Tuttu kaksikko jatkaa maalinsuulla

Viime kauden maalivahdit Joni Miettinen ja Roope Järvinen jatkavat Ilves-Kissoissa.

27-vuotias Joni Miettinen pelasi viime kaudella 16 ottelua. ”Vyölle” kertyi myös täydet peliminuutit yhdessä Suomen Cupin ottelussa.

Lahtelaisessa jalkapalloperinteessä kasvanut Roope Järvinen pelasi viime kaudella kolme ottelua täysillä peliminuuteilla. Lisäksi hän vartioi yhden ottelun ajan Kolmosessa pelaavan PP-70:n maalia.

Järvisellä on kokemusta Kakkosesta FC Lahti Akatemian, jyväskylälaisen FCV:n ja Reippaan joukkueissa kausilta 2016–2019.

Maalivahtivalmentaja Esa Saarinen on tyytyväinen tutun maalivahtikaksikon jatkamiseen. Saarisen mukaan viime kausi sujui hyvin ja loppukaudesta alkoi näkymään peleissä niitä asioita, mitä haluttiinkin.

”Tälle kaudelle tavoite on nostaa tekemisen tasoa muutama pykälä vielä laadukkaampaa suuntaan. Kumpikin maalivahti on tehnyt kovasti töitä fysiikkansa eteen ja viime kauteen verrattuna lähtökohdat ovat täysin erilaiset harjoitussuunnitelman toteuttamiseen”, Saarinen sanoo.

Saarinen toivoo molempien pysyvän terveinä pitkän pre-seasonin ajan.

– He potkivat toisiaan eteenpäin kilpailussa pelaavan maalivahdin tontista. Molemmilla on täydet edellytykset napata tontti itselleen, toteaa Saarinen.

Päävalmentaja Mikko Innasen sanoin ”maalivahtiosasto saadaan kerralla kuntoon sopimusten myötä ja sitä kautta rauha sille osastolle”.

”Meillä on tasainen maalivahtikaksikko, joista kumman vaan voi lyödä maaliin. Varmasti he kirittävät toisiaan kauden aikana ja saavat jatkaa hyvässä maalivahtivalmennuksessa Esan kanssa. Kehittyminen jatkuu molemmilla”, Innanen sanoo.

Roope Järvinen
Joni Miettinen