Vuoden ensimmäinen paikalliskamppailu päättyi tasapeliin

Ilves-Kissat käynnistivät harjoituskautensa paikallisvastustaja Ilves/2 vastaan. Pirkkahallilla lauantaina pelattu ottelu oli debyytti monille pelaajille Kissojen peliasussa ja ottelu antoi hyvän pohjan mille rakentaa pelillisiä perusteita.

Kissat onnistuivat ottelussa kahdesti, Milad Zanidpourin ja tuoreen sopimuspelaaja Ehdin Ibisevicin maaleilla, jotka syntyivät tasan tunnin toisistaan. Kissojen kahden maalin välissä oli kuitenkin Ilveksen Lauri Oravan tasoitus ja rangaistuspotkusta syntynyt Teemu Hytösen johtomaali.

Kissoissa harjoituskaudella pelipaikkaa hakeva Zanidpour näytti henkilökohtaista taitoaan osumalla suoraan vapaapotkusta 27. peliminuutilla. Ilves käänsi tuloksen edukseen kolmessa minuutissa, kun Oravan ja Hytösen maalit tapahtuivat 64. ja 67. minuutilla. Ibisevicin 87. minuutin maali kuitenkin tarkoitti tasapeliä ja ottelu jätti molemmille joukkueille reilusti parannettavaa tosipelien lähestyessä.

Ilves-Kissojen päävalmentaja Mikko Innanen oli tyytytyväinen, että pääsi vihdoin näkemään joukkueen tositoimissa:

– Positiivista että päästiin vihdoin pelaamaan. Suunnitelmissa oli, että oltais jo tammikuussa saatu muutama peli alle, mutta nykytilanteessa muutoksia tulee. Hyvä, että tänään päästiin.

– Nyt on pelillinen rima asetettu ja siittä lähetään pikkuhiljaa nostamaan, ja kehittään tekemistä. Alkuvuosi keskitytty fyysisempään harjoitteluun, ja pelilliset asiat ollu vähemmällä painopisteellä, mutta kun saadaan pelit mukaan ohjelmaan aletaan enemmän paneutuun pelillisiin asioihin ja uskon, että saadaan peliä paremmaks.

– Tän päivän peli anto meille valmentajille kuvaa missä mennään ja mihin aletaan paneutuun ensi viikosta eteenpäin. Omasta pelistä on helppo sanoa mitä parantaa: pallollinen pelaaminen. Hirvee määrä harhasyöttöjä ja pallonmenetyksiä, mutta uusi joukkue uudet kuviot. Myös ensimmäinen peli, niin vie aikaa, että ollaan samalla kartalla kaikki. Tänään jouduttiin kuluttamaan paljon energiaa omiin virheisiin, ja noin paljoa ei jatkossa voi antaa naapurille ilmaisia palloja ja vastahyökkäyksiä.

Vastustaja Ilvestä ja tulevan kauden paikallispelejä Innanen kommentoi seuraavasti:

– Ilves oli tuttua Ilvestä. Työteliäs nuori ja juoksuvoimanen joukkue, ei sinäänsä mitään uutta. Kesällä hienoa, että on paikallispelejä useampi ja ne on aina oma lukunsa, mutta jos nyt joukkueita kattoo, niin TamU on varmasti valmiimpi kuin me, tai Ilves/2, koska joukkue on ollut aikaisin kasassa, sekä soppareita jo pitkälti yli 20 kappaletta. Ilveksellä myös on pelaajia edustusjoukkueen reeniryhmässä, joista muutamia saattaa kesällä olla mukana Kakkosessa.

– Meillä (valmentajilla) jonkinlainen kuva oman joukkueen ja pelaajien tekemisestä alkaa hahmottuun, mutta missään nimessä joukkue ei ole lähellekkään valmista. Hakusessa on pelaajia jokaiseen linjaan, eli siinä mielessä homma vielä leväällään. Meillä on selkeitä tavotteita joukkueen vahvistamisen suhteen, mutta aika näyttää kuinka käy.

Ilves-Kissojen kokoonpano Ilves/2 vastaan:

Roope Järvinen
Samu Lindgren
Ali Al-Fatli
Rasmus Hägblom
Ville Puustinen
Patrik Ahola
Leevi Antinaho
Juho Ihalainen
Tero Ylä-Peräinen
Milad Zanidpour
Erkka Helminen
Ehdin Ibisevic
Antti Kujala
Toni Paukkeri
Niklas Lindholm
Gerald Ben

Ilves-Kissat jatkavat harjoituskauttaan 12.2. Kaupissa Porin Jazzia vastaan.