Kissat taistellen kumoon Hämeenlinnassa

Tiukaksi vastustajaksi tiedetty HJS ei antanut Kissoille mahdollisuuksia jatkoon, vaan hoiti kotiedun turvin jatkopaikan luvuin 2-0 (1-0). Parempaakin olisi ollut ehkä tarjolla, sillä Kissat pääsivät tasaisesti vaarallisiin maalipaikkoihin ja vain HJS:n maalivahti Eero Viljasen huippupelastukset pitivät HJS:n mukana pelissä ottelun lopussa. ”Jätkät tekivät kovan duunin tänään ja olen ylpeä heidän asenteestaan. Olisimme mielestäni ansainnut tästä voiton ja olimme hieman epäonnekkaita vastustajan maaleissa, emmekä itse onnistunut tänään maalinteossa.” , kommentoi päävalmentaja Giorgi Ositashvili.

Kissat aloittivat ottelun mallikkaasti halliten palloa, eikä HJS päässyt Kissojen kenttäpuoliskolle ensimmäisen vartin aikana. Tasaisesti sujuneella ensimmäisellä puoliajalla ei tilanteilla kuitenkaan juhlittu. Ilves-Kissat pääsivät muutamaan otteeseen HJS:n boksin ulkopuolelle, mutta viimeiset syötöt ja juoksut eivät tällä kertaa kohdanneet toisiaan, jotta HJS:n maalivahtia olisi kunnolla päästy testaamaan. Kissat saivat hyvin pidettyä oikealla laidalla kurissa viime kaudella FC Hakassa Veikkausliigaa pelanneen nopean Jonni Thusbergin. Puolen tunnin pelin kohdalla HJS sai kulman, jonka Kissat saivat purettua hyvin. Pallo palautui kuitenkin Kissojen vasemmalle laidalle, jossa HJS:n Santeri Stenius kiepsautti itsensä kauniisti vapaaksi ja pääsi laukomaan pallon tulisesti maaliin boksin reunalta. Puoliajalle HJS:n 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla Kissat prässäsivät korkealta, mikä teki HJS:n pelinavaamisesta ensimmäistä puoliaikaa haastavampaa. Kissat pääsivätkin moneen hyvään riistoon, niin omalla kuin vastustajan kenttäpuoliskolla, mutta vastahyökkäykset jäivät torsoiksi. Kissat pyrkivät hakemaan uutta voimaa pelaamiseensa, kun 57. minuutilla hyökkäyksestä TPV:tä vastaan maalinteossa onnistunut Iiro Riponiemi otettiin vaihtoon ja Elias Kuusela tuli sisään. Vasemmalla laidalla aloittanut Toni Paukkeri siirtyi kärkeen Riponiemen tilalle, ja Kuusela tuli vasempaan laitaan. Vain hetki vaihdon jälkeen kapteeni Juha Jokinen tarjoili maukkaan keskityksen vitosen viivalle, josta Paukkeri pääsi vapaasti puskemaan, puskun kuitenkin suuntautuessa yli maalin. Tästä vain muutama minuutti eteenpäin, Kissadebyyttinsä tehnyt maalivahti Joni Miettinen joutui venymään parhaimpaansa, pelastaen upealla tuplatorjunnalla Kissat takaiskulta. Seuranneesta kulmasta pallo ajautui kuitenkin Kissojen takatolpalla ylösnousseelle Valtteri Paanaselle, joka pääsi tökkäämään HJS:n turvallisen tuntuiseen 2-0 johtoon.

Tämän jälkeen HJS pyrki jäädyttämään ottelun hieman kapeahkoksi luonnehditulla Säästöpankki Areenalla ja päävalmentaja Ositashvili joutuikin kaivamaan uusia lääkkeitä HJS:n organisoidun puolustuksen murtamiseksi. 67. minuutilla Kissadebyyttinsä teki Ali Al-Fatli, joka tuli Jesse Jaakkolan tilalle oikeaksi laitapuolustajaksi. Samassa yhteydessä Ville Puustinen siirrettiin ylemmäksi, Toni Paukkerin tutkapariksi hyökkääjäksi. 72. minuutin kohdalla Toni Paukkeri pääsi haastamaan boksin sisällä oikealla laidalla, ja HJS:n puolustus joutui kaatamaan miehen kyseenalaisin ottein. Tästä ei kuitenkaan palloa pilkulle viety. 75. minuutilla kentälle asteli myöskin Kissadebyyttiinsä alkukauden loukkaantumiset selättänyt Tomi Ylinen, joka pääsi heti vaikuttamaan otteluun, kun 39 sekunnin viivojen sisässä vietetyn ajan jälkeen erotuomari näytti miehelle keltaista korttia.

