TPV – I-Kissat 3-2 (2-1)

Ilves-Kissat taipui harjoituskauden toistaiseksi tasapainoisimman esityksen jälkeen paikallisvastustaja TPV:lle lukemin 3-2.

Peli alkoi molemmin puolin tunnustellen. Ensimmäinen kunnon maalipaikka nähtiin 20. minuutin kohdalla ja heti syntyi tulosta. TPV:n Hakim Muhumud voitti kaksinkamppailun keskikentällä ja vapautti Teemu Sonnen I-Kissojen puolustuslinjan taakse. Viileä sijoitus etukulmaan ja peli oli 1-0.

Johtomaalin jälkeen ote oli vahvasti TPV:llä, mutta seuraavan maalin teki I-Kissat. Vähän ennen puoliaikaa Kissojen Kajaani-akseli toimi tutun tehokkaasti, kun vasen pakki  Aleksi Siren löysi pitkällä ristipallolla tällä kertaa kärjessä pelanneen Ville Puustisen. Puustinen jatkoi päällä täyteen vauhtiin oikean puolustajan tontilta nousseelle Lari Hakaselle, joka tykitti komeasti takanurkkaan 1-1.

Kissojen vielä juhliessa Teemu Sonne pujotteli suoraan aloituksesta I-K:n boksiin maalintekijä Hakasen lanattavaksi. Tuomas Karjanlahti torjui Aleksi Pylkkösen rankkarin, mutta tämä laittoi omat karat sisään ja taukolukemiksi 2-1.

Toinen puoliaika mentiin TPV:n hallinnassa ja Kissat keskittyi puolustamaan tiiviisti. 70. minuutilla pelin parhaat Muhumud ja Sonne avasivat Kissa-puolustuksen samaan tapaan kuin avausmaalissa ja Sonne viimeisteli 3-1. Pientä lohtua Kissoille toi Samuli Aholan viime hetken pilkkumaali, joka vihellettiin maalinedushässäkästä.

I-Kissojen otteissa oli nähtävissä kevään ensimmäisiä heräämisen merkkejä. Kissa-pelaajista melkein kaikki paransivat edellisistä peleistä. Toki varaakin oli ja huippuesitykset jäivät edelleen varastoon. Myös kokonaisuus kaipaa vielä paljon hiomista. Syöttöpeli oli edelleen huolimatonta. Maalipaikoille oli edelleen vaikea päästä. Samassa lohkossa kesällä pelaava TPV oli edelleen paljon parempi. Ja harjoituskauden ”pistetili” on edelleen avaamatta.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti nousujohteista kevättä ja lähteä haastamaan Ykkösen kärkijoukkue Hakaa Valkeakosken lumille.

Maalit:

20. 1-0 Sonne (Muhumud), 40. 1-1 Hakanen (Puustinen), 41. 2-1 Pylkkönen, 60. 3-1 Sonne (Muhumud), 89. 3-2 Ahola (rp.)