Helsingin reissulta jäi luu kouraan

Moottoritie pääkaupunkiin on taas entistä tutumpi. Ilves-Kissojen sunnuntainen vierailu Pallokentälle sujui huomattavasti heikommassa säässä kuin edellispäivän maaottelu naapuristadionilla Unkaria vastaan. Paljon samaakin otteluilla oli – tappio tuli molemmissa.

Atlantis FC isännöi vieraitaan 34 katsojan läsnä ollessa. Yleisömäärä korreloi tunnelmaan – kokopäiväinen vesisade oli laskenut lämpötilan viitisentoista astetta eilispäivästä alemmaksi – tuntui kuin pelattaisiin syyskuun loskassa. Eikä kentältäkään ole paljoa kerrottavaa.

Atlantis tekaisi maalin, kun Samuel Chidi onnistu vajaan puolen tunnin jälkeen. Jakson viime hetkillä Kissojen Timor Inapshba jyrättiin nurmen pintaan tavalla, jonka johdosta suurin osa tuomareista olisi näyttänyt rappaaja Aki Tuoviselle punaista. Ottelun oikeudenjakaja tyytyi keltaiseen, mutta osoitti sentään pallon pilkulle. Ja siitä Jere Intala viimeisteli taukotilanteeksi 1-1.

Toisen jakson 56 minuutilla huomattavasti isompienkin yleisömäärien edessä esiintynyt Obi Metzger onnistui toimittamaan pelivälineen vieraittensa maaliin ja syntynyt osuma jäi ottelun viimeiseksi. Atlantikselle jäivät kaikki kolme pistettä.

Onnikassa, kotimatkan alkaessa, joukkueen johtaja Eikka Helminen kommentoi pelin tulosta säätilan mukaiseksi. Omille pelaajilleen hän kuitenkin antoi krediitin siitä, että he yrittivät suurella sydämellä hamaan loppuun saakka, se vain ei nyt vain riittänyt tasoitukseen, joka olisi ollut sarjan tasaisessa keskikastissa tärkeä juttu.

Hienoinen erokin eilisen maaottelun ja Kissojen tämän päivän tappion jälkeen koettiin; maajoukkueluotsi M-M Paatelainen sai tylysti monoa, kun taas kissavalmennus nauttii edelleen joukkueenjohdon luottamuksesta hienoisesta tappiosta huolimatta.

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Seuraava ottelu Tammelassa pelataan jo ensi keskiviikkona. Silloin vastaan asettuu PK Keski-Uusimaa, eikä juhannuksen jälkeen kovin montaa päivää jää toipumiseen. Paltsulle saapuu nimittäin heti maanantaina Käpylän Pallo. Molemmat pelit alkavat kello 18.30.