Sopimusuutisia! Ali Al-Fatli jatkaa Kissoissa – Patrik Ahola uutena joukkueeseen

Ilves-Kissojen mukana jo hetken mukana olleet Ali Al-Fatli ja Patrik Ahola ovat sopineet seuran kanssa sopimukset kaudesta 2021. Al-Fatli vakuutti seuran koeajalla ja näin ollen sopimus jatkettiin koko loppuvuodeksi. Patrik Ahola liittyy mukaan joukkueeseen uutena miehenä Vaasan FC Kiistosta. Miehet vahvistavat Kissojen laitapuolustusosastoa.

Ali Al-Fatli on 20-vuotias (2001) TPV:n kasvatti, joka siirtyi TPV:n A-junioreista kaudelle 2019 Tampere Unitediin. Mies pelasi tuolla kaudella TamU:ssa 16:ssa ottelussa, joista neljä miesten Kakkosta. Viime kaudella TPV/2:ssa miehelle kertyi 1106 minuuttia 13 ottelussa. Al-Fatli on myös nuori ja kehitysnälkäinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan laitapuolustajana niin oikealla kuin vasemmalla laidalla.

Patrik Ahola (1997) on 24-vuotias Kakkosen tasolla kokenut pelaaja, joka on aikaisempina kausina pelannut niin laitahyökkääjänä, kuin keskikentän keskellä ja pohjalla. Näillä näkymin Kissoissa miehen pelipaikka tulee olemaan laitapuolustaja. Edelliset kaksi kautta Vaasassa Kiiston ja VPS-akatemian riveissä toivat Kakkosessa vyölle 33 ottelua ja Ahola tuokin nousijajoukkueeseen dynaamisuutta ja kokemusta korkeammalta sarjatasolta. Aholan tie Tampereelle on ollut vaiherikas, kun vuodesta 2013 alkaen mies on edustanut yhdeksää eri seuraa: FC YPA:a, JJK:a, SJK-junioreita, MuSa:a, KajHa:a, FC Jazz:ia, OLS:a, VPS-akatemiaa ja FC Kiistoa.

”Molemmat ovat tärkeitä palasia laitaosastollemme. Nyt meillä on neljä Kakkosen mitat täyttävää laitapuolustajaa, kun Aleksi Siren ja Jesse Jaakkola saavat näistä kahdesta kilpailijat itselleen. Ali haluaa mennä urallaan eteenpäin ja onkin näyttänyt talvella todella haluavansa sopimuksen. Toivottavasti mies jatkaa samalla otteella ja jatkaa kehittymistä samalla tavalla kuin tähän asti. Patrik taas tuo meille paljon vaihtoehtoja, koska hän pystyy pelaamaan usealla eri pelipaikalla. Hän on hyvässä kunnossa ja tietää mitä Kakkonen vaatii, sekä tuo sopivasti lisäkokemusta nousijajoukkueeseemme. Hän on myös suhteellisen nuori ja haluaa pelata urallaan vielä korkeammilla tasoilla, joten tässä niin seuran kuin pelaajan tavoitteet kohtasivat vahvasti”, kommentoi sopimuksia päävalmentaja Giorgi Ositashvili.

Oikaisu: Muutettu 16.4. klo 10.15 Aholan lähtövuosi Ylivieskasta, joka ei ollut 2016 vaan 2013.