja A-lohkon joukkueiden välillä tarjosi viihdyttävää jalkapalloa ja maaleja jopa puolenkymmentä.  

Atlantis meni ottelussa 1-0 johtoon 17 minuutin kohdalla, kun viime kaudella Kissoja edustanut Mauro Severino vei vierailijat johtoon. Kahdeksan kertaa viime kaudella Kissoille Kakkosessa osunut Severino edustaa tällä kaudella Atlantista ja on nähtävästi jo päässyt harjoituskaudella hyvään vauhtiin.

Helsinkiläiset tuplasivat johtonsa kolme minuuttia myöhemmin Charles Katashran toimesta ja vieraat lähtivät puoliajalle johdossa.

Kotijoukkue joutui puolustamaan jaksoja ottelusta vastustajan vaarallisia hyökkäyksiä vastaan, mutta pystyi vielä pitämään Roope Järvisen vartioiman maalin puhtaana lisäosumilta. Tunnin kohdalla alkoi tapahtua, kun Toni Paukkeri kavensi ottelun 1-2 tilanteeseen ja tasoitti lukemat vain 4 minuuttia myöhemmin. Maalirikkaat tasapelit ovat toistaiseksi tullee tutuiksi Kissojen harjoituskauden otteluissa, mutta tällä kertaa sellaista ei ollut luvassa.  

Vieraiden Leart Roshnjaku iski 3-2 voittomaalin 86. minuutin kohdalla ja viiden maalin jännitysnäytelmä päättyi tällä kertaa vieraiden voittoon.  

Kissojen päävalmentaja Mikko Innanen on työskennellyt harjoituskauden ajan niukan pelaajamateriaalin kanssa. Joukkueessa on ollut paljon vaihtuvuutta viime kauteen nähden, etenkin tärkeillä pelipaikoilla, mm. keskuspuolustuksessa, sekä hyökkäysosasto on mennyt käytännössä kokonaan uusiksi.  

Seura on saanut kiinnitettyä täksi kaudeksi niin kokeneita vahvistuksia, entisestään tuttuja pelaajia kuin myös lupaavia nuoria pelaajia, joilta löytyy jo kokemusta Kakkosesta. Tilanne on silti ollut harjoituskaudella haastava, mutta positiivisena merkkinä on kuitenkin päävalmentaja Innasen mielestä nostettava joukkueen periksiantamattomuus:

– Haastavat lähtökohdat taas kerran eilenkin peliin. Osalla vaivoja ja osa tuli kipeäksi, niin tässä kohtaa (kilpailulliset pelit alkamassa) ei haluta ottaa mitään riskiä, vaan koitetan saada pelaajia terveeksi ja parhaaseen pelikuntoon. Atlantis tiedettiin hyväksi joukkueeksi, vaikkakin taisi olla molempien osalta vähän siipirikkoiset kokoonpanot liikkeellä. Meidän omassa pelaamisessa on paljon parannettavaa ja taas esiin nousee oma pallollinen tekeminen, kuinka helposti menetetään tai luovutaan pallosta. Tietyillä alueilla tehdään kohtalokkaita virheitä, ja vastustaja saa liian halvalla maaleja ja maalipaikkoja. Ne meidän pitää karsia pois.

– Paukkerilta hienot maalit ja vähän jo näkyi pelissä asioita, mitä on koitettu harjotella. Hyvä asia, että parin maalin takaa tultiin tasoihin, joka kertoo tietysti joukkueesta, että hanskoja ei lyödä tiskiin kesken pelin. Paikkoja oli mennä jopa ohikin, mutta toisaalta niin oli kaverillakin paikkoja lisämaaleihin.

Kysyttäessä harjoituskauden haasteista ja onnistumisista, nostaa Innanen esiin toistaiseksi kapeahkon harjoitusryhmän vaikeimpana haasteena, mutta näkee asiassa myös positiivisen puolen:

– Positiivista on, että ydinporukka, joka on ollut mukana suurimman osan harjoituskaudesta, on näyttänyt hyvää tekemistä. He ovat valmiita kauteen ja kaikki mukana olleet pelaajat ovat saaneet rehdin näyttöpaikan antaa kuvaa omasta osaamisestaan. Me valmennuksessa on saatu infoa uusista, sekä vanhoista pelaajista, millä tasolla jokainen menee tällä hetkellä.

– Nyt aletaan hakemaan sitä kokoonpanoa millä tulosta alkaa tulemaan, mikä on ollu sivuosassa tän talven aikana. Tietysti ei olla juurikaan pystytty isolla porukalla käymään omaa pelaamista kunnolla läpi, ja kokeilut ja kokemukset ovat jääneet muutamaan reenipeliin. Toivottavasti saadaan seuraavan 2-3vko aikana pelaajia reeneihin, niin saadaan tekemistä jatkuvasti paremmaksi.

Seuraavaksi Kissat nähdään pelikentillä kilpailullisessa ottelussa, paikallisvastustaja Tampere Unitedin reservijoukkuetta vastaan ja Innanen toivottaa täksi kaudeksi palanneen ”kunnon Suomen Cupin” lämpimästi takaisin kotimaiseen futiskalenteriin:

– Seuraavaks tosiaan kilpailulliset pelit alkaa ja hienoa, kun saadaan kunnon Suomen Cup takasin myös alasarjajoukkueille. Cup on meille tärkeä kilpailu, jossa halutaan mennä niin pitkälle kuin mahdollista. Unelma olisi kohdata Veikkausliiga-joukkue jossain vaiheessa.

– Toki minkäänlaiseen ylimielisyyteen ei ole varaa Tamu/2:ta vastaan. Cup on aina hienoa, koska alempisarjalaiset saa aina lisäbuustia, kun kohtaavat ylempisarjalaiset. Nyt viellä paikallisvastustajan kakkosjoukkue vastassa, niin tietää varmaksi, että haluavat meidät kaataa hinnalla millä hyvänsä. Kova haaste ja tappelu tulossa!

Kissat kohtaa Tamu/2:n ensi launtaina Pyynikin urheilukentällä kello 17.00 alkavassa Suomen Cupin ottelussa.

Kissojen kokoonpano Atlantista vastaan: 

Järvinen (MV), Puustinen (C), Ihalainen, Jaakkola, Al-Fatli, Valtonen, Shala, Paukkeri, Kujala, Chidi, Ibisevic. 

Vaihdossa: Miettinen, Zanidpour, Kuusela Häggback. 

Vaihdot: 46min Chidi <-> Zanidpour, 53min Ihalainen <-> Häggback, 59min Shala <-> Kuusela.