Kissat kohtaa Musan Salaman Kaupissa

Ilves-Kissat onnistuivat avaamaan voittotilinsä viime viikonloppuna 90-vuotis syntymäpäivillään paikallisottelussa Ilves/2 vastaan. Kissat nousi voitolla neljään pisteeseen ja sijoitus sarjataulukossa koheni huomattavasti haastavan kauden alun jälkeen. Lauantain vastustaja Musan Salama on pelannut toistaiseksi vasta kaksi ottelua, voittaen kauden avauksensa Hämeenlinnassa 4-0, ja kärsien tappion kotikentällään Kissojen paikallisvastustaja Tampere Unitedia vastaan.

Porilaisryhmä oli vielä viime kaudella sarjatasoa ylempänä ja joukkueessa on paljon kokemusta kansallisista sarjoista. Musan kokoonpanosta lauantainakin löytyy tamperelainen Matias Sallila, joka on Tampereen Palloveikkojen kasvatti ja edusti TPV:n edustusjoukkuetta 44 kertaa vuosina 2011-2014. MuSa:a Sallila on edustanut vuodesta 2015 alkaen ja kokemusta on kertynyt Ykkösestä ja Kakkosesta runsaasti seitsemän Porissa vietetyn kauden aikana. Sallilan mietteitä Kissat-ottelun alla voi kuulla lauantaina Aamulehden suoran lähetyksen (katsottavissa myös tallenteena) ennakkohaastattelussa.

Kahden sarjaottelunsa välissä Suomen Cupista Salon Palloilijoita vastaan tippunut MuSa haluaa varmasti palata HJS-voiton tuoneisiin asioihin ja Kissat saa jatkaa kovaa työntekoa pisteiden eteen. Kissojen päävalmentaja Mikko Innanen on nähnyt joukkueensa pelin kehittyvän tasaista vauhtia ja pallollisen pelaamisen laatu on ajoittain jopa yllättänyt Kaupin kotiyleisön, kun vastassa on ollut HJK Klubi 04:n ja Ilves/2:n kaltaisia laadukkaita joukkueita.

Innanen uskoo työnteon ja luottamuksen omaan peliin olevan avainasemassa voittojen keräämisessä:

– Pelaajien ominaisuudet ja yhteensopivuudet alkaa hahmottumaan paremmin, ja nyt ollaan tilanteessa missä kaikki ei mahdu kokoonpanoon. Se on toki harmillista (pelaajien kannalta), mutta samalla sen pitäisi lisätä sisäistä kilpailua joukkueessa. Jos jokainen osaa käsitellä asian oikein, niin seuraavissa reeneissä jokainen tappelee peliajasta.

– Avausvoitto oli tottakai tärkeä henkisesti ja pelissä alkaa näkyyn asioita, mitä on haluttukin, mutta ei meidän prosessi vielä valmis ole. Joka pelissä pitää pystyä kehittään asioita paremmaksi, mutta pikku hiljaa aletaan kaikki saamaan ajatuksesta kiinni, että mitä pelin voittaminen vaatii. MuSa on kokenut ja kamppaileva äijä-joukkue, jota meidän pitää pystyä liikuttamaan omalla pallollisella pelillä. Muuten joudutaan vääntämään ja kääntämään joka tilannetta, missä MuSa on nimenomaan vahva.

Loukkaantumishuolia ei tällä viikolla ole Innasen mukaan ole ja pelaava kokooonpano lienee lähes samanakaltainen kuin viikko sitten

En nää, että isoja muutoksia lähetään tekeen, mutta tottakai samalla yritetään vastustajasta lukea vahvuudet, ja mahdolliset heikkoudet, mutta siitä lähdetään, että oma tekeminen ja työmäärä kentällä riittää voittoon MuSa:akin vastaan, vaikka haaste on kova.

Ilves-Kissat – MuSa alkaa lauantaina Kaupin stadionilla klo 18.30 ja on katsottavissa Aamulehden tilaajille.