Kissoille voitto tasaisesta paikallispelistä

Ilves-Kissat jatkoi lauantaina voittojen tiellä, kun se taisteli 1–2 voiton TPV:stä Kaupissa pelatussa tasaisessa harjoitusottelussa. Kissat aloitti ottelun muutamalla hyökkäyksellä, jotka tuottivat ensimmäisen viiden minuutin aikana vapaa- ja kulmapotkun. Kotijoukkue TPV pääsi peliin mukaan kahdeksannella minuutilla, kun se laukoi ensimmäistä kertaa hieman kuudentoista alueen ulkopuolelta. Kissojen maalivahti Roope Järvinen kuitenkin torjui häntä kohti suuntautuneen laukauksen varmasti. Pian tämän tilanteen jälkeen Kissat sai ensimmäisen kunnollisen maalipaikkansa, mutta pallo puskettiin keskityksestä reilusti ohi maalin.

Parinkymmenen minuutin kohdalla Kissojen puolustus kaatoi TPV:n pelaajan nurin aivan rangaistusalueen tuntumassa, ja kotijoukkue sai vapaapotkun erinomaisesta paikasta. Laukaus meni kuitenkin etukulmasta ohi. Parikymmentä minuuttia myöhemmin vierasjoukkue sai samankaltaisen paikan vajaasta 20 metristä. Mika Ahosen keskityksestä pallo kuitenkin puskettiin maalin yli.

Muuten ensimmäinen puoliaika oli suhteellisen tasaista vääntöä. Molemmilla joukkueilla oli omat tilaisuutensa tehdä ottelun avausmaali, mutta erinomaisia maalipaikkoja ei vielä juuri nähty. Ensimmäisellä puoliajalla annettiin myös ottelun ensimmäinen ja Kissojen ainoa varoitus, kun Ali Al-Fatli rikkoi TPV:n pelaajaa keskialueella puolen tunnin pelin jälkeen.

Toisella puoliajalla molemmat joukkueet suorittivat useita vaihtoja. Kissoilla avauskokoonpanosta jatkoi vain Mauro Severino, ja kaikki kymmenen vaihtopelaajaa pääsivät kentälle. Mustassa vierasasussa pelannut Kissat aloitti toisen puoliskon vahvasti, mutta puoliajan ensimmäinen hyvä maalipaikka tuli kuitenkin vastustajalle, kun TPV:n hyökkääjä laukoi pallon boksin sisältä hieman maalin yli. Heti perään 52. minuutilla Kissat iski ottelun avausmaalin, kun Elias Kuusela laukoi hyvän hyökkäyksen päätteeksi pallon komeasti takakulmaan yli TPV:n maalivahdin.

Avausmaalin jälkeen vierasjoukkue hallitsi peliä, ja kymmenen minuuttia myöhemmin Severino laukoi pallon verkon perukoille Toni Toijalan syötöstä. Maali tuomittiin kuitenkin paitsioksi, ja peli jatkui Kissojen yhden maalin johdossa. Tämän jälkeen TPV alkoi saada pelistä otetta, ja useampi hyökkäys palkittiin, kun Antti Kujala tasoitti pelin 73. minuutilla.

Ottelun viimeinen vartti jatkui tasaisena vääntönä. Kissoilla oli useampikin maalipaikka, ja lopulta voittomaalin onnistui tekemään Severino kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

– Olen tyytyväinen voittoon, mutta olen myös pettynyt pelimme laatuun ja asenteeseemme. Tämä ottelu kertoo siitä, että meidän pitää työstää mentaliteettiamme. Emme voi pelata yhtä peliä todella hyvin ja seuraavaa huonosti. Kauden alkuun on kuitenkin vielä aikaa, ja uskon, että pystymme korjaamaan tämän ennen sitä, Kissojen päävalmentaja Giorgi Ositashvili kommentoi ottelua.

Kissojen pelit jatkuvat viikon päästä, kun se kohtaa 27.3. harjoitusottelussa kolmannen Kakkosessa pelaavan tamperelaisseuran, Ilveksen kakkosjoukkueen.

TPV–Ilves-Kissat 1–2 (0–0)