Kissat aloittivat vaihdon jälkeen loppukirinsä. Ensin Ylisen laukauksen Viljanen sai vaivoin torjuttua, jonka jälkeen hän venytti vielä toisen kerran itsensä Kissapelaajien irtopallon tielle. Tästä alle minuutin sisään Ville Puustinen kamppaili irtopallon HJS-puolustajalta itselleen ja laukoi vaarallisesti vasempaan kulmaan. Viljanen selvitti tämänkin, mutta tyhjän maalin ammottaessa ensimmäisessä irtopallossa oli Toni Paukkeri. HJS:n puolustaja sai kuitenkin sen verran häirittyä miestä, että tämän laukaus suuntautui ohi maalin. Myös HJS pääsi ottelun loppuhetkillä muutamaan vaaralliseen vastahyökkäykseen Kissojen nostaessa pakkaa, mutta tällä kertaa Joni Miettisen ei tarvinnut esittää sen enempää huippupelastuksia, vaan laukaukset suuntautuivat yli maalin tai Kissojen uhrautuvaan puolustukseen.

Ottelun viimehetkillä Toni Paukkeri pääsi kokeilemaan Viljasen torjuntataitoja vielä pariin otteeseen. Ensin HJS-veskari onnistui torjunnassaan jaloilla, ja hetkeä myöhemmin Paukkerin läpiajo kuivui kasaan ja Viljasella oli helppo työ kohti suuntautuneessa laukauksessa. Kun Kissat eivät paikoistaan onnistuneet, kirjattiin loppulukemat taululle HJS 2, Ilves-Kissat 0.

”Hyvä peli meiltä, pojat yrittivät tänään parhaansa. Olen tyytyväinen jätkien työmoraaliin, siinä oli huikea tason nosto viime viikkoon verrattuna. Jätkät juoksivat ja taistelivat koko ottelun. Prässimme oli myös toisen puoliajan alussa jo sen suuntaista, mitä olemme pyrkineet harjoituksissa tuomaan esiin, joten olemme oikealla tiellä tappiosta huolimatta. Nyt palataan treenikentälle ja jatketaan prosessia, jos jatkamme työntekoa samalla tavalla, olemme varmasti valmiita kun huhtikuussa kausi alkaa. Ensi viikonloppuna saamme jälleen hyvän testin Kaapoa vastaan”, kommentoi päävalmentaja Ositashvili.

”Oli ihan ok matsi. Välilä meidän pelaaminen oli erittäin hyvännäköistä. Vaikka kenttä oli hieman pieni, pystyimme dominoimaan pallolla HJS:ää, joka oli kuitenkin rutinoitunut ja hyvin organisoitu joukkue. Vastus oli hyvä mittari, eikä heillä hirveän montaa hyvää maalintekopaikkaa kuitenkaan ollut, paitsi ehkä lopussa kun nostimme ja pelasimme riskillä. Maalit olivat harmillisia, ja toisin päin itse olisimme voineet tehdä pari..”, pyöritteli ottelun jälkeen kapteeni Juha Jokinen.

Ilves-Kissojen riveistä olivat loukkaantumisten vuoksi sivussa Mika Ahonen, Toni Toijala, Tommi Sääksi, Amin Chouaib sekä Radwan Moussa. ”Jätkillä on ollut pikkuvammoja, emmekä halunneet riskeerata niiden pitkittymistä. Uskon, että Ahonen ja Toijala selviävät kevennetyllä harjoittelulla ja pienellä huililla, mutta tietysti tarkkailemme tilannetta ja jätkien tuntoja päivittäin”, kommentoi loukkaantumistilannetta fysioterapeutti Laura Ristimäki.

Kissat jatkavat valmistautumista kauteen kotiottelulla Pirkkahallissa, kun lauantaina 13.2. vastaan asettuu Kaarinan Pojat, eli KaaPo, joka oli viime kaudella Kakkosen cupin toinen finalisti ja sijoittui lohkossa B sijalle kuusi. Joukkue on talven aikana vahvistunut, kun pitkän uransa TPS-paidassa lopettanut Sami Rähmönen siirtyi pelaamaan Kaarinaan. Ottelu pelataan Kissojen aikaisella klo 11.00 vuorolla, ja luonnollisesti tapahtumaan ei oteta katsojia.

2. Puoliaika Loppui90′
90+4′70 Viljanen EeroVaroitus
1. Puoliaika Loppui45′
90′4 Nokkonen MattiVaroitus
Varoitus56 Ylinen Tomi75′
61′16 Paananen ValtteriMaali (2-0)
2. Puoliaika Alkoi46′
33′9 Stenius SanteriMaali (1-0)