Kissat kohtaa Ilves/2 Pirkkahallissa

Kauteen 2022 valmistava harjoituskausi alkaa ja Ilves-Kissat kohtaa paikallisvastustajan, ja toisen Kakkosen B-lohkon joukkueen, Ilves/2:n. Kissapaitojen kohtaaminen Pirkkahallissa alkaa kello 13.00 Pirkkahallissa ja on Ilveksen isännöimä.

Lauantain harjoitusottelussa molempien joukkueiden kohdalla mielenkiintoista on lukuisat uudet lisäykset pelaajistoon. Vierasjoukkue Kissojen riveistä löytynee muutama viime kaudelta tuttu nimi. Maalivahtikaksikko Roope Järvinen ja Joni Miettinen molemmat jatkavat seurasssa, kuten myös viime kauden pelaajaksi valittu Erkka Helminen ja keskikenttäpelaaja Elias Kuusela. Myös Toni Paukkeri, Juho Ihalainen ja Patrik Ahola nähdään jatkossakin punavalkopaidassa.

Uusia vahvistuksia joukkueessa on viime kaudella Kakkosessa Tampereen Pallo-Veikkoja edustaneet Leevi Antinaho, Granit Shala, Niklas Lindholm, sekä tuoreimpana Ehdin Ibisevic. Naapurista siirtyneiden pelaajien lisäksi uutena ryhmään on tullut yhdysvaltalainen Gerald Ben, joka edusti viime kaudella PK-35:sta Ykkösessä. Lauantaina saadaan ensimmäisiä viitteitä siitä miltä tuoreen valmentajakaksikon, Mikko Innasen ja Kari Sainion, Kissa-joukkue tulee näyttämään, kun Suomen Cupin ja Kakkosen sarjakauden alku vääjäämättä lähestyy. Edelliset kaksi kautta TPV:n peräsimessä olleella kaksikolla on käsissään mielenkiintoinen yhdistelmä nuoruutta ja potentiaalia, sekä sopivasti kokemusta.

Kissoille ottelu on ensimmäinen tämän vuoden puolella, mutta ottelun isäntä Ilves/2 kohtasi jo viime viikolla Tampere Unitedin, yhden lukuisista paikallisvastustajistaan, ja kärsi ottelussa 3-1 tappion, kun viime kaudella Kissoja edustanut Toni Toijala osui kahteen otteeseen rangaistuspotkusta. Ilveksen riveissä nähtiin myös entisiä Palloveikkoja, kun mm. Shalan kanssa viime kaudella TPV:n keskikentällä pelanneet Iltaf Danish ja Akseli Lähteenmäki olivat Ilveksen kokoonpanossa. Muutoin Ilveksen reservijoukkueen kokoonpano koostui suurimmaksi osaksi viime kaudelta tutuista nimistä, vaikkakin Linus Rönnbergin, Oiva Jukkolan ja Leo Kyllösen kaltaiset nuorukaiset näyttävätkin jo siirtyneen enimmäkseen edustusjoukkueen mukaan.

Reservijoukkueen asemassa oleva porukka on kuitenkin tunnettu alati muutosalttiista kokoonpanostaan ja siinä riittää pohdittavaa valmennusryhmän Topi Prihalle ja Mika Lahtiselle. Ikäluokkien läpi edustukseen asti tutun pelimallin mukaisesti Ilves pelaa usein joko 3-5-2, tai 4-4-2, muodostelmilla, jotka molemmat ovat pelitilanteen mukaan joustavia. Ilves-joukkueet pyrkivät monesti murtautumaan laitojen kautta vastustajan rangaistusalueella ja toimittamaan palloa hyvälle maalintekoalueelle, johon saapuu vauhdilla useampi pelaaja.

Lauantaina nähdään harjoitusottelun tittelistä huolimatta varmasti kaksi voitonnälkäistä joukkuetta ja kaksi joukkueeltaan paljon vaativaa valmennusryhmää. Ottelu paikallisvastustajien välillä alkaa Tampereen Messukeskuksella, eli Pirkkahallilla, kello 13.00.