Kissat ja Ilves jälleen tasapeliin

Aurinkoisena lauantai-iltapäivänä Kaupissa oli kevättä ilmassa ja yksi varma kevään merkki Suomessa on jalkapallokauden alku talvimaiseman keskellä. Jalkapalloa oli Kaupin stadionilla luvassa ja vielä paikallispelin merkeissä. Paikanpäälle saapuneet n.100 silmäparia saivat nauttia Ilves-Kissojen ja Ilves/2 välillä nähdystä energisestä ja kilpailuhenkisestä ottelusta huolimatta siitä, että joukkueet vasta valmistautuvat tosipeleihin. Maalejakin nähtiin yksi kappale molempien joukkueiden verkkoon. Kissojen maalin iski Juho Ihalainen vapaapotkun jälkitilanteesta lähietäisyydeltä. Ilveksen maalista vastasi belgialaishyökkääjä Jorn Vancamp.

Toisilleen entuudestaan tutut joukkueet hakevat molemmat vielä muotoaan niin pelaajiston, kuin joukkuepelaamisen puolesta. Kuten Kissojen päävalmentaja Mikko Innanen otteluennakon haastattelussaan totesi, niin oli ensinnäkin ilo nähdä joukkue peliasussaan ensimmäistä kertaa reiluun kuukauteen. Pitkähkö tauko pelaamisesta kriittisessä vaiheessa harjoituskautta luonnollisesti näkyi Kissojen otteissa, mutta ottelu antoi Innasen mukaan tärkeää tietoa joukkueen kunnosta, sekä positiivisia merkkejä pelaamattomuudesta huolimatta.

Mun mielestä pysyttiin pelissä hyvin mukana vaikka vasta kauden toinen peli ja osalle vasta ensinmäinen. Sen osalta näyttää, että reeneissä on tehty hyvin hommia, kun ketään ei tarvinnu väsymyksen takia vaihtaa pois, mikä antaa kaikille tietoo missä mennään myös sillä rintamalla.

Lähtökohtiin nähde oli OK esitys. Parannettavaa toki paljon, mutta se on ymmärrettävää tässä tilanteessa. Ilveksellä oli mukana myös muutamia edustuksen pelaajia eli vastassa oli hyvä joukkue se pitää myös muistaa.

Ensimmäinen jakso ihan ok tekemistä, mutta toisella jaksolla Ilves pysty pakottamaan meidät puolustaan liian alhaalta, mikä ei ollut tarkoitus. Syynä meidän osalta, että syöttäminen oli heikkoa. Ilves sai ilmaiseksi pallon meidän menetyksestä, riisti meidän alueella pallon ja paine pysyi meidän päässä.

Ottelu oli kuitenkin etenkin valmennusryhmälle todella tärkeä oppitunti oman joukkueen kunnosta ja dynamiikoista. Seuraavaksi joukkue lähteekin hakemaan rytmiä tekemiseensä.

Toivottavasti nyt päästäisi rytmiin, niin että saataisi aina reeniviikon päätteeksi peli. Haetaan kaikille yhteistä käsitystä miten halutaan pelata, ja me valmennuksen kanssa samalla mietitään ja kokeillaan mikä on se pelityyli kun viralliset pelit alkaa. Nyt on muutama peli aikaa kokeilla ja uskotaan, että joka pelistä löydetään kysymyksille vastauksia.

Kissat kohtaa viikon päästä sunnuntaina HJS:n Eerikkilässä.