Kissoilla on tiedossa kahdeksan harjoitusottelua

Ilves-Kissojen edustusjoukkueen harjoitusottelut ennen Kakkosen alkamista ovat selvillä huhtikuun alkuun asti. Päävalmentaja Mikko Innanen on sopinut kahdeksasta ottelusta, joista kuusi pelataan Kaupissa. Innaselle ja valmentaja Kari Sainiolle joukkue on uusi, joskin jalkapallopiiri on Tampereella sen verran pieni, että pelaajat ovat etupäässä tuttuja. Sainio valmensi muutama vuosi sitten Kissoja ja TPV:n peräsimessä kaksikko oli 2020–2021. Innanen oli TPV:n kakkosvalmentaja vuodet 2017-2018.

Harjoitusotteluissa valmentajakaksikko näkee pelaajat tositoimissa ja kentänlaidalta katsottuna.

– Ajamme sisään pelisysteemiä, jolla haluamme kauden aikana pelata. Yhteinen matkamme on vasta hetki sitten alkanut, joten  joukkueen muodostaminenkin on alkutekijöissään, Sainio sanoo.

Sainion mukaan kaksikon lähtökohta ja pääperiaate ovat samat kuin TPV:ssäkin: pelaajien on oltava kunnossa, heidän on jaksettava tehdä kentällä töitä ja prässättävä aktiivisesti.

Kissat kohtaa ensimmäisenä Kaupissa FC Hakan juniorit lauantaina 29.1. klo 14.30. Joukkue pelaa ensi kaudella Kolmosta PS-44:n sarjapaikalla.

Sunnuntaina 6.2. vastustajaksi tulee Ilves/2. Kissojen kannalta vierasottelu alkaa klo 13. Kaudella 2021 Ilves/2 sijoittui yhdeksänneksi saaden yhden pisteen Ilves-Kissoja enemmän. Ilves/2 voitti otteluistaan seitsemän, pelasi neljä kertaa tasan ja hävisi 11 ottelua.

Seuraavana lauantaina eli 12.2. Kauppiin saapuu Porin Jazz ja ottelu alkaa klo 14.30. Porilaisjoukkue sijoittui viime kaudella B-lohkossa kolmanneksi 36 pisteellä. Joukkue voitti kymmenen ottelua, pelasi kuusi kertaa tasan ja hävisi kuusi otteluaan.

Helmikuun viimeisenä sunnuntaina Kissat matkustaa Atlantis FC:n vieraaksi. Viime kaudella kolmanneksi A-lohkossa tullut helsinkiläisjoukkue voitti yksitoista ottelua, pelasi tasan kahdeksan kertaa ja hävisi vain kolme ottelua.

Kari Sainio

Lauantaina 12.3. Ilves-Kissat kohtaa kotiottelussa jälkeen Ilves/2:n. Sunnuntaina 20.3. vuorossa on vierasottelu HJS:ää vastaan. Hämeenlinnalaisjoukkue päättyi viime kaudella B-lohkossa neljänneksi 35 pisteellä. Saldona oli yhdeksän voittoa, kahdeksan tasapeliä ja viisi tappiollista ottelua.

Lauantaina 26.3.klo 14.30 alkaen Kissat kohtaa toisen enemmän kuin tutun tamperelaisjoukkueen eli TPV:n. Punakone putosi kauden päätteeksi Kolmoseen B-lohkon jumbona. 22 ottelusta TPV voitti kolme, pelasi neljästi tasan ja hävisi 15 kertaa.

Tällä erää viimeinen harjoitusottelu pelataan lauantaina 2.4 klo 14.30 Atlantis FC:tä vastaan.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi