Mikko Innanen päävalmentajaksi, Kari ”Kapa” Sainio palaa Kissoihin

Mikko Innanen ja Kari Sainio Ilves-Kissojen valmentajiksi

Ilves-Kissojen laivalla on uudet kapteenit, kun Mikko Innanen ja Kari Sainio ovat kirjoittaneet kauden 2022 kattavan sopimuksen seuran kanssa. Kaksikko on hyvin tuttu tamperelaiselle jalkapalloyleisölle niin pelaajina kuin valmentajinakin. Kaksikko luotsasi viime kaudella nuorta TPV:n joukkuetta ja nyt siirtyvät Ilves-Kissojen ruoriin.

39-vuotias Mikko Innanen on pelaajauraltaan TPV:n kasvatti ja hän debytoi Veikkausliigassa seuran edustusjoukkueessa kaudella 1999. Seuraavat 11 kautta hän edusti Valkeakosken Hakaa, jossa hän pelasi yli 200 liigaottelua ja saavutti muun muassa kaksi Suomen mestaruutta ja Suomen cupin voittoa. Kauden 2011 Innanen edusti Myllykosken Palloa ja kaudeksi 2012 hän siirtyi Jyväskylän Jalkapalloklubiin. Kaudeksi 2014 Innanen palasi Hakaan, josta siirtyi kaudella 2016 kasvattajaseuraansa Tampereen Pallo-Veikkoihin.

Pelaajauransa lopettamisen jälkeen Innanen siirtyi TPV:n apuvalmentajaksi Anssi Ylisen aisapariksi ja oli nostamassa joukkuetta Ykköseen kauden 2018 päätteeksi. Kaudelle 2020 Innanen otti päävalmentajavastuun, ja luotsasi joukkuetta kaksi kautta.

Kari Sainio on monille tuttu Tampere Unitedin veikkausliigajoukkueista kausilta 1999-2006. Sainio on valmentanut Ilveksen junioreiden lisäksi TPV:n edustusjoukkuetta kausilla 2013-2015 yhdessä Jari Pylkkösen kanssa. ”Kapa” on Kissayleisölle parhaiten tuttu hänen edellisestä päävalmentajapestistään, jolloin hän johdatti joukkueen Kolmosessa toiselle sijalle kausilla 2016-2019. Kaudet 2020 ja 2021 hän toimi Innasen apuvalmentajana, josta kaksikko nyt siirtyy Ilves-Kissojen ruoriin.

”Otimme rauhassa marras-joulukuun aikana päävalmentajaprosessin kanssa, ja meillä oli hyviä ehdokkaita. Innalla ja Kapalla kokonaisuus oli kuitenkin parhaiten kasassa ja olen tyytyväinen valinnasta. Inna on nuoresta iästään huolimatta kokenut kaikenlaista päävalmentajauransa alkutaipaleella TPV:ssä ja nyt pyrimmekin luomaan tasaisen ja ammattimaisen ympäristön laadukkaalla joukkueella, jossa hän saa todella näyttää kyntensä. Seurasin läheltä TPV:n nuoren joukkueen kehittymistä viime vuoden aikana. Talvella heillä ei ollut mitään saumaa meitä vastaan, mutta kesällä jouduimme tyytymään tasapeleihin molemmissa sarjaotteluissa. Uskon, että he pystyvät tuomaan samanlaista kehityskäyrää nyt Ilves-Kissojen pelaamiseen tulevalla kaudella ja ennen kaikkea luomaan pelaajan näkökulmasta ammattimaisen ympäristön. He muodostavat Kapan kanssa vaativan ja toimivan tiimin, mikä johtaa varmasti hyvään lopputulokseen”, kommentoi seuraa neuvotteluissa edustanut Tuomas Karjanlahti.

”Hienoa, että pääsimme sopimukseen. Puhuttiin Kapan kanssa viime kauden jälkeen, että homma jäi hieman kesken nuoren joukkueen kanssa. Nyt uskon, että saamme kasattua tälle kaudelle sopivan sekoituksen nuorta kaartia ja kokeneempaa peluria, josta saadaan menestyvä kombo. Kapa tuntee Kissojen rungon parin vuoden takaa, ja meillä on yhteinen näkemys viime kauden pelaajista, jotka pystyvät kehittymään ja pelaamaan korkeammilla sarjatasoilla. Nyt lähdetään sitten toden teolla rakentamaan sellaista joukkuetta jolla taistellaan eri päässä sarjaa, kuin missä tamperelaiset joukkueet viime vuonna majailivat”, kertoo Innanen tulevan kauden suunnitelmista.

Tervetuloa seuraan Inna ja tervetuloa takaisin Kapa!