Koskin kakkoset Lamminpäässä

Aika lailla ristiriitaiset olivat ennakkoasetelmat, kun Ilves-Kissat palailivat kotikentälleen Sääksjärven murheellisesti päättyneeltä vierasretkeltään, jolla ei hienouksia esitelty. Nyt oli aika kirkastaa kuvaa oikein urakalla. Vastustaja PS-44 ei kuitenkaan aikaisemmin ole antanut mitään ilmaiseksi, eikä tehnyt sitä tälläkään kerralla.

Kissojen ongelmana toki on edelleen Timor Inapshban takareisi, joka ei tietenkään kestänyt pelaamista, kun ei sitä tehnyt edellisottelussakaan, jossa hän sitä toki urhoollisesti yritti. Sota ei kuitenkaan taida yhtä miestä kaivata, vaikka paremmaksi se olon toki tekee, jos kaikki soturit ovat terveenä rivissä. Se kuitenkin tehtiin, mikä voitiin, eikä se ollut lainkaan vähän.

Ottelu Lamminpäässä oli värikäs, PS-44 hyökkäsi koko kapasiteetillaan, kun vain sai siihen mahdollisuuden. Kissat panivat myös parastaan, mutta maalit Lamminpäässä jäivät ensi jaksolla puuttumaan. Parempaa kyllä odoteltiin.

Ja saatiinkin. Nimittäin kylmää vettä suoraan selkäpiihin, kun kuutta minuuttia saatiin tuskin toista jaksoa  pelatuksi. Ottelun oikeudenjakaja, Aapo Kyllönen, osoitti pilkkua Kissojen maalin edustalla. Rikettä katsomoon ei näkynyt, mutta pillimies oli varma, että Kissakippari Juha Veijonen, oli tehnyt rankkarin arvoisen koiruuden, josta pallo aseteltiin pilkulle. Ihan kaikki katsojat eivät olleet ihan varmoja pillimiehen ratkaisun oikeellisuudesta, mutta siellä se vaan oli – pallo pilkulla. Seppojen legendojen joukosta Jussilan Mika asettui tehtävää suorittamaan.

Kissamolari Jani-Petteri Soininen suoritti yhden elämänsä torjunnoista ja lannisti Jussilan ohella vierasjoukkueen aika pitkäksi ajaksi. Elämä taas jatkui. Kissoista sairastuvalla viime ottelussa kärvistellyt Felix Suihko oli taas jo toipilaana rivissä, joten hyökkäysuhka oli taas todellinen, vaikka Timor kituikin lasaretissa. Maaliin tekoon ei kuitenkaan päästy, ennen kuin puolisen tuntia oli pelailtu. Silloin Eetu Virtanen sai tilaisuutensa, jonka hän käytti vakuuttavasti ihan niin kuin aikaisemminkin. Kissapaitojen sisällä alkoi taas tuntua hyvältä.

Vajaata kymppiä ennen loppua vieraat iskivät lähes ainoasta toisen jakson paikastaan. Jarno Mattila teki sen, jota Lamminpäähän saapuneet koskilaiskannattajat toivoivat. Viimeisteli kotipuolustuksen keskeltä kliinisesti tilanteeksi 1-1. Kotijoukkue panosti vielä ihan hyviin hyökkäyksiin, mutta onni ei ollut enää myötä, joten värikäs ja tapahtumarikas ottelu päättyi tasapeliin. Eikä se ollut millään mittarilla arvioituna ihan väärä lopputulos.

Viikon päästä 20.6 Kissat nousee kukkuloille. Hervannan kentällä ottelua isännöi TPV 2. Tavataan siellä.