Kauden viimeisessä paikalliskamppailussa isot panokset

Ilves-Kissat isännöi Kakkosen B-lohkon kauden viimeistä Tampereen paikallispeliä perjantai-iltana, kun Tampere United asettuu vastaan ’ratikkaderbyssä’. Joukkueiden välinen aikaisempi kohtaaminen tällä kaudella meni Unitedin nimiin tapahtumarikkaassa ottelussa, jonka Kissat pelasi loppuun vajaamiehisenä. Kauppiin odotetaan tämän kauden ennätysyleisöä ja Happy Hour -hengessä voi virittäytyä derbytunnelmaan klo 17.30 alkaen, kun portit Kaupissa aukeavat.

Kissat lähtee perjantain otteluun lohkon kärkipaikalta, tienattuaan 20 ottelustaan 37 sarjapistettä. Ottelun vähemmän pelannut TamU on 30 pisteessä ja kärsi edellisessä ottelussaan karvaan tappion, kun Grankulla IFK haki Pyynikiltä kolme pistettä hurjassa 3-4 lukemiin päättyneessä ottelussa. Kissat puolestaan käänsi 2-0 tappioaseman Porissa FC Jazzia vastaan 4-2 voitoksi, ja joukkue piti kärkipaikkansa lohkon loppusijoitusten kannalta merkittävän viikonlopun aikana.

TamU haki Kaupista Ilves/2:n vieraana 3-1 vierasvoiton elokuun puolivälissä. Samat lukemat nähtiin myös sinipaitojen seuraavassa ottelussa Vantaalla, kun VJS kaatui 1-3. Nuo kaksi voittoa ovatkin TamU:n ainoat viimeiseen viiteen otteluun, mutta United on tällä kaudella näyttänyt pystyvänsä kaivamaan tuloksia vaikeistakin peleistä.

Ilves-Kissat on voittanut kauden aikana kymmenestä kotiottelustaan kuusi, pelaten kaksi tasan ja kärsinyt tappion kotikentällään kahdesti. Kissat on edelleen sarjan tehokkain joukkue, huimalla 2.65 tehdyn maalin ottelukeskiarvolla. Kissojen tehokolmikosta Milad Zanidpourilla ja Gerald Benillä on jo kasassa kaksinumeroinen maalimäärä (13 ja 12), ja Toni Paukkeri nousee myös seuraavalla maalillaan kymmenen maalin mieheksi.

TamU:n paras maalintekijä on edelleen viime kaudella Kissoja edustanut Toni Toijala seitsemällä maalillaan. Tällä kaudella TamU:a, ja myös viime kaudella Kissoja, edustanut Mika Ahonen sai heinäkuussa täyteen 100 Kakkosen ottelua, mutta kotitappio FC Jazzia vastaan jäi hyökkäävän keskikenttäpelaajan uran viimeiseksi, kun Ahonen päätti pitkän uransa muutamaa viikkoa myöhemmin. Myös viime kaudella Kissoja edustanut Ardian Kovaqi voidaan nähdä perjantaina sinipaidoissa.

Kentällä nähdään perjantaina siis paljon toisilleen entuudestaan tuttuja pelaajia ja muita seuratoimijoita. Kauden viimeinen paikkallispeli tuskin jättää kylmäksi kentällä, tai katsomossa.

Ottelu alkaa klo 18.30 ja Kissojen Happy Hour palvelee Kaupin Stadionilla klo 17.30 – 18.00. Aamulehden tilaajana ottelua voi seurata myös suorana lähetyksenä, tai katsoa ottelutallenteen.

Ennakkoliput otteluun saat osoitteesta https://www.coregoshop.fi/ilves-kissat . Ennakkoliput maksavat alennusryhmiltä 7€, aikuisilta 9€ ja VIP-lippu, joka sisältää kaksi juomalippua ja kaksi ruokalippua, 22€. Portilta vastaavat hinnat 8€, 9€ ja 24€.

Tervetuloa Kauppiin nauttimaan paikallisderbystä!