Kausi käyntiin kotiottelulla Tammelassa – vastassa sarjanousija EBK

Ilves-Kissat aloittaa jalkapallokauden vuosimallia 2024 kotiottelulla täksi kaudeksi Kakkoseen noussutta Esbo Bollklubbia vastaan. Ottelu jää historian kirjoihin Ilves-Kissojen ensimmäisenä uudella Tammelan stadionilla pelattavana virallisena otteluna.

Kissat lähtee uuteen kauteen käytännössä täysin uudistuneena, kun joukkueen taustoilla tapahtuneen omistajuuden muutoksen jäljiltä nähdään lähes kokonaisuudessaan uusi joukkue, uuden valmennnuksen johdolla. Kissojen tuore päävalmentaja Igor Indutnyi on myös joukkueen pelaajavahvuudessa mukana, mutta päävalmentaja todennäköisesti luottaa joukkueen nuoreen, sekä kokeneeseen, pelaajistoon kentällä ja taistelee itse tuloksista teknisen alueen puolella.

Indutnyin taustoista, joukkueen rakentamisesta ja pelityylistä voi lukea tarkemmin Kissojen kauden 2024 kausiennakosta.

Sunnuntaina pelattava avausottelu pitää siis sisällään paljon uutta ja jännittävää, kun moni pelaaja tekee ensiesiintymisensä Kissat-paidassa. Tietysti, myös ensimmäinen kotiottelu uudella kotikentällä on jo itsessään paikalle saapumisen arvoinen nähtävyys, mutta joukkue varmasti haluaa tehdä oman osansa otteluyleisön viihdyttämisestä. Tuore päävalmentaja kuvaili joukkueensa pelityyliä ”pelkäksi hyökkääväksi jalkapalloksi”, joten jarruttelua ei pitäisi olla sunnuntaina luvassa. Joukkueen muodostelma voi valmennuksen mukaan vaihdella pelien sisällä ja pelistä peliin, mutta omistautuminen aktiiviseen ja hyökkäävään jalkapalloon säilyy muodostelmista, kokoonpanosta ja vastustajasta riippumatta.

Kissojen peliä kentällä pyörittää edelleen edellisiltä kahdelta kaudelta tuttu, entinen Iranin maajoukkuepelaaja, Milad Zanidpour. Miladin seurana keskikentällä voi nähdä mm. TPV:n ja Ilves/2:n paidasta tutun Iltaf Danishin ja täksi kaudeksi Kissoihin paikallisvastustaja Tampere Unitedista saapuneen Eetu Räisäsen. Hyökkäyksen johtohahmoksi ja maalipyssyksi on kaavailtu Veikkausliigasta kokemusta omaavaa georgialaista Nika Sitchinavaa. Maalilla debytoi joko Denis Kasperovych, tai Ilveksen A-junioreista kiinnitetty Aleksi Harala.

Sunnuntain vastustaja EBK on uusi tuttavuus Kakkosessa, saavutettuaan nousun Kolmosesta kauden 2023 päätteeksi. Joukkuetta luotsaa Veikkausliigassakin FC Lahtea luotsannut Ilir Zeneli palaa EBK:hon, josta kosovolaisen valmennusura alkoi reilu vuosikymmen takaperin. Ennen kauden alkua Kakkosen tasolla melko tuntematon ryhmä lähtee varmasti otteluun ennakkoluulottamana ja haastaa Kissat toden teolla sarjapisteistä, kun ottelu sunnuntai-iltapäivänä käynnistyy.

Liput sunnuntain otteluun löytyy tästä linkistä.

Lipunmyynti Tammelan stadionilla löytyy A- ja D-katsomoiden kulmasta, josta pääsee nousemaan suoraan A-katsomossa sijaitsevaan ravintolakatsomoon.

Lippujen hinnasto ovelta:

Aikuisten pääsylippu: 11,50€

Alennusryhmät (eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet): 9€

Lapset (7-15v): 6€

Alle 7v: vapaa pääsy

Nähdään Tammelan stadionilla, portit aukeavat edellisen ottelutapahtuman tyhjennettyä n. klo 15 ja ottelu pyörähtää käyntiin klo 16.00. Tervetuloa kannustamaan Kissat voittoon!