Kolme kotiottelua peräkkäin

Ilves-Kissat pelasi viimeksi viime perjantaina Oulunkylässä KäPa:a vastaan. Ottelun kulku noudatti samaa kaavaa monen muun tämän kesän ottelun kanssa, ensimmäisen puoliajan johto suli ensin tasatilanteeseen ja lopulta tappioon. Tappio oli jo kymmenes peräkkäinen, joten ahdinko on käsin kosketeltava. Kun joukkueen kannattaja tahtoo ajatella kaiken parhain päin, katsotaanpa miltä tulevaisuus siis näyttää. Edessä on siis kolme kotiottelua, joista kaksi paikallisvastustaja Palloveikkoja vastaan. Ja siinä keskimmäisessä vastaan tulee FC Vaajakoski. Toinen TPV peleistä siirtyi keväältä, kun Tammela ei ollut pelattavassa kunnossa ja valmentajat eivät halunneet pelata Pyynikillä. Eli kolme seuraavaa peliä voittamalla oltaisiin taas mukana kamppailemassa sarjapaikasta. Sarjataulukossa edessä olevat Atlantis ja KäPa ovat juuri tuon yhdeksän pinnaa Kissaryhmää edellä ja napsivat epäilemättä omista otteluistaan pinnan sieltä, toisen täältä.

Ilves-Kissojen pelissä tapahtui jotakin 17.6 pelatun ja viimeksi voitetun ottelun jälkeen. Helppoa syytä siihen, miksi niin kävi, on vaikeaa löytää. Maalien tekeminen on ainakin ollut tuskallista, yksi tehty maali ei näytä riittävän edes tasapeliin voitosta nyt puhumattakaan. Lisäksi maalitykki Timor Inapshban maalivainu on kadonnut totaalisesti. Alkukauden viisi täysosumaa on edelleen miehen saldona. Helppo ratkaisu olisi myös piiloutua amatöörijoukkueen mukanaan tuomiin ongelmiin, mutta tässä sarjassa kaikki joukkueet ehkä espoolaisia lukuun ottamatta lähtevät täsmälleen samalta viivalta.

Ongelmista suurin on itseluottamuksen palauttaminen ja oppiminen taas voittamaan pelejä. Eikä pahitteeksi olisi vastustajien maaliverkkojen heiluttelu.  Ensimmäinen, eikä suinkaan vähäisin, ongelmista on edessä tiistaina. Pisteistä TPV tuskin suosiolla luopuu, vaikka senkään kausi ei ole sujunut murheitta, nousuhaaveet sielläkin on ajat sitten siirretty ainakin vuoden päähän.

Mikäli ensimmäinen pulma päättyisi Kissojen kannalta onnellisesti, seuraava FC Vaajakosken muodossa on ratkaistavissa heti seuraavana perjantaina.  Ja jatkoakin seuraa, jälkimmäinen TPV peleistä pelataan perjantaina 28.8. Seuraavaksi käydään ensin Klaukkalassa ja sen jälkeen Tapiolassa. Honka-pelin jälkeen on vielä kaksi kotiottelua, ensin Gnistan saapuu Tammelaan ja kauden viimeinen kotiottelu pelataan syyskuun 25. Järvenpään Palloseuraa vastaan. Lokakuun 3 päivänä vieraillaan vielä kerran Helsingissä Atlantiksen vieraana.

Vasta sen jälkeen tarkastellaan taulukkoa ja vedetään kaudesta johtopäätökset.