Kissat karvaaseen tappioon Paraisilla

Ilves-Kissoilla oli kahden peräkkäisen koti-ottelun jälkeen edessä vierasmatka länsirannikolle. Launtai-illan isäntäjoukkue Pargas IF haki aikaisemmin tällä kaudella 2-3 lukemin vierasvoiton Kaupista ja lähti otteluun kolmantena sarjataulukossa. Isäntien Gesim Voca on puolestaan lohkon maalintekotilastoissa toisena.

Kissojen viidessä edellisessä ottelussa ei ole tehty kumpaankaan päähän yli kahta maalia. Lauantai-illan vierasottelussa tuo tilasto muuttui dramaattisesti.

Mustavalkoisessa vierasasussa pelanneet Kissat aloittivat ottelun räjähtävästi, kun Mika Ahonen puski johtomaalin seitsemännellä minuutilla. Hyvä pallonhallinta jakso päättyi Toni Toijalan keskitykseen vasemmalta laidalta ja Ahosen pusku putosi kaaressa yli heittäytyvän maalivahdin. Kolme minuuttia myöhemmin Erkka Helminen kasvatti johdon kahteen rangaistuspotkusta, kun avausmaalintekijä Ahosta oltiin rikottu kulmapotkun jälkitilanteessa.

Punapaitainen PIF kavensi Kissojen johdon 35. minuutilla Tomas Hradeckyn niin ikään kulman jälkitilanteesta syntyneellä maalilla.

Toisella puoliajalla kotijoukkueen pelillinen kontrolli ja laatu näkyi vieraiden kannalta julmalla tavalla. John Adolfsson toi PIFin tasoihin vain kolme minuuttia toisen puoliajan alettua ja Vocan kauden kahdeksas maali kymmenen minuuttia myöhemmin toi johdon ansaitusti kotijoukkueelle. Viktor Johansson kasvatti isäntien johdon 4-2, mutta vieraiden varakapteeni Ville Puustinen toi joukkueensa vielä maalin päähän muutamaa minuuttia ennen peliajan loppua.

Puustisen maali jäi kuitenkin ottelun viimeiseksi ja loppulukemat 4-3 PIFn hyväksi. Kissojen päävalmentaja Giorgi Ositashvili totesi, että ei tasoituskaan ollut kaukana ja vierailla oli ottelussa paikkansa, mutta myönsi samalla kotijoukkueen olleen tällä kertaa huomattavasti parempi.

Gion kommentit ottelusta:

”Rehellisesti voin sanoa, että tämä oli mielestäni ensimmäinen kerta tällä kaudella kun olimme ottelussa vastustajaa heikompi. Teimme toki omat maalimme heti alussa ja meillä oli myös toisella jaksolla paikkoja, mutta hävisimme ottelussa suurimman osan kaksinkamppailuissa ja vastustaja oli kokonaisuudessaan tässä pelissä vahvempi.”

”Otan valmentajana vastuun tästä ja pyrin kehittymään. Jatkamme tästä normaalisti eteenpäin ja yritämme parantaa.”

Kissat pelaa seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona 25.8. kun SalPa saapuu Kauppiin 19.00 alkavassa ottelussa.