Simo Lehtonen oli kovapotkuinen ja lujaa taklaava puolustaja

Ilves-Kissojen pitkäaikainen puolustaja Simo Lehtonen menehtyi 30.12.2023. Simo oli syntynyt 22.11.1936 Messukylässä ja edusti Ilves-Kissoja kausina 1959-1973. Simo muistetaan kovapotkuisena ja lujaa taklaavana vasempana puolustajana, mutta hän pystyi pelaamaan myös topparin tontilla. Simo kuului myös joukkueeseen joka piti nollan peräti seitsemässä SM-sarjan ottelussa sarjan alusta laskien kesällä 1965. Urheilu Kuva-Aitta teki silloin jutun Kissoista otsikolla ’Suomalaisen jalkapallon kevätihme’. Simo oli myös ratkaisevasti vaikuttamassa Kissojen nousuun takaisin SM-sarjaan 1968. Nousukarsintasarjan yhdessä ratkaisuottelussa Kuopion Eloa vastaan Simo  teki kaksi maalia Kissojen voittaessa 3-2 Yrjö Asikaisen valmennuksessa. 

Simo oli todella kovakuntoinen pelaaja ja harrasti talvisin myös hiihtoa. Muistan tapauksen 1970-alusta kun meillä oli talvisarjan ottelu jäähallin kentällä sunnuntaiaamuna.  Simo tuli paikalle ja huusi: ’Mää kävin jätkät aamulla jo Niihamassa’! Simo oli tehnyt pitkän hiihtolenkin aikaisin pyhäaamuna ennen peliä, mutta se ei hänen menoaan haitannut. 

Itselläni oli ilo ja kunnia olla Simon kanssa samassa joukkueessa elokuusta 1970 syksyyn 1973.  Simo teki myös pitkän työuran Konttorikoneen palveluksessa. Hänen poikansa Ari-Pekka oli hyvä jääkiekkoilija ja kuului Ilveksen kantaviin voimiin seuran voittaessa SM-hopeaa keväällä 1990. 

Simo ei koskaan valittanut mistään ja oli aina hyväntuulinen. Hän oli erittäin miellyttävä, rehellinen, huumorintajuinen, auttavainen ja hieno mies, joka  paljon nähneenä osasi kunnioittaa seurayhteisöä ja pelitovereita. Simo oli myös isähahmo nuorille pelaajille, todellinen ’porukan mies’. Aina kun Simoa muistelee, tulee hyvälle mielelle. Tähän varmaan yhtyy jokainen Simon kanssa pelannut tai seuran toimihenkilö.

Kiitos kaikesta Simo!

Muistokirjoituksen on laatinut Tapani Telenius.