Ilves-Kissojen strategiaprosessi etenee – kiitos vastauksista kyselyyn!

Kiitos vastauksistanne kyselyymme siitä, mitä Ilves-Kissat teille merkitsee. Vastaajia kyselyyn oli 51 kappaletta. Saimmekin kyselyn perusteella hyvän käsityksen siitä, mitä Ilves-Kissat teille merkitsee. Vastauksissa moni asia toistui ja tuli esiin useamman vastaajan suusta. Kyselyymme vastanneista 66,6% oli yli 45-vuotiaita ja 33,4 prosenttia 15-45 vuotiaita. Vastaajista 88,2% oli miehiä. 54,2% vastaajista koki roolinsa seurayhteisössä olevan kannattaja. Saimme vastauksia myös entisiltä pelaajilta, entisiltä johtokunnan jäseniltä, Ilves-Kissojen killalta, entisiltä Kissajunioreilta, uusilta kannattajilta, toimihenkilöiltämme, pelaajiltamme sekä yhteistyökumppaneiltamme. Vastaajiksi tiensä löysi myös muutama innokas sivusta toimintaa seuraava jalkapallokannattaja. Luimmekin kommenttejanne hyvillä mielin, sillä olitte käyttäneet aikaanne ja ajatustanne seuramme eteen. Kiitos siitä vielä kerran!

Miten kuvailisit Ilves-Kissoja ja mitä Ilves-Kissat sinulle merkitsee?

Koitte seuramme perinteikkääksi, yhteisölliseksi, tulevaisuuden seuraksi ja eteenpäin meneväksi. Koitte seuran tamperelaiseksi, rohkeaksi, kiinnostavaksi ja avoimeksi. Näiden lisäksi koitte seuramme tarmokkaaksi ja hyvähenkiseksi yhteen hiileen puhaltavaksi porukaksi. Toiminnassamme koitte tärkeäksi jatkuvuuden niin kentällä, kuin etenkin sen ulkopuolella, seuran kehityshalukkuuden ja eteenpäin pyrkimisen, sekä seuran yhteisöllisyyden. Koitte myös tärkeäksi turhan sisäisen byrokratian pitämisen matalana, yhteydenpidon kehittämisen entisiin pelaajiin ja toimijoihin, sekä sen, että seurassa olisi jatkossa tarjolla junioritoimintaa. Koitte tärkeänä, että seura saa vakiinnutettua paikkansa Tampereen kakkosseurana ja saa tehtyä sen kestävällä toimintamallilla.

Lähdemmekin näiden vastausten perusteella viemään eteenpäin esitystä, jossa seuran arvoiksi määritellään
Perinteinen, mutta moderni
Tamperelainen
Yhteisöllinen
Avoin

Yhteenveto kommenteista

Seurayhteisömme toivoo selvästi junioritoiminnan aloittamista ja kehittämistä, mikä hieman yllätti meidät hallituksen jäsenet. Koitte, että seuralla ei pitkällä aikavälillä ole toimintaedellytyksiä, mikäli junioritoimintaa ei kehitetä. Otamme huolenne vakavasti ja huomioimme sen seuran strategiaprosessissa vahvasti. ”On tutkailtava vaihtoehtoja junioritoiminnan käynnistämiseksi ja laadukkaan pelaajamateriaalin takaamiseksi edustusjoukkueen tarpeisiin. Kilpailu junioreista tampereella on valtaisaa ja omaa kaupunginosa- ja/tai ikäkausitoimintaa pyörittävät lähes kaikki jalkapalloseurat tavalla tai toisella. Täällä toimii jo Suomen suurin junioriorganisaatio, jolla on valtava kilpailuetuasema. Miksi ja miten lähtisimme tuohon kilpailuun mukaan, sitä joudumme nyt tiukasti pohtimaan johtokunnan ja toimihenkilöidemme kanssa. Mitä toisimme esimerkiksi perinteikkäiden TPV:n, TK-T:n, PP-70, TaPan tai viime vuosina nollasta kolmeensataan junioriin toimintansa kasvattaneen TamU:n, tai TaFA:n rinnalle? Muutaman juniorijoukkueen perustaminen on varmasti mahdollista, mutta strategisen, toimivan pelaajapolun kehittäminen vaatii aikaa ja resursseja. Olemme tähän mennessä pyrkineet kiinnittämään kaiken keskittymisemme edustusjoukkueeseen ja sen menestykseen, mutta nyt on myös tarpeen alkaa kartoittamaan toiminnan pitkän aikavälin turvamisedellytyksiä ja tehdä toimenpiteitä sen mukaan. Uskon täysin kykyymme kehittää strateginen ja toimiva pelaajapolku, mikäli siihen päädytään. Se vain vaatii lisää tekijöitä ja ennen kaikkea valmentajia ja junioreita. Tässä meillä riittää pohdittavaa, mutta se tämän koko strategiaprosessimme idea onkin”, kommentoi junioritilannetta puheenjohtaja Tuomas Karjanlahti.

Seurayhteisömme toivoi seuralta myös menestystä, mikä on hyvin luonnollista kilpaurheiluun panostavalle seuralle. Halusitte edustusjoukkueemme nousevan Ykköseen, mutta kestävällä toimintamallila. Ette kuitenkaan toivonut seurasta ns. ”hissijoukkuetta”. Toivoitte kiinnostavia ottelutapahtumia ja toivoitte toiminnan olevan avointa ja aidosti yhteisöllistä, eikä vain muutaman henkilön pyörittämää ”sisäpiiriin” toimintaa. Toivoitte, että toiminta pysyy kunnioittavana niin muita joukkueita, kuin kannattajia ja seuran omia toimihenkilöitä ja pelaajia kohtaan, ettekä halunneet rahalla ostettua joukkuetta tai rahalla ostettua menestystä. ”Tässä meillä on paljon samankaltaisia ajatuksia seurayhteisön ja hallituksen välillä. Tavoitteenamme tulee varmasti olemaan luoda seuralle niin kestävä pohja, että se mahdollistaa menestyksen niin Ykkösessä kuin pitkällä tähtäimellä jopa Veikkausliigassa”, kommentoi puolestaan varapuheenjohtaja Marjukka Mikkonen.

”Nyt kun arvomme ovat ihan paperilla, voimme jatkaa prosessia tarkentamalla yhteistä visiota tuleville vuosille. Tämän jälkeen lähdemme sitten rakentamaan toimenpidekokonaisuuksia siitä, miten saamme kehitettyä seurastamme arvojemme mukaista, tämän kyselyn perusteella menestyksekästä, kestävällä pohjalla toimivaa perinteikästä, mutta modernia tamperelaista jalkapalloseuraa”, kommentoi Mikkonen prosessin jatkoa.

Kiitos vielä kerran vastauksistanne kyselyyn. Mikäli sinulle herää kommentoitavaa aiheeseen tai prosessiin liittyen, voi hallitukselle laittaa sähköpostia osoitteeseen ilves-kissat(a)ilves-kissat.fi.

Johtokunnan puolesta,

Tuomas Karjanlahti ja Marjukka Mikkonen