Kauden viimeinen paikallispeli ei jättänyt kylmäksi

Ilves-Kissat ja Tampere United otti toisistaan mittaa mahdollisesti viimeistä kertaa tällä kaudella, kun reilun 400-päinen yleisö todisti Kaupissa taatun viihdyttävää Kakkosen kamppailua. Kuten kauden aikaisemmassakin kohtaamisessa, perjantai-illan derbyssä nähtiin ulosajoja, maaleja ja kuumia tunteita.

Ottelun kokoonpanoissa oli jo yllätyksiä, kun paikalliskamppailua edeltävinä päivinä kotijoukkueen vahvuudesta oli tippunut useampi keskikenttäpelaaja, ja siitä johtuen avauskokoonpanossa keskikentän kolmikon muodosti ajoittain hyökkäyskolmikkonakin nähdyt Milad Zanidpour, Toni Paukkeri ja Gerald Ben. Hyökkäyksessä laidoilla aloitti hyvin Kissat-uransa käynnistänyt Miro Salminen, sekä ajoittain kauden aikana todella kirkkaasti loistanut Niklas Lindholm. Keskuhyökkääjänä paikan sai Antti Kujala.

TamU:lla puolestaan kokoonpanosta puuttui Kissoja aikaisemmat kolme kautta edustanut Toni Toijala.

Kissat hallitsi ottelun alkuvaiheita pallollisena, mutta ei saanut murrettua vieraiden puolustusta riittävän laadukkaasti. Vieraat puolestaan pääsivät tulostaululle ensimmäisenä laadukkaan suoraviivaisen hyökkäyksen johdosta. Joonas Rantalan pitkä syöttö vasemmalta laidalta tippui tyylikkäästi kotijoukkueen puolustuslinjan yli Roope Kostiaiselle, joka otti pelivälineen rinnalla haltuun ja ohitti Joni Miettisen varmasti.

Johto ei kauaa kuitenkaan vanhentunut, kun oli Antti Kujalan vuoro lisätä sähköä Kaupin stadionilla. Nuori hyökkääjä kiitti avauskokoonpanon paikastaan viimeistelemällä lähietäisyydeltä Zanidpourin erikoistilanteen jälkeen ja sai selvästi itseluottamusta maalistaan.

Arttu Mättö palautti vieraiden johdon hieman ennen taukoa itse käynnistämästään vastahyökkäyksestä ja jälleen kerran Kissat lähti tauolle tappioasemassa.

Kuten monesti aikaisemminkin tällä kaudella, oli taas kotijoukkueen toisen puoliajan ryhtiliikkeen ja tehokkaan hyökkäyspelaamisen vuoro. Vain kolme minuuttia toisen jakson alusta nähtiin kotijoukkueen hyvä pitkö hyökkäys, jonka päätteeksi avausmaalin tehnyt Antti Kujala sai oikean jalkansa vapaaksi ja kimmokkeen ottanut laukaus suuntautui kohti vieraiden taka-aluetta, josta upean juoksun tehnyt Lindholm pääsi ensimmäisenä palloon, ohitti vauhdista Unitedin maalivahti Antti Kuusisen ja siirsi pallon tyhjään verkkoon.

Maalia tuulettaessaan Lindholm kuitenkin putosi maahan pidellen alaselkäänsä ja joutui jättämään pelin kesken harmittoman näköisen maalinteon jälkeisen kaatumisen seurauksena. Lindholmin tilalle penkiltä tuli Granit Shala.

Tasatilanteessa mentiin parikymmentä minuuttia, kun Kissat sai vasemmalla laidalla vauhtiin kaksikon Kujala&Ben, joista jälkimmäinen pääsi kahden sinipaidan ohi Tamun maalille ja tökkäsi pallon takatolpalle Miro Salmiselle, joka sai siirtää pelivälineen tyhjään maaliin.

Paria minuuttia myöhemmin Paukkeri oli lähellä tuplata kotijoukkueen johdon, osuttuaan ulkoterätuikkauksellaan tolppaan.

Vieraat taistelivat kuitenkin vielä tasoihin ottelussa, kun pitkän pallon jälkeen Kostiainen pystyi pelaamaan Julius Steenroosin läpi, ja tämän tolppaan osunut laukaus kimposi epäonnisesti purkua yrittäneen Aleksi Sainion kautta maaliin.

Tasatilanteessa viimeisellä vartilla alkoi näkyä ottelun voiton merkitys kummallekkin joukkueelle, kun rikkeitä kentällä nähtiin kumpaankiin suuntaan ja eriäviä näkemyksiä tuli katsomon kaikista kulmista. Aivan ottelun viimeisillä hetkillä vieraiden Biran Jeng sai toisen varoituksen myötä ulosajon ja Zanidpour pääsi antamaan sivuvaparia juuri ottelun viimeisen minuutin käynnistyessä. Boksista löyty matalalla pallolla hyvän hämäysliikkeen tehnyt Toni Paukkeri ja keskikenttäpelaajan ensimmäisen kosketuksen viimeistely takanurkkaan oli voittomaalin arvoinen suoritus.

Viimeiset minuutit mentiin kuumissa tunnelmissa, mutta Kissat onnistui puolustamaan johtoaan vielä viisi lisäaika minuuttia ja tuomarin loppuvihellyksen jälkeen oli vuoro juhlia derbyvoittoa ja lohkon kärkipaikan säilyttämistä.

Loppuvihellyksen jälkeen Unitedin Sinikaarti kannattajaryhmän eteen tuulettamaan juossut Ben sai erotuomarilta suoran punaisen kortin ja tilanteen jälkeen kentällä oli hetkellinen kaaos pelaajien ja katsojien välillä.

Pahemmalta lisähämmennykseltä kuitenkin vältyttiin ja Kissat suuntasi pukukoppiin B-lohkon kärkijoukkueena, kun sarjaa on enää kolme ottelua jäljellä ennen mestaruussarjaan (kolme ottelua lohkon neljän parhaan kesken) siirtymistä.

Kissat vs. Tampere United:

Avaus: Miettinen (MV), Ahola, Nikkilä, Jokinen, Sainio, Paukkeri, Zanidpour, Ben, Lindholm, Kujala, Salminen.

Vaihdossa: Järvinen (MV), Shala (49min <> Lindholm), Jaakkola (90+2min <> Salminen), Antinaho (77min <> Ahola).